تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):نصيحت و خيرخواهى از حسود محال است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843478646




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مشروح اظهارات ظريف در دانشگاه تهرانحاضرم تهمت و افترا بشنوم ولي مصالح ملي را فداي دفاع از خود نكنم


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مشروح اظهارات ظريف در دانشگاه تهرانحاضرم تهمت و افترا بشنوم ولي مصالح ملي را فداي دفاع از خود نكنم
وزير امور خارجه كشورمان با بيان اينكه برخي دوستان من را به وادادگي متهم كرده و از منافع ملي خرج كردند تا دعواي سياسي را به پيش ببرند، گفت: حاضرم تهمت و افترا بشنوم، ولي مصالح ملي را فداي دفاع از خود نكنم.


به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، محمدجواد ظريف رئيس دستگاه ديپلماسي كشورمان در سخناني در گردهمايي سراسري مسئولان دفاتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها در تالار علامه اميني كتابخانه دانشگاه تهران با اشاره به لزوم نزديكي علم و دين در راستاي اهداف جمهوري اسلامي ايران تاكيد كرد كه دستگاه سياست خارجي نياز به نقدها و نظرات محيط علمي دانشگاه دارد.

*نياز دستگاه سياست خارجي به نقدها و نظرات محيط علمي دانشگاه

وي خواستار شكل‌گيري رابطه‌اي نهادينه بين دستگاه سياست خارجي و حوزه و دانشگاه شد و افزود: چنين كاري براي تبيين سياست خارجي ضرورت دارد.

ظريف اظهار داشت: اگر مطالب توليد شده در موسسات تحقيقاتي و دانشگاهي را نگاه كنيم متوجه مي‌شويم كه آنها درباره مولفه‌هاي جديد در فضاي بين‌المللي صحبت مي‌كنند كه در آن تاكيد مي‌شود دوران جنگ سرد تمام شده است.

وي با اشاره به ويژگي‌هاي فضاي جنگ سرد تصريح كرد كه در چنين فضايي دو ابرقدرت چارچوب‌ها را در محيطي متصلب شكل داده بودند كه در آن پيروزي و شكست در همين چارچوب تعريف مي‌شد.

وزير امور خارجه ايران در ادامه با اشاره به اينكه پس از جنگ سرد آمريكا دچار توهم شكل‌گيري نظم نوين جهاني شده بود تصريح كرد كه با فاصله اندكي مشخص شد كه اين نظريه توهمي بيش نبود.

وي با بيان اينكه اكنون جهان در يك دوره انتقالي طولاني قرار گرفته تاكيد كرد كه كسي دقيق نمي‌داند آينده نظام بين‌المللي چگونه خواهد شد.

ظريف با بيان اينكه در چنين فضايي نومحافظه‌كاران آمريكايي در اين توهم بودند كه در دوره گذار بايد با استفاده از ابزار نظامي قدرت موقت آمريكا را نهادينه كنند.

وي با اشاره به شكست به‌كارگيري ابزار نظامي توسط آمريكايي‌ها در جهان تصريح كرد كه اكنون نشان داده شده كه جهان در دوره گذار است.

*نبايد مصرف كننده حوزه علم و شناخت باشيم

وزير امور خارجه كشورمان در ادامه با بيان اينكه از جمهوري اسلامي بايد نظريه‌ها براي فهم و تحليل و توجيه و شكل‌دهي به آينده توليد شود،ابراز داشت: ما شاهد تفاوت‌ها در نظريات آينده‌پژوهي آمريكايي‌ها، چيني‌ها و روس‌ها و اروپايي‌ها هستيم كه اين نشان مي‌دهد آنها علاوه بر اينكه به دنبال فهم جهان هستند به دنبال القاي نظرات خود و آينده‌سازي نيز هستند.

رئيس دستگاه ديپلماسي كشورمان با اشاره به نقش مهم محيط‌هاي دانشگاهي در نظريه‌پردازي و شناخت نظام بين‌المللي تاكيد كرد كه ما نبايد مصرف‌كننده حوزه علم و شناخت باشيم.

ظريف با بيان اينكه مهمترين مبناي قدرت جمهوري اسلامي خودباوري است تاكيد كرد كه ما تاكيد داريم كه حرف و ديدگاه خود را داريم و دنبال مدل و ديدگاه ديگران نمي‌رويم.

