واضح آرشیو وب فارسی:مهر: زنان خوزستاني در جنگ مشاركت مستقيم داشتند
اهواز – خبرگزاري مهر: رييس سازمان نشر آثار و ارزشهاي مشاركت زنان در دفاع مقدس به نقش و مشاركت مستقيم زنان استان خوزستان در 8 سال جنگ تحميلي اشاره كرد.
به گزارش خبرنگار مهر، مريم مجتهدزاده در نشست هم انديشي زنان دفاع مقدس كه شامگاه پنجشنبه 28 آذر در سالن جلسات اداره كل حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس خوزستان برگزار شد، گفت: بر خلاف بانوان استانهاي ديگر كه در سالهاي دفاع مقدس به طور غير مستقيم در امور جنگ مشاركت داشتند بانوان خوزستاني در اين امور نقشي مستقيم و در صحنه داشتند.
وي افزود: جنگ تحميل شده از سوي عراق به اسم جنگ با عراق بود و در اصل جنگ با تمام دنيا و دشمنان اسلام در سراسر جهان به حساب مي آمد و به طور يقين تاثير و نقش زنان كشور و به خصوص زنان خوزستاني در روند آن كمتر از مردان نبوده است.
رييس سازمان نشر آثار و ارزشهاي مشاركت زنان در دفاع مقدس اظهار كرد: كشور ما درسالهاي قبل از انقلاب مكان امني براي مستكبرين و سوء استفاده كنندگاني بود كه به راحتي سعي در دخالت در امور كشور و رسيدن به منافع مالي خود داشتند كه پس از انقلاب و در دوران دفاع مقدس به بركت مشاركتها و جانبازي هاي رزمندگان و خانواده هاي آنان و دستيابي به پيروزي دست آنها از خاك كشور كوتاه شد.
مجتهدزاده با اشاره به راه اندازي سازمان نشر آثار و ارزشهاي مشاركت زنان در دفاع مقدس تصريح كرد: هرچند كه درسالهاي پس ازجنگ حركات پراكنده اي در راستاي پرداختن به فعاليت و نقش زنان در دفاع مقدس انجام گرفته اما با راه اندازي اين سازمان بعد از 25 سال سعي شده است كه اين مساله از طريق يك دستگاه خاص به طور جد پيگيري و خاطرات آنها ثبت و ضبط شود.
وي از ثبت و ضبط خاطرات زنان در دفاع مقدس، ارتقا منزلت اجتماعي خانواده هاي ايثارگر و نشر فرهنگ دفاع مقدس به عنوان سه ماموريت مهم اين سازمان براي نشان دادن فعاليتهاي بانوان و زنان شهيده آن دوران ونشان دادن ابعاد غير نظامي جنگ و آسيبهايي كه به زنان و كودكان وارد شد، نام برد.
رييس سازمان نشر آثار و ارزشهاي مشاركت زنان در دفاع مقدس در اين خصوص عنوان كرد: اين سازمان در راستاي رسيدن به اين اهداف دو راهبرد دارد كه يكي ثبت خاطرات و وقايع به شكل حرفه اي و علمي در قالب مقالات، كتب و ... و ديگري نگارش تاريخ دفاع مقدس به صورت ميداني از طريق نقل سينه به سينه توسط خود مددم يا همان تاريخ شفاهي است.
مجتهدزاده بيان كرد: عليرغم اينكه در طول سالهاي جنگ 5 استان كشور درگير مسايل دفاع مقدس بودند اما باراصلي آن بر دوش مردم خوزستان بود كه در اين راستا مردم، سرمايه هاي اجتماعي و ذخاير اين سالها و رشادتهاي كساني كه منافع ملي را بر منافع فردي خود ترجيح دادند بايد در تاريخ ثبت شوند تا جوانان و نسلهاي آينده در زماني كه جبهه فيزيكي و جنگ جاي خود را به جبهه فرهنگي داده است بيشتر با ارزشها و وقايعي كه باعث انسجام و هويت بخشي شده اند، آشنا شوند.
وي در پايان از نويسندگان، شاعران و هنرمندان و فعالان فرهنگي عرصه دفاع مقدس درخواست كرد كه با ارايه طرحهاي خود در قالب شعر، داستان، تاتر، فيلم و ساخت برنامه هاي مستند و جمع آوري خاطرات بانوان دفاع مقدس در سايه حمايت مالي اين سازمان به ثبت، ضبط و نشر آثار و ارزشهاي آن دوران بپردازند.
به گزارش خبرنگار مهر، از برنامه هاي جنبي اين نشست كه با حضور مريم مجتهدزاده رييس سازمان نشر آثار و ارزشهاي مشاركت زنان در دفاع مقدس، فرشته حشمتيان معاونت اين سازمان در امور استانها، شهناز اشكيان معاونت سازمان در امور يادمانها و جمعي از نويسندگان، شعرا، هنرمندان و مسوولين ارگانهاي فعال در عرصه دفاع مقدس و نمايندگاني از خانواده هاي شهدا و جانبازان برگزار شد، به پخش كليپ، بيان خاطره توسط مادر شهيدان وحيد و محمود طيبي و ارايه ديدگاهها و نظرات پيشنهادي و انتقادي شركت كنندگان اشاره كرد.
كد خبر: 2199280
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۹ - ۰۹:۰۹
جمعه 29 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]