واضح آرشیو وب فارسی:فارس: آيتالله علمالهدي:سكولاريسم بزرگترين ضربه را به پيكر علم وارد كرد
امام جمعه مشهد با اشاره به اينكه امام راحل با نامگذاري روز وحدت حوزه و دانشگاه به دنبال از بين بردن نظام سكولار بودند، گفت: سكولاريسم بزرگترين ضربهاي بود كه در نظام آموزش به پيكر علم و دانش در جوامع اسلامي وارد شد.
به گزارش خبرگزاري فارس از مشهد، آيتالله سيداحمد علمالهدي صبح امروز در همايش نقش بسيج دانشجويي و طلاب در تحقق آرمانهاي امام(ره) با اشاره به مفهوم حوزه و دانشگاه اظهار داشت: قبل از بيان مفهوم وحدت بين اين دو نهاد يعني حوزه و دانشگاه بايد به سابقه آن پرداخت.
امام جمعه مشهد با تشريح سابقه اين پيوند و اتحاد گفت: سابقه اين موضوع به قبل از پيروزي انقلاب برميگردد يعني زماني كه امام در پاريس اقامت داشتند و جريان يك مراسم در دانشگاه تهران، تعدادي از علما و دانشجويان با ابتكار شهيد مفتح، تجمع كرده و شعار دانشجو، طلبه پيوندتان مبارك را سردادند.
علمالهدي با اشاره به نامگذاري روز وحدت حوزه و دانشگاه توسط امام راحل تصريح كرد: اين اقدام نيازمند نگاه و ديدي عميق بود كه شايد از منظر امام، مقصود اين كار جبران خسارت گذشته يا تحقق جريان آينده باشد.
وي با اشاره به اتحاد كنوني دانشگاه و حوزه در حال حاضر گفت: دانشگاه امام صادق(ع)، دانشگاه رضوي و دانشگاه مفيد نمونه بارز پيوند دانشگاه و حوزه است.
علمالهدي با اشاره به اين نكته كه حضرت امام در راستاي تحول و انقلاب در علم، مسئله وحدت حوزه و دانشگاه را مطرح كرد، افزود: در جوامع ديني نظير جامعه ما، همواره دين خواستگاه علوم به ويژه علوم تجربي بوده به نحوي كه مدارس و حوزههاي علميه، تنها كانون آموزش فقه و اصول نبوده بلكه بسياري از نخبگان تاريخ ايران در بستر حوزههاي علميه رشد و نمو پيدا كردهاند.
امام جمعه مشهد افزود: ظهور پديدهاي به نام سكولاريسم بزرگترين خسارت و ضربهاي بود كه در عرصه آموزش به پيكر علم و دانش در جوامع اسلامي وارد شد به نحوي كه تعليمات و آموزههاي سكولار به تدريج زير پاي علوم اسلامي را خالي كرد.
به گفته وي، ورود اين انديشهها به كشور از دوران صفويه آغاز و در دوره قاجار و پهلوي به اوج خود رسيد كه علت آن پيدايش مدرنيته و رنسانس علمي در غرب بود.
امام جمعه مشهد در ادامه يادآور شد: با تولد مدرنيسم و رنسانس در اروپا، تقابلي شديد بين علم و دين كليد خورد و بدتر آنكه همين القائات غلط در دوره قاجار وارد كشور شد به نحوي كه رشد علمي اروپا را در سقوط و كنار گذاشتن دين تعبير مي كردند.
امام جمعه مشهد با اشاره به اينكه نخبگان و بزرگان دربار هم از اين آفت در امام نماندند، يادآور شد: با اين تفكرات، مقابله با دين در حوزه علم و شكل گرفت به نحوي كه در تأسيس و راهاندازي مدرسه دارالفنون، مانع از ورود و تدريس علوم ديني شدند و دين را عامل عقبماندگي علمي اعلام كردند.
آيتالله علمالهدي در ادامه افزود: تقابل دين و علم در دوره رضاخان به گونهاي شدت يافت كه حتي تأسيس دانشگاه را با هدف تقابل با حوزه علميه انجام دادند تا با ايجاد جريانات غيرديني و ضدديني، مانع از ظهور مظاهر دين در دانشگاه شوند.
به گفته وي، امام راحل با نامگذاري روز وحدت حوزه و دانشگاه به دنبال از بين بردن نظام سكولار بودند، در واقع نقطه كمال اين وحدت و يكپارچگي اين است كه خاستگاه تمام علوم تجربي و عقلاني، دين و آموزههاي ديني باشد.
انتهاي پيام/2202/ش40
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]