ظريف با بيان اينكه قدرتمند بودن ايران نه به خاطر قدرت نظامي- كه البته قدرت نظامي نيز داراي اهميت است- بلكه به بركت انقلاب اسلامي امام خميني(ره)، مقام معظم رهبري، مردم و شهدا اين اسلام است، گفت: اينها پايه قدرت ما شده است كه اگر اين پايه را بپذيريم ديگر نظريات ديگران را نوشخوار نمي‌كنيم.

وي با بيان اينكه كپي‌برداري صرفا به تقويت ديدگاه‌ها و نظريات ديگران كمك مي‌كند تصريح كرد كه نظريه‌پردازي بايد بومي و براساس مباني قدرت داخلي باشد.

وي مباني قدرت واقعي ايران را خودباوري مردم دانست و افزود: به بركت پيام امام مردم به اين خودباوري رسيدند كه ديگران نمي‌توانند چيزي را به آنها تحميل كنند و مردم نشان دادند كه ديدگاه خود را پاي صندوق راي نشان مي‌دهند.

وي با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري در پاي صندوق راي كه تاكيد كرده بود راي مردم حق‌الناس است تصريح كرد كه اين سخنان بحثي به حقوق بشر افزود و اين اطمينان را ثابت كرد كه بزرگترين سرمايه اجتماعي ما است.

*ايران الگوي منطقه

ظريف در ادامه با اشاره به اينكه جمهوري اسلامي طي 35 سال گذشته به الگويي در منطقه تبديل شده كه پس از هر رئيس‌جمهور، رئيس‌جمهوري با ديدگاه‌هاي متفاوت به قدرت مي‌رسد تاكيد كرد كه امروز در منطقه سكولاريسم افراطي و افراط‌گرايي مدعي اسلام شكست خورده است و آنچه از اين آزمايش زمان پيروز بيرون آمده مدل جمهوري اسلامي است و اگر اين مدل را مبنا قرار بدهيم چالش‌ها، توانمندي‌ها و ظرفيت‌هاي خودمان را درك مي‌كنيم.

رئيس دستگاه سياست‌خارجي كشورمان با اشاره به اينكه بدخواهان ايران هم به اين مسئله پي برده‌اند تاكيد كرد كه دليل ناراحتي آنها از توافق اخير ناشي از همين مسئله است.

وي ابراز داشت: اسرائيل پي برده كه راه جلوي ايران را گرفتن ايجاد توهم از توان تخريبي ايران است تا از اين دريغ جنايت خود را مخفي كند تاكيد كرد كه اكنون بزرگترين تهديد منطقه و جهان خود را مدعي امنيت مي‌داند.

ظريف اظهار داشت كه طي 100 روز گذشته زلزله‌اي در روابط بين‌الملل رخ داده چون تمام برنامه‌هاي دشمنان و بدخواهان براي تهديد نشان دادن ايران با شكست مواجه شدند و فضاي ايران‌هراسي از بين رفته است.

وي با بيان اينكه ما مخالف نظام سلطه‌ايم تاكيد كرد كه ما مخالفت خود را با حرف و ديدگاه خود بيان مي‌كنيم كه تفكر سلطه را زير سوال مي‌برد و آنها نگراني‌شان را از اين مسئله با ادعاي تهديد هسته‌اي و دخالت ايران در امور همسايگان بيان مي‌كنند.

ظريف ادامه اظهار داشت كه بايد ابزار نظام سلطه در تهديد معرفي كردن ايران شكسته شود كه اين امر بايد بوسيله حفظ عزت و اصول نظام باشد.

وزير خارجه كشورمان تصريح كرد: ما نمي‌پذيريم كه به ما امر و نهي شود، ما نمي‌پذيريم كه آينده ما را آنها شكل دهند و در زمين آنها بازي كنيم، ما بازي را تعيين مي‌كنيم و آينده را رقم مي‌زنيم.

* قصد ندارم از رهبري خرج كنم

به گزارش خبرنگار فارس، محمدجواد ظريف در ادامه سخنانش در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا قبل از امضاي توافقنامه ژنو مقام معظم رهبري در جريان بودند گفت: من قصد ندارم از ايشان خرج كنم هر لحظه ايشان تصميم بگيرند مذاكرات متوقف مي‌شود.

