واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: سازمان محيط زيست: نبود مديريت صحيح عامل اصلي خشكي تالاب ها
تهران / واحد مركزي خبر / اجتماعي 1392/09/28
معاون محيط زيست طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست ، فقدان مديريت صحيح آب را عامل اصلي خشك شدن و از بين رفتن تالاب ها دانست.
به گزارش خبرنگار واحد مركزي خبر، احمد علي كيخا در حاشيه مراسم امضاي تفاهم نامه همكاري مشترك بين سازمان محيط زيست و معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در مصاحبه با خبرنگاران تعداد تالاب هاي در معرض خطر را 40 تالاب برشمرد.
وي گفت: مديريت نادرست منابع آب در كشور موجب شده است اكوسيستمهاي آبي و تالابها آسيب زيادي ببيند؛ به گونه اي كه بين 20 تا 100 تالاب مهم در كشور در معرض خشك شدن قرار گرفته و تالاب هامون و بختگان نيز تقريبا خشك شده اند.
كيخا درباره درياچه اروميه افزود : با اينكه به دليل بارندگيهاي اخير شاهد افزايش 30 سانتيمتري سطح آب نسبت به ماه قبل بوده ايم، اما در مقايسه با سال قبل سطح آب اين درياچه كاهش داشته است.
وي با بيان اينكه كارگروه هايي در اين زمينه تشكيل و اعتباراتي نيز براي آن در نظر گرفته شده است، گفت: بايد روند كار در اين زمينه شتاب بگيرد.
كيخا افزود: هر چند در ماه هاي اخير مطالعات، بررسي ها و ارزيابي هاي زيادي در اين خصوص انجام شده اما تاكنون شاهد هيچ اقدام عملي از جمله تخصيص حق آبه براي درياچه اروميه صورت نگرفته است.
معاون محيط طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست در ادامه به مرگ سالانه ده قلاده پلنگ در كشور اشاره كرد و گفت: بررسي ها نشان مي دهد در شش سال اخير 64 پلنگ كشته شدند و علت عمده آن نيز حوادث جاده اي بوده است.
كيخا با بيان اينكه پلنگ هاي ايراني نيز مانند بقيه ظرفيت هاي زيست محيطي كشور در معرض خطر و تهديد هستند، افزود: البته دلايل ديگري مانند مارگزيدگي، مسموميت و درگيري با انسان هم مطرح است.
وي با اشاره به اينكه برخي آموزشها در جوامع محلي چند استان براي حفاظت از گونههاي كمياب و محيط زيست انجام شده است، گفت: در اين زمينه مكاتباتي نيز با بعضي از استانها صورت گرفته است تا از اين طريق نقاط حادثهخيز مشخص و با استفاده از روشهاي معمول در همه دنيا راهحل براي كاهش مرگ و مير حيوانات بكار گرفته شود.
كيخا درباره امكان فراهم آوردن زيرگذر و روگذرهايي براي تردد اين حيوانات، گفت : اگر چنين طرحهايي به نحو مطلوب اجرا ميشد، شاهد حوادثي از اين دست نبوديم اما متاسفانه در اين زمينه توجه كمتري شده است.
وي افزود: جادهاي كه از درون پارك جنگلي گلستان عبور ميكند، يكي از نمونه جادههاي حادثهخيز است كه نه تنها از علامتگذاري مناسب برخوردار نيست، بلكه از ابتدا نبايد به عنوان جاده اي پرتردد در اين محل احداث مي شد.
كيخا گفت : براي احداث اين جاده ها لازم است بر اساس قانون، ارزيابي زيست محيطي انجام شود.
وي همچنين درباره امكان استفاده از تجهيزاتي مانند دوربين و gps براي رديابي و حفاظت از گونههاي در حال انقراض، افزود : اين روش شيوه خوبي است كه سازمان محيط زيست بايد از آن استفاده كند. اما در حال حاضر اعتبارات موجود پاسخگوي تامين نيازهاي اوليه نيز نيست.
معاون محيط زيست طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست درباره استفاده از توان شركتهاي دانش بنيان در زمينه حفظ گونههاي زيستي، گفت : تلاش مي شود صد درصد از توان اين شركتها استفاده شود.
كيخا با تاكيد بر اينكه مردم بايد به اين نتيجه برسند كه داشتن يك زندگي سالم و خوب به مسائلي كه به ظاهر توسعه به نظر ميآيد، ترجيح دارد، گفت: براي مثال تهران از نظر امكانات صنعتي يكي از بهترينهاي پايتختهاي جهان به حساب ميآيد اما با اين حال از هواي سالم بيبهره است و به همين دليل شرايط براي زندگي در آن نامطلوب است.
صدا و تصوير دارد
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]