واضح آرشیو وب فارسی:فارس: استاد صراف:ميراث فرهنگي از كمبود بودجه و نيروي انساني رنج ميبرد
كاوشگر 11 فصل تپه هگمتانه گفت: ميراث فرهنگي از مشكل كمبود نيروي انساني و بودجه رنج ميبرد كه اين امر موجب تخريب آثار و حفاري قاچاق ميشود.
محمدرحيم صراف عصر امروز در حاشيه همايش باستانشناسي هگمتانه در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان، با بيان اينكه آثاري كه در اين تپه يافت شد براي همه ايرانيان افتخارآفرين است، افزود: اين غرور ملي نه تنها بنده بلكه همه دنيا را فرا گرفته چرا كه وقتي در بين باستانشناسان كشورهاي آلمان، هندوستان، ايتاليا و فرانسه از كشفيات اين تپه صحبت كرديم آنها نيز شگفتزده شدند زيرا آثار اين تپه در دنيا بينظير است.
وي به اهميت توجه صدا و سيما به آثار باستاني اشاره كرد و گفت: صدا و سيما بايد برنامههاي مرتبي براي آگاهي مردم بگذارد تا مردم بدانند اين آثار مال خودشان بوده و با حفظش نبايد بگذارند، تخريب شود.
باستانشناس تپه هگمتانه اذعان كرد: دولت بايد كمك كرده و بودجه در اختيار ميراث فرهنگي بگذارد تا بتواند اين آثار را حفظ كند چرا كه بدون بودجه كاري نميتوان انجام داد.
*كمبود بودجه و نيروي انساني تخريب آثار را به دنبال دارد
وي با تأكيد بر اينكه سازمان ميراث فرهنگي بايد از نظر نيروي انساني تقويت شود، اظهار كرد: در حال حاضر ما نيروهاي باستانشناس كم داريم چراكه بازنشسته شدهاند و يكسري نيز رها كرده و رفتهاند.
صراف بيان داشت: نيروي باستانشناس و نقشهبردار بايد وارد سازمان ميراث فرهنگي شوند تا در برخي نقاط تحقيقات علمي كنند زيرا تحقيقات زير ذرهبين دنياست.
وي ادامه داد: با كمبود نيروي انساني و بودجه كم آثار تخريب ميشود و مورد حفاري قاچاق قرار گرفته و به خارج ميرود.
*آثار تپه هگمتانه شامل دوره مادها تا دوره اسلامي است
اين استاد باستانشناسي در پاسخ به سئوالي مبني بر اينكه آيا در اين تپه آثاري متعلق به دوران مادها يافت شده است، اذعان كرد: آثاري كه ما پيدا كرديم نشان ميدهد كه اين تپه از دوره مادها تا دوره اسلامي مورد استفاده بوده است اما اينكه براي نخستين بار اين بناها در چه دوراني ساخته شده را نميدانيم و در اين راستا توجه ما به آثار است.
وي با بيان اينكه ما هنوز تپه را كامل حفاري نكرديم، ابراز كرد: تنها يك بخش تپه حفاري شده اما ممكن است در پشت تپه آثاري متعلق به دوره ديگري نيز يافت شود.
صراف با بيان اينكه بايد حفاري تپه هگمتانه گسترش يابد تا تمام قسمتهاي شهر پيدا شود، ابراز كرد: اين مهم مشخص ميكند كه آيا اين هگمتانه باستاني است يا نه؟
*نيروي قوي براي ادامه كاوش هگمتانه وجود ندارد
وي با بيان اينكه وي 11 فصل در تپه كار كرده است، افزود: بنده در 11 فصل به صورت متناوب از يك ماه تا دو ماه در اين تپه كار كردهام.
باستانشناس تپه هگمتانه بيان داشت: بعد از 11 فصل به دليل اينكه بازنشسته شدم شرايطي ايجاد نشد كه اين كاوش را ادامه دهيم.
وي اضافه كرد: متاسفانه نيروي قوي هم در سازمان ميراث فرهنگي وجود ندارد كه كاوش را ادامه داده و در دنيا مطرح كند در نتيجه مشكلاتي تپه دارد كه انتظار داريم با كمك صدا و سيما و ميراث فرهنگي اين بنا حفظ و حراست شده و كاوش آن ادامه يابد.
صراف بر تعامل بين دانشگاهها و سازمان ميراث فرهنگي تأكيد كرد و افزود: در دانشگاهها آموزش و پژوهش باستانشناسي داريم اما مشكلي كه در اين زمينه وجود دارد اينكه هماهنگي بين دانشگاهها و سازمانها وجود ندارد.
وي در پايان سخنانش تصريح كرد: بايد با دانشگاهها نشستهايي را براي يكسانسازي آموزش و پژوهش داشت تا از پاياننامه و تحقيقات دانشجويان بتوان به نفع دانشگاه، ميراث فرهنگي و براي تأمين نيروي انساني استفاده كرد.
انتهاي پيام/89003/ت40
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]