وي اضافه كرد: ادعاي ما اين است كه مطيع رهبري باشيم و اگر تصميم بگيرند راجع به كلمات دخالتي كنند تصميم ايشان است بنده اختيار ندارم وارد اين حوزه شوم ايشان چارچوب‌ها را مشخص مي‌كنند و مسئوليت مذاكره با من است.

رئيس دستگاه ديپلماسي اضافه كرد: ايشان بزرگواري خود را راجع به تيم مذاكره‌كننده مطرح كردند و من قدردان و سپاسگزار اين بزرگواري هستم و معتقدم ما بايد خرج نظام و رهبري شويم نه رهبري خرج ما.

اين اظهارات ظريف با تشويق حاضران روبرو شد.

وي با اشاره به بي‌اعتمادي مردم ايران نسبت به نيات كشورهاي غربي اظهار داشت: ما بايد با چشم باز حركت كنيم.

ظريف با اشاره به توافقنامه ژنو كه در چهار صفحه تنظيم شد عنوان كرد: نيمي از اين توافقنامه ديدگاه‌هاي طرفين است و نيمي ديگر ديدگاه‌هاي ما و اگر قرار بود كه صددرصد ديدگاه‌هاي ما باشد نطق و سخنراني بود تا توافقنامه.

رئيس دستگاه ديپلماسي با ذكر اين نكته كه مردم ما در طول 35 سال گذشته نشان دادند تحريم و فشار كارساز نيست خاطرنشان كرد: البته اين بدان معنا نيست كه تحريم فشار وارد نمي‌كند و بر زندگي مردم تاثير ندارد بلكه وظيفه ما برداشتن فشارهاست و ما مستخدم اين مردم هستيم.

ظريف اضافه كرد: وظيفه ما اين نيست كه براي مردم هزينه درست كنيم بلكه وظيفه داريم اين هزينه را برداريم و تعريف ديپلماسي اين است كه اهداف را با كمترين هزينه به پيش ببريم چراكه هزينه كردن هنر نيست.

وزير خارجه با بيان اينكه مردم ما نشان دادند كه علي‌رغم همه فشارها حاضر نيستند بر اصول خود معامله كنند گفت: اين سرمايه‌اي است كه بايد از آن بهره ببريم تا مشكل را از روي دوش مردم برداريم.

وي در ارزيابي از توافقنامه ژنو با بيان اينكه امكان رسيدن به راه‌حل وجود دارد عنوان كرد: زيرا ما به خودمان مطمئنيم نه اينكه به طرف مقابل اعتماد داشته باشيم.

ظريف با ذكر اين نكته كه آمريكا و رژيم صهيونيستي قدرقدرت نيستند و تنها قدرت ذات باري‌تعالي است اظهار داشت: اين را باور كنيد.

وي با اشاره به اظهارات اوباما در يك مركز صهيونيستي مبني بر اينكه اگر مي‌توانستم نمي‌خواستم كه حتي يك پيچ و مهره در برنامه هسته‌اي ايران باشد عنوان كرد: ما بايد خودباوري خود را بشناسيم نه اينكه براساس ديدگاه‌هاي آنها عمل كنيم زيرا ديدگاه‌هاي آنها متضمن منافع خودشان است.

رئيس دستگاه ديپلماسي با اشاره به حضورش در جامعه دانشگاهي در شش سال گذشته گفت: محيط‌هاي دانشگاهي ما بايد محيط نوانديشي باشد و ما در وزارت خارجه آماده تبادل نظر با اساتيد حوزه و دانشگاه هستيم. ما بايد شرايط كنوني جهان را بشناسيم.

ظريف با بيان اينكه نيازمند نقد هستيم يادآور شد: كشتي سياست خارجي كشتي جناحي نيست بلكه كشتي ملي است و هرجا سوراخ شود همه با هم مي‌رويم.

ظريف در پاسخ به سوال يكي از حاضران مبني بر اينكه مردم انتظار دارند دربرابر ياوه‌گويي‌هاي اوباما و ديگران واكنشي محكم نشان داده شود و نه ديپلماتيك گفت: ما در برابر حرف بي‌مورد موضع محكم اتخاذ مي‌كنيم البته ممكن است به زبان ديپلماتيك بيان كنيم. ما اجازه نمي‌دهيم منافع ملي و حقوق كشور را زير پا بگذارد.

