واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مخترع جوان همداني:بنياد نخبگان و پارك علم و فناوري همدان، از مخترعان حمايت نميكند
مخترع جوان همداني گفت: متأسفانه مسئولان بنياد نخبگان و پارك علم و فناوري همدان، از مخترعان حمايت نميكنند كه اميدوارم تحولاتي در اين روند صورت بگيرد.
به گزارش خبرگزاري فارس از همدان، با پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي، جوانان پرشور ايراني مسير شكوفايي را هر روز بيشتر از ديروز پيموده و در عرصههاي علمي، فرهنگي، هنري و ورزشي نام مقدس ايران عزيز را در سراسر جهان طنينانداز ميكنند.
مطصفي شاملويي يكي از مخترعان جوان همداني است كه امسال موفق به كسب دو ديپلم افتخار و مدال طلاي ويژه جهان در جشنواره علمي نورنبرگ آلمان شده است.
اين مخترع جوان همداني از همان جا مدال طلاي خود را به رهبر معظم ايران اسلامي اهدا كرد.
مصطفي شاملويي جوان پرتلاش همداني داراي بيش از 700 اختراع ثبت شده است، وي كه عضو فدراسيون جهاني مخترعين است، به خاطر آخرين اختراع ثبت شده خود با عنوان ساخت «مبدل كليد امواج ماهوارهاي به انرژيهاي قابل مصرف و ذخيرهسازي نانوالكتريك»، موفق به دريافت دو ديپلم افتخار از كشورهاي آلمان و تايوان و مدال طلاي ويژه جهان از مؤسسه علمي آلمان شد.
به اين بهانه با اين مخترع جوان به گفتوگو نشستيم:
فارس: لطفا خود را معرفي كنيد....
شاملويي: مصطفي شاملويي، متولد سال 66 در همدان هستم و داراي مدرك مهندسي برق از دانشگاه آزاد اسلامي.
فارس: چرا اختراع؟ و از كي متوجه نبوغ خود در اين زمينه شديد؟
شاملويي با خنده ريزي ميگويد: اولش از يك رو كمكني دوستانه شروع شد با هدف اثبات توانايي خودم به يكي از دوستان؛ ماحصل اين رو كمكني به اولين اختراعم منجر شد.
توانستم سيستم آبياري هوشمند را در سال 85 به ثبت برسانم كه در حال حاضر به توليد انبوه رسيده و در حال استفاده است، اين سيستم با كارايي بالا و هزينه توليد اندك كه تحت وب و پيامك كنترل ميشود ، نياز به كاليبره ندارد و در خاك به صورت مادامالعمر كار ميكند.
فارس: تا دومين اختراع شما چقدر زمان گذشت؟
شاملويي: حدود يك هفته. بعد از اختراع سيستم آبياري هوشمند به خاطر هزينه زياد خريد سنسورهاي خارجي تصميم گرفتم سنسور آن را نيز خودم توليد كنم كه يكدهم سنسورهاي خارجي هزينه ميبرد.
فارس: از جشنواره آلمان برايمان بگوييد؟
شاملويي: در اين جشنواره كه از سوي مؤسسه علمي آلمان برگزار شد 742 طرح از 45 كشور جهان شركت داشتند و در پايان به 60 طرح مدال طلا اهدا شد كه به لطف خدا 18 مورد آن آنها به ايرانيان شركتكننده تعلق گرفت و مدال ويژه جهان هم به من رسيد.
فارس: در حال حاضر اختراعي در دست داريد؟
شاملويي: بله، پروژه «بهپاد كاملاً هوشمند» را در دست دارم كه ساخت هواپيماي كوچك بدون سرنشين است و در تلاشم تا پايان سال آن را به اتمام برسانم.
فارس: آيا از مسئولان كشوري و يا استاني انتظاري داريد؟
شاملويي: فقط از آنان ميخواهم در يك كلام حمايت كنند و سعي كنند فرمايشات مقام معظم رهبري را به فعليت برسانند.
متأسفانه مسئولان بنياد نخبگان و پارك علم و فناوري همدان، از مخترعين حمايت نميكنند كه اميدوارم تحولاتي در اين روند صورت بگيرد.
تنها نقطه قوت همدان در حمايت از مخترعين دانشگاه آزاد است كه از همين جا از رئيس سابق اين دانشگاه مهندس تروهيد، معاون پژوهشي سابق دكتر تيموريان، دكتر رضايي، رئيس سابق دانشگاه آزاد و معاون پژوهشي اين دانشگاه دكتر اسفندياري سپاسگذاري ميكنم كه چندسال قبل ساختمان شكوفايي و خلاقيت را در اين دانشگاه داير كردند و در حال حاضر تحت عنوان مركز رشد شهيد احمديروشن مشغول فعال است.
فارس: در مركز رشد شهيداحمديروشن چه كاري انجام ميدهيد؟
شاملويي: هر روز از ساعت 9 تا 12 ظهر در اين مركز مشاوره در امور اختراع و ثبت آن، برگزاري كلاسهاي خلاقيت، تكنولوژي فكر و ايدهپردازي را براي همه علاقهمندان به صورت رايگان عهدهدار هستم.
فارس: ظاهراً شما قبلاً در جمعيت هلال احمر همدان هم كلاس كارآفريني برگزار كردهايد؟
شاملويي: بله من افتخار ميكنم داوطلب هلال احمر هستم و سال گذشته يك كارگاه آموزشي با موضوع خلاقيت و كارآفريني را با همراهي دوست خوب و از دست رفتهام مرحوم الياس كردي برگزار كرديم.
فارس: دغدغه شما براي جوانان چيست و توصيه شما به آنها؟
شاملويي: جوانها كافي است درست فكر كنند چون با فكر درست، درست هم عمل ميكنند. جوانان بايد ساده فكر كنند و پيچيده عمل كنند زيرا در اين صورت به هرچه كه ميخواهند ميرسند.
فارس: از برنامههاي خود براي آينده بگوييد؟
شاملويي: در نظر دارم سه كارخانه احداث كنم براي توليد ماده جرمگير دندان، تويد ماده حلال قير كه براي سوختگي با قير بسيار مناسب است و بدون آنكه به بافتهاي بدن آسيب برساند قير را از روي آن پاك ميكند و همچنين توليد ني تسويه آب همراه كه براي آنها از استانهاي مجاور پيشنهادات حمايتي داشتم.
اميدوارم با حمايت و مساعدت مسئولان استان همدان بتوانم اين طرحها را در همين جا به فعليت برسانم.
فارس: آيا از كشورهاي خارجي هم پيشنهادي داشتهايد؟
شاملويي: بله، از كشورهاي آمريكا، آلمان و آفريقاي جنوبي دعوتنامههايي دريافت كردهام اما به خاطر عشق به كشور اين پيشنهادات را نپذيرفتم.
فارس: انگيزه شما از اهداي مدال طلاي خود به مقام معظم رهبري چه بود؟
شاملويي: خواستم بهترين دستاورد زندگيام را به بهترين فرد زندگيام تقديم كرده باشم.
فارس: سخن آخر؟
شاملويي: در خاتمه از خانواده عزيزم كه همواره مشوق من بودهاند و همچنين از دفتر تحقيقات فرماندهي انتظامي استان همدان جناب سرهنگ معالي و كريمي، مهندس شيرمحمدي رئيس مركز رشد دانشگاه آزاد، مهندس رضا رنجبر، مهندس افشين حاجيلو و مهندس زاهد زمردي خاني تشكر ميكنم.
انتهاي پيام/2499/ي40
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]