واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: ظريف در دانشگاه تهران: از رهبر انقلاب خرج نميكنم مسئوليت مذاكره با من است
محمدجواد ظريف از ابتداي آغاز به كار در وزارت خارجه آنقدر كه ازسوي منتقدان ديپلماسي دولت يازدهم تحت فشار بوده از سوي اعضاي 1+5 و كشورهاي عرب تحت فشار نبوده است. او در اين دوره چهارماهه دهها بار بيشتر از وقت و انرژي كه صرف چانه زنيهاي ديپلماتيك با وزراي خارجه و ديپلماتهاي كشورهاي مختلف كرده توان و انرژي خود را مصروف قانع كردن مخالفان داخلي كرده است. در ادامه سريال پر فراز و نشيب تلاش براي قانع سازي مخالفان توافق ژنو ظريف روز گذشته مهمان و سخنران گردهمايي سراسري مسئولان دفاتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها بود. او كه 12 ساعت پيشتر در همين خصوص در تلويزيون ظاهر شده بود اين بار در دانشگاه تهران صراحتا اعلام كرد كه مسئوليت مذاكره با من است و در اين رابطه از رهبري خرج نميكنم.
وزير امور خارجه با بيان اينكه بعضي گفتند من در زمينه امنيتي و دفاعي صلاحيت ندارم ولي من 20 سال امنيت بينالملل تدريس كردم و متون امنيتي آمريكا را خواندهام، گفت: نگراني آمريكا از سلاح ما نيست از ملت ما است، بزرگترين مانع آمريكا خودباوري و فرهنگ ايثار و شهادت مردم است كه اين سرمايه را نميتوانيم با سلاح عوض كنيم.محمدجواد ظريف در اين گردهمايي در مورد قدرت ايران گفت: اينكه كه ما ميگوييم ايران قدرتمند است به خاطر ابزار نظامي نيست هرچند ابزار نظامي مهم است بلكه به خاطر بركت ملت، خون شهدا و رهبري است و اين پايه قدرت ما است.
موضع را به زبان ديپلماتيك بيان كنيم
وي در ادامه سخنراني خود در پاسخ به سئوالات مكتوب اساتيد حاضر در جمع مبني بر اينكه مردم انتظار دارند درباره ياوه گويي اوباما موضع گيري كنيد، گفت: اخلاق ما مبناي ديدگاه ما است اما در برابر حرف بي مورد موضع محكم اتخاذ ميكنيم با اين حال ممكن است اين موضع را به زبان ديپلماتيك بيان كنيم، ما نميگذاريم منافع ملي و حقوق كشور را زير پا بگذارند.وزير امور خارجه در پاسخ به سوال ديگري درباره اينكه سردار جعفري گفته است در مذاكرات و توافقنامه امتياز زيادي داديم و امتياز كمي گرفتيم، گفت: نظر ايشان محترم است البته من كارم بيشتر مذاكره است و اعتقادم اين نيست آن چه كه ما به دست آورديم اين بود كه ساختمان تحريمها فروريخت.وي ادامه داد: فضايي ايجاد كرده بودند كه تحريمهاي سنگين عليه ما اعمال شده بود به طوري كه در هيچ كجا تحريمي نبود مبني بر اينكه ما نميتوانيم دارو بخريم ولي با فضايي كه ايجاد شده بود بعضي از اقلام غذايي را با 35 درصد بيشتر از قيمت واقعي ميخريديم و اين تحريمها فروريخت البته اين كه آقاي كوهن معاون خزانه داري آمريكا حرفهاي بي ربط و بي معني زياد ميزند به خاطر اين است كه ميخواهد ساختمان تحريمها را حفظ كند.
قصد ندارم از مقام معظم رهبري خرج كنم
ظريف در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه آيا مقام معظم رهبري در جريان كامل مذاكرات قرار داشتند، گفت: من قصد ندارم از مقام معظم رهبري خرج كنم ولي هر لحظه مقام معظم رهبري تصميم بگيرند اين تصميم در مذاكرات اعمال ميشود.وي ادامه داد: رهبري چارچوب كلي را تعيين ميكنند و مسئوليت مذاكره با من است، ايشان صحبت كردند و بزرگواري شان نسبت به من را مطرح كردند، من نيز قدردان اين بزرگواري هستم، فقط به احترام سوالي كه پرسيده شد ميگويم ما بايد خرج نظام و رهبري شويم نه اينكه رهبري خرج ما و نظام شود.