وي ادامه داد: اوباما اين اظهارات را خطاب به گروهي خاص عنوان مي‌كند و مطالبي كه به ايران نسبت مي‌دهند جديد نيست و سال‌هاست كه اين مطالب را عنوان مي‌كنند به جايي هم نمي‌رسند.

وي اضافه كرد: متاسفانه به جاي اينكه حرف جديد اوباما در سخنراني‌اش مبني بر پذيرش غني‌سازي در ايران را در نظر بگيريم حرف‌هاي جديد او را تبليغ مي‌كنيم.

رئيس دستگاه ديپلماسي با تاكيد مجدد بر اينكه نمي‌پذيريم كسي به مردم ما توهين كند افزود: هربار يك مقام خارجي به مردم، انقلاب و كشور توهين كند يقين بدانيد كه دربرابرش واكنش نشان مي‌دهيم.

وي در پاسخ به سوال نماينده مقام معظم رهبري در دانشگاه امام صادق مبني بر اينكه ما در مذاكرات ژنو چيز كمي به دست آورديم و چيزهاي زيادي از دست داديم با بيان اينكه نظر ايشان محترم است خاطرنشان كرد: تحريم‌ها يك ساختمان و فضا بود و خيلي از اتفاقات و تحريم‌هاي اعمال شده عليه ايران در هيچ قاعده و قانوني نبود و در حال حاضر ساختمان تحريم‌ها و فضاي ايجاد شده فرو ريخته است.

وي سروصداهاي كوهن معاون وزير خزانه‌داري آمريكا درباره تحريم‌ها را در راستاي حفظ فضا برشمرد و تصريح كرد: ساختمان برنامه هسته‌اي ما حفظ شده و غني‌سازي 20درصد با فاصله كمتر از 24ساعت قابل بازگشت است.

وي از حاضران و دوستان تقاضا كرد كه متن توافقنامه را بخوانند و به تبليغات نگاه نكنند.

رئيس دستگاه ديپلماسي در پاسخ به سوال ديگري درباره حق غني‌سازي ايران در توافقنامه ژنو خاطرنشان كرد: ترجمه اين متن عين متن انگليسي است و در مواردي ما احتياط كرديم و يكمقدار به ضرر خود ترجمه كرديم حق غني‌سازي و حق هسته‌اي در معاهده ان‌پي‌تي به عنوان حقي غيرقابل انفكاك شناخته شده و قابل شناسايي نيست و بايد به آن احترام گذاشت مثل اين است كه كسي بگويد حق حيات شما را شناسايي كردم و اگر او شناسايي نكند يعني ما حق حيات نداريم؟

ظريف با بيان اينكه در اين توافقنامه دو بار عنوان شده كه غني‌سازي در خاك ايران خواهد بود و تحريم‌ها برداشته مي‌شود افزود: آمريكايي‌ها قاعده‌اي تحت عنوان قاعده 321 دارند كه براساس آن هر كشوري با آمريكا قرارداد هسته‌اي امضا كند تعهد خواهد كرد كه غني‌سازي نداشته باشد.

وي به تعهد امارات متحده عربي مبني بر اينكه هيچگاه غني‌سازي نخواهد داشت و همچنين پنج‌سال مذاكره دولت عربستان با آمريكا در اين خصوص اشاره كرد و افزود: آمريكايي‌ها اين حق را براي آنها نپذيرفته‌اند.

ظريف اضافه كرد: من در زندگي‌ام آدم دروغگويي نبوده‌ام. من را باور نمي‌كنيد. متاسفانه من در داخل بايد براي دوستان از روزنامه واشنگتن‌پست نقل قول كنم. اولين كسي كه توافق ژنو را در اختيار خبرنگاران قرار داد من بودم ولي دولت آمريكا كاغذي را (factshit) كه در آن غني‌سازي نبود و روزنامه واشنگتن‌پست كه نظرات وزارت خارجه و دستگاه اطلاعات خارجي آمريكا را منعكس مي‌كند در مطلبي از دولت آمريكا براي دروغگويي در اين زمينه انتقاد كرد.

وي گفت: بحث غني‌سازي در دو جاي سند آورده شده و در سند شروطي را كه نمي‌توانستيم بپذيريم برداشتيم.

رئيس دستگاه ديپلماسي در پاسخ به سوالي با بيان اينكه فاصله دستيابي به توافق نهايي يك سال است خاطرنشان كرد: مرحله نهايي نيز بايستي مدت‌دار باشد و بعد از مرحله نهايي با برنامه هسته‌اي ايران مثل هر كشور ديگري كه سلاح ندارد برخورد خواهد شد.

