واضح آرشیو وب فارسی:مهر: صليب سرخ متعهد به فعاليت بشردوستانه در سوريه است/ نقش مهم ايران در كمك به امدادرساني
رئيس دفتر نمايندگي كميته بين المللي صليب سرخ در ايران گفت نگراني اصلي در مورد سوريه عدم توانايي دولت ها در رسيدن به يك توافق براي پايان دادن به بحران اين كشور است و تا زماني كه راه حل سياسي براي اين بحران پيدا نشود، نمي توان از راه حل بشردوستانه براي قربانيان آن سخن گفت.
"اليويه مارتين" رئيس دفتر نمايندگي كميته بين المللي صليب سرخ در ايران به سوالات خبرنگار مهر در مورد تحولات سوريه و فعاليت هاي اخير اين كميته در اين كشور پاسخ داد. وي در مورد شمار واقعي قربانيان و مجروحان درگيري هاي سوريه گفت: در خصوص ارقام و اعداد به خاطر شدت درگيري ها كه در سوريه هست، بحث هاي فراواني وجود دارد. برخي تلاش دارند ارقام را بيشتر از آنچه كه واقعا هست، نشان دهند و در اين مورد ترديدهاي زيادي وجود دارد. اما آنچه كه در مورد سوريه واضح است و هيچ بحثي در مورد آن نيست اين است كه تعداد قربانيان در اين درگيري ها بسيار بالا است. شمار بسيار زيادي از افراد جان خود را در اين درگيري ها از دست داده اند. هر كسي هم كه در سوريه حضور داشته اين مسئله را تاييد كرده است كه شمار كشته شدگان بسيار زياد است.
مارتين افزود: نگراني كه در مورد سوريه وجود دارد بيشتر از اينكه در مورد كشته شدگان باشد، در مورد ميزان ويراني گسترده و شدت رنجي است كه مردم اين كشور متحمل شده اند. افراد بسيار بيشتري كه مجبور شده اند كشورشان را ترك كنند، شمار زيادي كه مجروح و مصدوم شده اند. اينها مسائل دردناكي است كه حتي با پايان يافتن جنگ هم به اتمام نمي رسد و براي سالهاي طولاني اثرات مخرب خود را بر مردم سوريه خواهد گذاشت. درگيري هاي سوريه به تدريج به يك درگيري قومي و مذهبي تبديل شده و هر روز هم به شدت آن افزوده مي شود. چنين شرايطي نگراني ديگري را به وجود مي آورد كه عبارت است از نحوه بازگشت افراد جنگ زده به خانه هايشان، پس از اتمام درگيري ها. اين وضعيت روند بازسازي و بازگشت آوارگان به كشور را با مشكل جدي روبرو خواهد كرد. سوال اينجا است آيا كساني كه خانه هايشان را به دليل درگيري هاي قومي از دست داده و شاهد اين ميزان شديد از خشونت بوده اند، قادر خواهند بود به خانه هاي خود بازگردند و روند بازسازي را آغاز كنند.
رئيس دفتر نمايندگي كميته بين المللي صليب سرخ در ايران در ادامه يادآور شد: نكته ديگر اين كه هر چه درگيري بيشتر طول بكشد، رسيدن به يك توافق و تفاهم براي پايان دادن به درگيري ها دشوارتر مي شود. آنچه كه در بحران سوريه مشاهده مي شود، ضعف در مديريت سياسي اين بحران است. به طوري كه ما حدود سه سال است شاهد ادامه درگيري ها و شدت گرفتن آن در اين كشور هستيم و چشم انداز اميدوار كننده اي نيز براي پايان اين وضعيت در آينده نزديك ديده نمي شود. نگراني اصلي عدم توانايي دولت ها در رسيدن به يك توافق براي پايان دادن به اين بحران است و تا زماني نيز كه راه حل سياسي براي اين بحران پيدا نشود، نمي توان از راه حل بشردوستانه براي قربانيان آن سخن گفت.
به گفته وي معضلي كه هر روز در سوريه با آن روبرو هستيم دشواري در دسترسي امن به قربانيان به خاطر شرايط دشوار امنيتي، انگيزه هاي مختلفي كه دسترسي به قربانيان را دشوار مي كند گروه هاي مختلف در صحنه درگيري هاي سوريه حضور دارند و دسترسي همچنان با دشواري انجام مي شود. از اين رو مي توان گفت كه شرايط براي امدادرساني در سوريه نسبت به ماههاي آغاز درگيري ها تفاوتي نكرده است.
مارتين تاكيد كرد: اين مسئله كميته بين المللي صليب سرخ را بر آن داشته كه بيشتر آگاهي رساني كند و به دنبال اين باشد كه چه كساني مي توانند به صليب سرخ در امدادرساني به موقع به قربانيان ياري برسانند چه بازيگراني اعم از بازيگران منطقه اي و بين المللي در صحنه سوريه نقش دارند و مي توانند به اين روند كمك كنند. از جمله ايران كه مي تواند نقش مهمي در راستاي اهداف صليب سرخ ايفا كند از اين رو ما گفتگويي را در اين خصوص با ايران داشته ايم و خواستار كمك ايران به ايجاد وضعيت بهتري در امدادرساني به نيازمندان شده ايم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود اظهار داشت: آمار و ارقام نشان مي دهد كه ميزان فاجعه در سوريه چقدر بزرگ است. در حال حاضر فعاليت هاي صليب سرخ در سوريه بزرگترين عمليات امدادرساني اين كميته در جهان است. بودجه اي كه براي عمليات سوريه اختصاص داده شده 101 ميليون فرانك سوئيس است كه اين نشان دهنده اهميتي است كه اين كميته براي عمليات امدادرساني در اين كشور قائل است. كميته صليب سرخ متعهد است كه در سوريه بماند و به فعاليت هاي بشردوستانه خود در اين كشور ادامه دهد.
رئيس دفتر نمايندگي كميته بين المللي صليب سرخ در ايران در پايان گفت: در خصوص وضعيتي كه در سوريه وجود دارد و وضعيتي كه در بحرين است بايد گفت اوضاع سوريه بسيار وخيم تر است، در واقع اين كشور شاهد يك جنگ تمام عيار است، جنگي مسلحانه همراه با بمباران و درگيري شديد كه در آن فعاليت نظامي در ميزان وسيع و گسترده انجام مي شود. از اين رو شدت ويراني ها و كشتار زياد است. وضعيت در سوريه درگيري مسلحانه به شكل گسترده به شمار مي رود. اما در بحرين اوضاع متفاوت است. در اين كشور هر چند درگيري هايي وجود دارد، اما شدت آن و شمار قربانيان بسيار كمتر است، از اين رو حجم فعاليت كميته بين المللي صليب سرخ نيز در بحرين كمتر است.
----------------------------
گفتگو: فريدون ناعمي
كد خبر: 2197575
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۷ - ۱۲:۴۸
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]