نگراني آمريكا از ملت ماست نه از سلاح ما
وزير امور خارجه كشورمان در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه چرا به اعتقاد شما دشمنان ما از موشكهاي ما نميترسند، گفت: آن چه كه من عرض كردم اين بود كه آمريكا از فرهنگ شهادت ما ميترسد، بزرگترين مانع آمريكا خودباوري فرهنگ ايثار و شهادت مردم است كه اين سرمايه را نميتوانيم با سلاح عوض كنيم.وي ادامه داد: بعضيها گفتند من صلاحيت ندارم ولي من ميگويم من 20 سال امنيت بينالملل تدريس كردم و متون امنيتي آمريكا را خوانده ام، نگراني آمريكا از سلاح ما نيست از ملت ما است، يعني اينكه اگر سلاحهاي ما را بزنند دوباره ميسازيم و اين بسيار مهم است زيرا اگر مباني دولت خودمان را نفهميم به قدرت طرف مقابل اضافه ميكنيم و شعارهاي انقلاب نيز مبتني بر همين واقعيت است.وزير امور خارجه با بيان اينكه ميان توفيق و شكست در شرايط بينالمللي محدود شده است، افزود: بعد از فروپاشي شوروي آمريكاييها دچار يك توهم شدند كه دوران نظام دو قطبي تبديل شده به يك نظام تك قطبي كه بوش پدر هم به همين منظور وعده نظم نوين جهاني داد و فكر ميكردند نظام جديد آمريكايي جايگزين نظام دو قطبي ميشود، ولي در فاصله بسيار كوتاه فهميدند آن يك توهمي بيش نبوده است.
ابزارهاي نظامي كارآمدي قبلي را ندارد
وي با بيان اينكه در يك دوران گذار هستيم، ادامه داد: هر كسي از اين دوران يك تصور دارد و نميدانند بازيگران اين دوران گذار چه كساني هستند، اين كه دولتها بازيگرانند يا انسان؟ آيا قدرت نظامي حاكم است يا قدرت پيچيده شده است.ظريف با اشاره به توان نظامي بالاي آمريكا گفت: آمريكا با داشتن توان نظامي براي اين كه اين قدرت را به نفوذ تبديل كند با مشكل مواجه است و در حمله به عراق و افغانستان حمله نظامي نتيجه عكس ميدهد.وي ادامه داد: گروهي نومحافظه كار در آمريكا هستند كه معتقد بودند بايد از نيروي نظامي استفاده كرد و قدرت آمريكا را در دنيا نهادينه كنند. بنابراين نظر در زمان كلينتون هم حداقل يك عمليات نظامي در سال صورت ميگرفت مثل حمله به كوزوو، سودان و....وزير امور خارجه با بيان اينكه هدف آمريكا از حملههاي متعدد نظامي اين بود كه قدرت نظامي را نهادينه كنند، افزود: بعد از آمدن بوش پسر و فراهم شدن زمينه پس از واقعه 11 سپتامبر عامل نظامي در همه موارد شكست خورد، لذا معلوم شد اين يك دوران گذار است كه ابزارهاي گذشته كارآمدي قبلي را ندارد.وي افزود: موسسات مطالعاتي دنيا تلاش ميكنند اين واقعيت را فهم كنند كه ما و جهان در چه شرايطي هستيم و شرايط دوران گذار چيست لذا ما در جمهوري اسلامي بايد خودمان توليد كننده باشيم. ظريف با بيان اينكه همه نظريه پردازيها فقط براي تحليل توليد نشده اند ادامه داد: اين نظريهها علاوه بر فهم براي توجيه و حتي شكل دهي به آينده درست شده اند به خاطر اين كه در كنار فهم برنامه ريزي و آينده سازي هم مهم است ما هم بايد اين آينده را بفهميم و تبيين كينم.وي ادامه داد: به نظر من مبناي قدرت جمهوري اسلامي ايران همين ادعا است، همين كه به اين خودباوري رسيديم در مقابل آمريكا بگوييم ما هم حرفي و ديدگاهي داريم بسيار مهم است، ما ميتوانيم مسايل را فهم، درك و تبيين كنيم و توانستيم به آمريكا بگوييم از مدلهاي شما تصويربرداري نميكنيم.وي به دلايل شكل گيري حماسه سياسي مورد نظر مقام معظم رهبري اشاره كرد و گفت: به اين دليل معتقديم كه حماسه سياسي فرموده مقام معظم شكل گرفت كه چون مردم نشان دادند عليرغم همه تهديدها و تحريمها به جمهوري اسلامي اطمينان دارند و ديدگاه شان را در پاي صندوقهاي راي ميگويند.
ديدگاههاي افراطي سكولار به بن بست رسيد
وزير امور خارجه افزود: در منطقه ديدگاههاي افراطي سكولار به بن بست رسيد و از طرفي ديگر ديدگاههاي مدعي اسلام و نه مبتني بر اسلام به بين بست رسيده است و آن چه كه در 35 سال گذشته موفق بيرون آمده مدل جمهوري اسلامي است. اين مدل را مبناي قدرت خودمان بدانيم كه آن وقت ميفهميم توانمندي و ظرفيت ما چيست.وزير امور خارجه با بيان اينكه از نظر مبناي فكري اعتقاد داريم سلاح هسته اي حرام است، خاطرنشان كرد: پس چرا بايد رژيم صهيونيستي نگران باشد آنها كه بايد خوشحال باشند چون آنها فهميدند و ميدانند راه پيشگيري از توفيق و موفقيت ايران ايجاد يك فضاي بينالمللي عليه ايران و ايجاد شرايط وحشت ايران هراسي و استفاده از تحريمها است. وزير امور خارجه در واكنش به سخنان ضد و نقيض برخي از مقامات آمريكايي گفت: من دارم سخنراني ميكنم و هرچه دلم ميخواهد ميگويم آنها هم صحبت ميكند و هرچه دلشان ميخواهد ميگويند اما در مذاكره حتي در هر مذاكره اي مثلاً در خواستگاري هم همه نظرات خانواده عروس و داماد به دست نميآيد.
از منافع ملي خرج ميكنند تا بهره برداري سياسي كنند
وي در ادامه درباره مطالب مطرح شده در مورد سخنانش درباره جزاير سه گانه ايراني گفت: در كويت خبرنگاري سوال كرد در مورد جزاير سه گانه من گفتم آماده گفت وگو هستيم ولي دوستان من را به وادادگي متهم كردند يعني از منافع ملي خرج كردند تا بهره برداري سياسي كنند حالا اگر وزير خارجه شما فرض كنيم چنين حرفي زده بود شما بايد ميگفتيد نزده آيا اين براي نظام منفعت دارد؟ براي چه كسي داريد چنين كاري ميكنيد؟ به چه كسي داريد كمك ميكنيد؟ظريف با بيان اينكه ساختار هسته اي ما باقي خواهد ماند، گفت: آنچه ميپذيريم قابل بازگشت است ولي بعيد ميدانم فضاي رواني كه شكسته شده است اگر عقل داشته باشيم و از اين فضا استفاده كنيم دوباره قابل بازگشت باشد. ما بايد از اين فضا استفاده سياسي كنيم اين ايران هراسي و شيعه هراسي كه سكه روز كردند و اساس شيعهكشي و نقض حقوق شيعه بايد از بين برود، بايد از اين فرصت استفاده كنيم و اين را درمان كنيم كه بخدا اين يك فرصت است.
نتانياهو در اين سه ماه بيش از 8 سال گذشته عصباني شد
وي در پاسخ به سوال ديگري درباره اينكه چرا فقط سياست خارجي ما محدود به پرونده هسته اي است و چه تلاشي براي مقابله با رژيم جعلي صهيونيستي شده است، گفت: شما به من نگاه نكنيد به نتانياهو نگاه كنيد ببينيد چقدر عصباني است. اندازه اي كه نتانياهو در اين سه ماه عصباني شده بيشتر از عصبانيت او در هشت سال گذشته است.
عدم خوشبيني مقام معظم رهبري را قبول داريم
وزير امور خارجه كشورمان در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا جلسات محرمانه اي كه آقاي اوباما لو داده اند، با نظر مقام معظم رهبري بوده است؟، گفت: اولا اوباما چيز را لو نداده است و آن چيزي كه بوده اين است كه در كنار مذاكرات 1+5 با آمريكا نيز مذاكره كرديم. ظريف ادامه داد: چرا اينقدر چشممان به زبان اوباما است؟ تماس من با آقاي جان كري را چه كسي گفت؟وي در مورد سوال ديگري مبني بر اطلاع رهبر انقلاب از جلسات محرمانه نيز گفت: من از رهبري خرج نميكنم ولي اگر ايشان نظري داشته باشند، هم من و هم آقاي روحاني.خودمان را ملزم به رعايت آن ميكنيم.وزير امور خارجه در پايان در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه مقام معظم رهبري نيز فرمودند به آنها خوشبين نيستم ولي مذاكره كنيد، نظر شما چيست؟، گفت: ما هم خوشبين نيستيم، اما ما به خودمان و خدا خوشبين هستيم من فكر ميكنم طرف مقابل نميتواند تعيين تكليف كند ما توان داريم و بايد مانع بشويم بدخواهان شرايط را به قبل برگردانند وگرنه ما هم عدم خوشبيني مقام معظم رهبري را قبول داريم.
ارسال نظر
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]