وي يادآور شد: اگر ما محدوديتي را براي گام اول و نهايي مي‌پذيريم موقتي است.

ظريف با طرح اين پرسش كه چه تضميني وجود دارد كه به مرحله نهايي برسيم عنوان كرد: هيچ تضميني وجود ندارد ما خيالمان جمع است كه روند برمي‌گردد و قابل بازگشت است.

رئيس دستگاه ديپلماسي با اشاره به توليد 450 كيلو اورانيوم 20 درصد خاطرنشان كرد: ما 250 كيلو از آن را بدون كمترين مابه‌ازا به اكسيد تبديل كرديم و در طول سه سال گذشته، آژانس در ماه سپتامبر عنوان كرد كه اورانيوم 20 درصد شما از 200 كيلو بيشتر شده است.

ظريف افزود: ميزان اورانيوم 20درصد ما، علت تبديل آن به سوخت و رقيق كردن آن مشخص است و من وارد برخي موضوعات نمي‌شوم. حاضرم تهمت و افترا بشنوم، ولي مصالح ملي را فداي دفاع از خود نكنم.

رئيس دستگاه ديپلماسي افزود: من اخيرا سفري به كويت داشتم و خبرنگاري راجع به جزاير سه‌گانه از من سوال كرد كه من موضع هميشگي كشور را بيان كردم اما دوستان من را به وادادگي متهم كردند و از منافع ملي خرج كردند تا دعواي سياسي را به پيش ببرند.

رئيس دستگاه ديپلماسي خطاب به كساني كه او را به وادادگي متهم كرده‌اند گفت: اگر وزير خارجه شما نيز حرفي زده بايد مي‌گفتيد نگفته. يك نفر به من جواب دهد كه آيا اين منفعت نظام و كشور است؟ براي چه كسي كار و به چه كسي كمك مي‌كنيم؟

وي در خصوص خبر منتشر شده در يك سايت درباره تمايل نتانياهو براي مذاكره با روحاني عنوان كرد: كدام مقام رژيم صهيونيستي گفته كه مي‌خواهد با ايران مذاكره كند به جز يك سايت ايراني؟

وزير خارجه سوال كرد چرا براي يك رژيم جعلي موقعيت و مشروعيت درست مي‌كنيم؟

وزير خارجه در ادامه با بيان اينكه ساختار برنامه هسته‌اي ما باقي خواهد ماند و آنچه مي‌پذيريم قابل بازگشت است گفت: اما بسيار بعيد مي‌دانم كه فضاي رواني شكسته شده به راحتي بازگردانده شود.

رئيس دستگاه ديپلماسي افزود: همه بايد با هم همدل، همصدا و يكدست از فضاي كنوني استفاده سياسي و اقتصادي كنيم.

وي با بيان اينكه اسلام‌هراسي، ايران‌هراسي و شيعه هراسي سكه بازارهاي اين بي‌انصاف‌ها (غربي‌ها) شده گفت: در حال حاضر شيعه‌كشي و نقض حقوق شيعه و مسلمانان پسنديده شده و ما بايد از فرصت كنوني استفاده كرده و با اين مسائل مقابله كنيم.

ظريف در پاسخ به اين پرسش كه چرا سياست خارجي كشور محدود به پرونده هسته‌اي و ارتباط با كشورهاي حوزه خليج فارس شده و شما چه تلاشي در 100 روز دولت براي مقابله با رژيم صهيونيستي انجام داده‌ايد گفت: نتانياهو به اندازه‌اي كه اين سه ماه عصباني شده در 8 سال گذشته عصباني نشده بود. تلاشم را با افتخار خواهم كرد. ما داريم فرش را از زير پاي رژيم صهيونيستي مي‌كشيم.

رئيس دستگاه ديپلماسي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه با توجه به اينكه تزريق اورانيوم به سانتريفيوژها متوقف شده آيا به منزله توقف غني‌سازي نيست گفت: در حال حاضر 19هزار سانتريفيوژ داريم كه از اينها 8 تا 9 هزار سانتريفيوژ با اورانيوم مي‌چرخد و بقيه يا نمي‌چرخند يا بدون اورانيوم مي‌چرخند. هيچ مابه‌ازايي نبوده است. ما اورانيوم تزريق نكرده بوديم و اين هم متعلق به اين دولت نيست بلكه از گذشته بوده است.

