واضح آرشیو وب فارسی:مهر: پژوهش ملاك اصلي براي رسيدن به توسعه پايدار است
بيرجند – خبرگزاري مهر: عضو شوراي پژوهشي فرماندهي انتظامي خراسان جنوبي با بيان اينكه آسيب هاي پژوهشي از بعد اعتباري و اقتصادي است،گفت: اگر به توسعه پايدار مي انديشيم بايد پژوهش را مبنا و ملاك اصلي قرار دهيم.
به گزارش خبرنگار مهر، جواد مكانيكي ظهر پنج شنبه در مراسم تجليل از پژوهشگران برتر نيروي انتظامي استان اظهاركرد: براي انجام پژوهش هاي بنيادي و كاربردي بايد آسيب هاي پژوهش را شناسايي و بر طرف كرد.
وي به شاخص هاي پژوهش اشاره كرد و افزود: نيروي انساني از مهم ترين شاخصه هاي تپيشبرد پژوهش است كه حدود 94 درصد از دانشمندان علوم مختلف در كشورهاي توسعه يافته و تنها 6 درصد در كشورهاي در حال توسعه هستند.
وي وجود زير ساختهاي علمي را از ديگر شاخص هاي پژوهش عنوان كرد و گفت: وجود مراكز تحقيقاتي و پژوهشي از نياز هاي اين حوزه است كه در اين زمينه نيز در كشور ضعيف هستيم.
عضو شوراي پژوهشي فرماندهي انتظامي خراسان جنوبي ابزار تحقيق را از ديگر شاخص هاي پژوهش دانست و افزود: ابزارهاي تحقيق نيز در انحصار كشورهاي توسعه يافته است اما جوامان ما در عرصه هاي مختلف و از جمله با دستيابي به دانش هسته اي توانسته اين دانش را از انحصار در آورند.
مكانيكي ميزان سرمايه گذاري براي حوزه پژوهش را از شاخص هاي اصلي و مهم در پيشبرد اهداف پژوهشي اعلام كرد و گفت: سهم بودجه تحقيقاتي معيار اصلي پيشرفت است.
عضو شوراي پژوهشي فرماندهي انتظامي خراسان جنوبي با بيان اينكه در كشورهاي توسعه نيافته نيم درصد درآمد توليد ناخالص ملي به پژوهش اختصاص مي يابد، بيان داشت: اين درحالياست كه در كشور هاي توسعه يافته اين رقم دو درصد است.
وي با بيان اينكه در سالهاي 91 و 92 سهم پژوهش در بودجه افزايش بسيار اندك و در بعضي مواقع نيز كاهش داشته است، تصريح كرد: سهم پژوهش در حوزه علوم و فناوري در سال گذشته 18.4 درصد بوده كه در سال 92 به 16.6 درصد كاهش يافته است.
وي با بيان اينكه بودجه مراكز و موسسات پژوهشي 19درصد كاهش داشته است، بيان كرد: طي اين سالها تحقيقا و پژوهش را در اولويت هاي بعدي قرار داده ايم.
عضو شوراي پژوهشي فرماندهي انتظامي خراسان جنوبي بيان داشت: اگر به توسعه پايدار مي انديشيم بايد پژوهش را مبنا و ملاك اصلي قرار دهيم.
مكانيكي با اشاره به اينگه اهداف از پيش برنامه ريزي شده خوب طراحي شده است، افزود: براي عملياتي شدن اين شاخص ها نياز به به تامين اعتبار است.
نگرش ها در حوزه پژوهش بايد اصلاح شود
سردبير فصلنامه دانش انتظامي خراسان جنوبي نيز در اين جلسه با بيان اينكه در حوزه پژوهش بايد نگرشها اصلاح شود؛ افزود: اين اصلاح نگرشها و نگاهها هم بايد از سوي مسئولان و هم از سوي پژوهشگران انجام شود.
احمد خامسان با بيان اينكه يك درصد اعتبارات دستگاه ها و سازمان ها به پژوهش بايد اختصاص يابد، بيان كرد: برخي مسئولان هزينه كردن در حوزه پژوهش را امري بيهوده مي دانند.
وي با بيان اينكه برخي هنوز انجام پژوهش را براي پر كردن بيلان كاري انجام مي دهند، تصريح كرد: پژوهش يك نياز اساسي براي توسعه و پيشرفت است.
اين پژوهشگر برتر حوزه انتظامي خراسان جنوبي با بيان اينكه به پژوهش بايد به عنوان يك ضرورت و نياز توجه كرد نه به عنوان يك كالاي لوكس گفت: بايد براي انجام پژوهش هاي كاربردي آسيب ها شناسايي، تنگناهاي سازمان شناسايي و فرآيندها اصلاح شود.
انجام 351 كار پژوهشي در حوزه پليس خراسان جنوبي
رئيس مركز تحقيقات كاربردي فرماندهي انتظامي خراسان جنوبي نيز در اين جلسه با بيان اينكه عنصر پژوهش به عنوان يك اصل بايد مورد توجه قرار گيرد، عنوان كرد: در سال جاري 20 پژوهشگر با دفتر تحقيقات كاربردي فرماندهي انتظامي استان همكاري دارند.
سرگرد علي اكبر حيدري با بيان اينكه 359 كار پژوهشي توسط اين دفتر اجرا شده است، بيان داشت: سه جلد كتاب توسط پژوهشگران و نخبگان اين دفتر از ابتداي امسال تاليف شده است.
وي به انتشار 12 مقاله علمي در حوزه پژوهش پليس در استان اشاره كرد و افزود: از ابتداي امسال تا كنون توسط دفتر تحقيقات كاربردي فرماندهي انتظامي استان از سه پايان نامه مرتبط حمايت شده است.
به گفته وي شش گردهمايي علمي ازابتداي امسال در حوزه پليس و نظم و امنيت در استان برگزار شده است.
در اين جلسه از پنج نفر پژوهشگر برتر در حوزه نيروي انتظامي تجليل شد
كد خبر: 2199143
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۸ - ۱۷:۰۰
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]