واضح آرشیو وب فارسی:مهر: شبكه لوله كشي همدان فرسوده است/ 300 روستاي همدان مشكل آب آشاميدني دارند
همدان - خبرگزاري مهر: نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه شبكه لوله كشي همدان فرسوده است، گفت: نشت آب در سيستم آبرساني استان همدان 35 درصد است.
به گزارش خبرنگار مهر، ابراهيم كارخانه اي ظهر پنجشنبه در مراسم توديع و معارفه مديرعامل آب منطقه اي و مديركل شركت آب و فاضلاب استان همدان با بيان اينكه در رابطه با آب، وضعيتي ويژه و استثنايي در جهان حاكم است، به وضعيت تبخير آب اشاره كرد و افزود: ميانگين ميزان بارش باران در ايران سه برابر كمتر از ميانگين جهان است و با اين وصف در نقطه عطفي قرار گرفته ايم كه بر مبناي آن بايد مديريت ويژه اي در حوزه آب اتخاذ شود.
نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه در يك برهه اي از زمان از مديريت منابع آب و فاضلاب غفلت كرده ايم، ابراز داشت: در اين حوزه كارهاي ارزشمندي طي سالهاي اخير در كشور صورت گرفته چرا كه قبل از انقلاب اسلامي تنها 40 سد داشتيم كه اين رقم در حال حاضر به بيش از 600 سد در كشور رسيده است.
وي با بيان اينكه در حال حاضر 145 سد عظيم آبي در كشور وجود داشته و 120 سد نيز در حال ساخت است، ابراز داشت: 47 هزار حلقه چاه كشاورزي و 648 هزار حلقه چاه آب شرب در حال حاضر در كشور وجود دارد در حالي كه منابع آب زيرزميني كشور محدود است.
كارخانه اي با بيان اينكه در حال حاضر دو ميليون و 300 هزار مترمكعب از منابع زيرزميني آب برداشت مي كنيم، افزود: اين رقم بايد دو ميليون و 77 مترمكعب باشد.
مشكل مصرف بي رويه آب كشاورزي و آب خانگي در كشور بيداد ميكند
نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي به مشكل مصرف بي رويه آب كشاورزي و آب خانگي در كشور اشاره كرد و گفت: مديريت مصرف آب كشاورزي و خانگي در اين روند بايد بهتر و كارشناسانه شود.
وي همچنين با بيان اينكه ميانگين مصرف سرانه آب در كشور 300 ليتر در ثانيه و اين آمار در جهان 120 ليتر در ثانيه است، اظهار داشت: اين در حالي است كه ايران با محدوديت شديد آب مواجه است اما حدود سه برابر بيشتر از مصرف جهاني، مصرف دارد.
نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه در سال گذشته وضعيت بسيار سخت و دشواري از نظر وضعيت منابع آب داشتيم، ادامه داد: اين وضعيت به بهترين وضع ممكن مديريت شد كه اين نحوه مديريت در همه دوره ها بايد مورد توجه باشد.
كارخانه اي ابراز داشت: اميدوار هستيم تصميم گيران و تصميم سازان عرصه آب در كشور كه امروز در اين آيين توديع و معارفه حاضر شده اند، تنها براي حضور در اين آيين به همدان نيامده باشند بلكه ورودشان به اين استان بركاتي در زمينه وضعيت پروؤه ها و منابع آبي نيز داشته باشد.
وي اذعان داشت: مهمترين مسئه اي كه در رابطه با امور آب همدان مطرح است و از سال 83 نيز با سفر مقام معظم رهبري مورد توجه قرار گرفت، پروژه انتقال آب از سد تالوار به همدان است كه تا كنون حدود 80 كيلومتر آن لوله گذاري شده و 140 كيلومتر نيز بايد لوله گذاري شود.
عمليات سيستم تصفيه فاضلاب همدان در مرحله مقدماتي است
نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه عمليات اجراي سيستم تصفيه فاضلاب همدان در مرحله مقدماتي است، گفت: اين پروژه عظيم ترين پروژه آبي همدان است كه 12 شهر و 51 روستا از آن استفاده مي كنند كه بر اين مبنا بايد برنامه ريزي شايسته اي اتخاذ شود چرا كه در اين صورت مشكل آب همدان تا سال 1425 حل خواهد شد.
ابراهيم كارخانه اي با بيان اينكه سيستم شبكه لوله كشي همدان فرسوده است، عنوان داشت: حداكثر عمر سيستم لوله كشي 30 سال است هرچند كه در سيستم شبكه لوله كشي همدان كارهايي صورت گرفته و حدود 500 كيلومترنوسازي شده است.
وي اظهار داشت: نشت آب در سيستم آبرساني استان همدان 35 درصد و در كشور 25 درصد است كه اين تفاوت بايد مورد توجه مديريت آبفاي استان همدان باشد.
نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي همچنين خواستار به بهره برداري رسيدن بخش انتقال پساب شبكه تصفيه خانه همدان به نيروگاه شهيد مفتح و منطقه اقتصادي جهان آباد شد.
ابراهيم كارخانه اي ادامه داد: در حال حاضر 300 روستاي استان همدان مشكل آب آشاميدني دارند و در شرايط سخت زندگي مي كنند، خواستار عنايت ويژه به اين موضوع شد.
وي در پايان سخنانش ابراز اميدواري كرد كه با مديريت جديد در عرصه آب و فاضلاب استان همدان شتاب و روند جهنده اي صورت گيرد.
كد خبر: 2199017
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۸ - ۱۶:۱۱
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]