ظريف در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه براي شش ماه آينده و مذاكرات اصلي چه چيزي براي معامله داريم و اينكه گفته مي‌شود همه مهره‌هاي معامله را داده‌ايم تصريح كرد: آنچه الان توافق مي‌كنيم قسمتي از توافق نهايي است و برنامه اصلي ما و چارچوب نهايي آن مشخص است. غني‌سازي در ايران ادامه مي‌يابد تحريم‌ها رفع مي‌شود و ما نگراني‌هاي معقول جامعه بين‌المللي را رفع مي‌كنيم.

رئيس دستگاه ديپلماسي تصريح كرد: ما هم مهره براي مذاكره داريم و هم موضوع براي مذاكره. چيزي كه الان است موقتي و شش‌ماهه است.

وي با بيان اينكه براساس توافق ژنو همه تحريم‌هاي شوراي امنيت و تحريم‌هاي دوجانبه و پنج‌جانبه هسته‌اي برداشته خواهد شد گفت: ما راجع به حقوق بشر مذاكره نكرده‌ايم كه بخواهد حذف شود.

وي همچنين گفت: ما با آمريكا حقوق بشر و ساير موضوعات مذاكره نكرديم.

ظريف در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اينكه چرا آمريكا از موشك‌هاي ساخته شده ايران نمي‌ترسد گفت: آمريكا از فرهنگ شهادت ما مي‌ترسد. بزرگترين مانع براي آمريكا قدرت مردم ايران، خودباوري، مقاومت و فرهنگ ايثار و شهادت است و نمي‌توانيم اين سرمايه را با سلاح عوض كنيم.

وي با بيان اينكه من اهل شعار نيستم افزود: برخي گفتند كه من صلاحيت ندارم كه در اينباره صحبت كنم. من متون امنيت استراتژيك آمريكا را خوانده‌ام و 20 سال است كه امنيت بين‌الملل درس مي‌دهم. نگراني آمريكا از فرهنگ مقاومت ما است و از سلاح ما نيست.

به گفته وي اگر مباني قدرت خود را نفهميم در زمين طرف مقابل بازي كرديم.

وي در پاسخ به سوال ديگري درخصوص اينكه اوباما از مذاكرات ايران و آمريكا سخن گفته گفت: اوباما چيزي را لو نداده ما در حاشيه مذاكره با 1+5 با آمريكايي‌ها گفت‌وگو كرديم و من هيچ‌وقت اين را مخفي نكردم.

رئيس دستگاه ديپلماسي اضافه كرد: چرا همه چشم‌ها به دهن اوباما است مگر من خودم تماس تلفني كري را اعلام نكردم؟ ما چيزي براي مخفي كردن نداريم.

وي گفت: من از رهبري خرج نمي‌كنم اما اگر ايشان نظري داشته باشند ما خود را ملزم به اطاعت از ايشان مي‌دانيم و ايشان نيز بر اين نكته درخصوص من و آقاي روحاني اشراف دارند.

ظريف درباره اظهارات مقام معظم رهبري مبني بر اينكه خوشبين به آمريكايي‌ها نيستند گفت: ما نيز خوشبين نيستيم ما به خودمان و خدا خوشبين هستيم و طرف مقابل نمي‌تواند براي ما تعيين تكليف كند و ما اين توان را داريم كه تعيين تكليف مذاكره را كنيم و ما نيز عدم خوشبيني مقام معظم رهبري را داريم.

وي در پايان در پاسخ به سوالي درباره انتخاب سفرا با بيان اينكه تلاش ما در دستگاه سياست خارجي اين است كه افرادي را تربيت كنيم كه وابسته به كشور و نظام باشند افزود: در دوران آقاي ولايتي با ايجاد دانشكده وزارت خارجه اين مسئله به خوبي دنبال شد و ما در حال حاضر ديپلمات‌هاي خوبي داريم.

وي گفت: هيچكدام از ما و همكارانم زيبنده اين نظام و مردم نيستيم ولي تلاشمان را مي‌كنيم.

وزير خارجه همچنين در خصوص دريافت غرامت جنگي از عراق تصريح كرد: ما از حقوق مردم كوتاه نمي‌آييم.

انتهاي پيام/ص

چهارشنبه 27 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن