واضح آرشیو وب فارسی:مهر: روستاييان اهلمرستاق در برزخ مشكلات/ جادهاي روستايي كه ترانزيتي شد
محمودآباد - خبرگزاري مهر: نبود جاده ارتباطي مناسب، نداشتن روشنايي، جولان كاميونها در جاده روستايي سبب ايجاد مشكلات براي ساكنان 24 روستاي دهستان اهلمرستاق محمودآباد شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، حد فاصل بين محمودآباد و آمل، جادهاي روستايي در دهستان اهلمرستاق كشيده شده كه كلوده شهرستان محمودآباد را به روستاي وليسده در آمل وصل ميكند.
پيشينه آسفالت اين جاده روستايي به سال 72 بر ميگردد كه 24 روستاي حاشيه را به هم مرتبط مي سازد و اكنون اين جاده روستايي، محل تركتازي كاميونهاي سبك و سنگيني است كه جان اهالي را همواره تهديد ميكند.
نداشتن شانه خاكي، كم عرض بودن جاده، فعاليت مدارس و تردد دانش آموزان، تنها را ارتباطي روستاييان منطقه به شهر را ناامن كرده است.
اين جاده روستايي چندي است كه به عنوان جاده ترنزيت براي حمل كالاهاي كارخانجات مسير آمل - چمستان تبديل شده و اين امر بر مشكلات متعدد اهالي افزوده است.
رضا گليردي راننده مسير روستاي حسين آباد – كلوده در اين زمينه به خبرنگار مهر ميگويد: اين جاده سال 1372 براي استفاده روستاييان آسفالت شده است ولي به دليل تردد ماشين هاي سنگين كه عمدتا براي شركت هاي لبني و كارخانجاتي فعال در جاده آمل چمستان فعاليت مي كنند، دچار شكستگي و دست انداز شده است و اكنون وضعيت نامناسبي دارد.
وي ادامه داد: ضخامت آسفالت اين جاده 12 سانتي متر است و قطعاً براي استفاده ماشينهاي سبك است ولي اتومبيلهاي سنگين آن را خراب كرده و باعث تصادفات زيادي در اين محور شده اند.
نبود علائم هشدار دهنده در مسير
وي به نبود روشنايي و علائم هشدار دهنده در جاده اشاره كرده و افزود: نبود اين موارد مشكلات جدي براي روستائيان بوجود آورده است و با اينكه خودروهاي سنگين شركتهاي مختلف از اين جاده استفاده مي كنند ولي مساعدتي براي رفع مشكلات آن ندارند.
عسگري عضو سابق شوراي بخش مركزي و بازنشسته فرهنگي نيز مي گويد: جاده دهستان اهلمرستاق ماهيت روستايي داشته كه ساكنان 24 روستا از آن استفاده مي كنند و اين جاده ويژه كشاورزي است و تمام اهالي محصولاتشان را از جاده منتقل مي كنند.
وي عنوان كرد: اين جاده متولي خاصي ندارد و تمام ماشينهاي سنگين از بنادر نوشهر، انزلي و يا از چمستان از اين جاده تردد ميكنند و مسائل و مشكلات آن نصيب روستايي مي شود.
عسگري يادآورشد: اين جاده زيرسازي مناسبي ندارد و تاكنون منجر به مرگ چند نفر از هم محلي ها شده است و منجر به معلوليت چند نفر ديگر نيز شده است.
وي با بيان اينكه تاكنون نامه نگاريهاي متعددي به مسئولان شهر شده و پيگيري زيادي انجام شده است، كه نتيجه بخش نبوده است.
حسين فرجپور دهيار سابق روستاي شوميا كه در حريم جاده روستايي واقع شده است، هم با اشاره به نامه نگاري تمامي روستاهاي مسير در حدود دو سال قبل به مراجع ذيصلاح افزود: دهياران در دو سال قبل دسته جمعي نامه اي به مسئولين استاني نوشتند و خواستار تخصيص بودجه اي براي تعريض ويا روكش آن شدند اما هيچكس جوابي به ما نداد.
فرج پور در ادامه اظهار داشت در اين جاده تصادفات زيادي صورت گرفته و جان بسياري از روستائيان گرفته شده است و از مسئولان مي خواهيم تا اعتباري براي اين مسير تخصيص داده شود.
وي يادآورشد: در فصل كشاورزي كه اين جاده بيشترين موارد استفاده را از طرف كشاورزان دارد، كمبودها و معضلات آن بيشتر به چشم مي آيد و بخاطر عدم وجود شانه خاكي بسيار پيش آمده كه كشاورزان و رانندگان در هنگام تصادف راه فراري نداشته وخود را به داخل زمينهاي كشاورزي پرتاب مي كنند.
فرج پور در پايان اضافه كرد: با اينكه جاده هاي ديگر در مناطق ديگر، روكش و بهسازي شدند معلوم نيست چرا اين جاده بحال خود رها شده و متولي ندارد.
جاده قابليت روشنايي ندارد
داداشي رئيس اداره راه وشهرسازي محمودآباد نيز در پيگيري خبرنگار مهر گفت: جاده روستايي دهستان اهلمرستاق يك جاده فرعي قلمداد كرده كه قابليت روشنائي ندارد.
وي ادامه داد: تعداد 12 دهنه پل در اين مسير تعريض شده و با صرف هزينه 120 ميليون تومان از روستاي حسين آباد تاروستاي شوميا روكش سطحي شده است.
وي ادامه داد: همچنين از محور كلوده تا حسين آباد شانه سازي مسير انجام شده و منتظر تامين اعتبار هستيم تا بقيه مسير تعريض شود.
داداشي با اعلام اينكه كل عرض اين جاده 35 متر بوده وتوسط دولت خريداري شده افزوددربرخي از قسمتهاي جاده آزاد سازي توسط مردم انجام نشده و عليرغم خريداري زمينها توسط دولت، كشاورزان زمين را آزاد نكرده و بعضا درآن كشت هم ميكنند.
داداشي تصريح كرد: هرگاه مردم منطقه حاشيه جاده را آزادسازي كنند،ما مي توانيم فعاليت هاي عمراني را انجام دهيم.
داداشي در پايان گفت: اگر طبق قولي كه دادند اعتبارات پرداخت شود امسال روكش كلي جاده در برنامه كاري ماست.
به گزارش خبرنگار، در اين ميان مردم 24 روستا بايد همواره نگران آن باشند تا حادثه اي براي كشاورزي كه خسته از شاليزار برمي گردد و يا دانش آموزي كه با تعطيلي مدرسه بسمت خانه مي رود، پيش نيايد و همچنان در آرزوي رفع مشكلات هستند.
كد خبر: 2198840
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۸ - ۱۱:۰۳
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]