واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: كشف اجسادي درسردخانه هاي طرابلس سؤالاتي درباره سرنوشت امام موسي صدر مطرح كرد
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1392/07/06
كشف اجساد قربانيان كشتار مخالفان قذافي در دهه هشتاد ميلادي در سردخانه هاي طرابلس، بار ديگر سؤالاتي درباره سرنوشت امام موسي صدر و همراهانش مطرح كرده است.
به گزارش پايگاه خبري شبكه العالم، اجساد 18 شهروند ليبيايي كه از مخالفان قذافي در دهه هشتاد قرن گذشته بودند در سردخانه بيمارستان مركزي طرابلس كشف شد.
با وجود اينكه به علت آثار فراوان شكنجه بر روي اجساد، و گذشت زمان شناسايي آنها دشوار بود؛ كارشناسان با استفاده از فناوري DNA توانسته اند تاكنون هويت سه تن از اين قربانيان را شناسايي كنند و قرار است اين افراد در مراسم باشكوهي در ميدان شهداي طرابلس تشييع شوند.
نام اين سه شهروند ليبيايي، محمد سعيد الطمزيني، خليفه ابراهيم الحماصي و جمال محمد المصراتي است كه به اتهام مشاركت در حمله به باب العزيزيه (محل اقامت قذافي با هدف سرنگوني رژيم وي) در سال 1984 تيرباران و يا به دار آويخته شده اند.
ناصر الدعيسي نويسنده ليبيايي و كارشناس مسائل جهان عرب، درباره اينكه آيا مي توان پيكر امام موسي صدر و دو همراهش را در سردخانه ها يا گورستان هاي مخفي در ليبي پيدا كرد، اظهار داشت: موضوع امام موسي صدر با قربانيان ليبيايي تفاوت دارد. زيرا پيكر امام موسي صدر، به طور كامل مخفي شده است.
وي افزود: دليل اين امر، آن است كه احمد رمضان مسئول دفتر قذافي هنگام بازجويي اعتراف كرده است كه امام موسي صدر به شهادت رسيده است.
الدعيسي خاطرنشان كرد: قذافي بر اين باور بود كه نظام وي قوي است و همچنان به حكومت ادامه خواهد داد و مي تواند در جهت بهره برداري سياسي و رسانه اي و كسب هوادار، صحنه سازي نمايد. از سوي ديگر گمان مي كرد هرگاه موضوع كشته شدن مخالفانش كشف شود قادر خواهد بود با استفاده از ابزارهاي متعدد عاملان افشاي آن را تحت فشار قرار دهد.
بشير زعبيه سردبير روزنامه «المسار» ليبي نيز درباره دليل نگهداري اجساد قربانيان به مدت بيش از 30 سال در سردخانه ها گفت: بسياري از اقدامات نظام قذافي عجيب بود و ما نمي توانيم دليل منطقي براي آنها بيابيم. زيرا نمي توان به آساني به دليل از بين بردن اجساد برخي از قربانيان و نگهداري برخي از آنها در سردخانه ها به مدت بيش از دو دهه پي برد. به نظر مي رسد بايد يك روانشناس و جامعه شناس اين موضوع را بررسي كنند.
اين روزنامه نگار ليبيايي درباره اينكه آيا احتمال يافته شدن پيكر امام موسي صدر و دو همراهش در سردخانه هاي مخفيانه وجود دارد گفت: من گمان نمي كنم چنين اتفاقي بيفتد. زيرا اخيرا هيأت هاي متعددي از لبنان با هدف بررسي اين موضوع، به ليبي سفر كردند و هيچ گونه اشاره اي به اين احتمال نشده است. اما برخي نشانه هاي به دست آمده حاكي از دفن آنها است.
شنبه 6 مهر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]