تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حق، راه بهشت است و باطل، راه جهنم و بر سر هر راهى دعوت كننده اى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860397579




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

يك ايراني نامزد احتمالي نوبل اقتصاد


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: يك ايراني نامزد احتمالي نوبل اقتصاد
آكادمي نوبل سوئد از پانزدهم مهرماه نام كساني را كه در چند دهه گذشته بالاترين دستاوردهاي علمي را رشته هاي فيزيك، شيمي، فيزيولوژي و پزشكي، اقتصاد، ادبيات و صلح داشته‌اند به عنوان برندگان امسال اعلام خواهد كرد.

به گزارش ايسنا موسسه تامسون رويترز از سال ۲۰۰۲ برندگان احتمالي را پيش بيني مي‌كند و تاكنون نام ۲۷ برنده نوبل را به درستي پيش بيني كرده است، كه شامل ۱۵ جايزه از ۴۴ جايزه‌اي بوده كه در رشته‌هاي اقتصاد، فيزيك، شيمي، فيزيولوژي و پزشكي در دهه اخير اعطا شده است.

استاد پسران به همراه سر ديويد هندري و پيتر فيليپس به دليل تحقيقاتشان در زمينه معيارهاي اقتصادسنجي در سري زماني در فهرست برندگان احتمالي جايزه نوبل اقتصاد براساس پيش بيني تامسون رويترز قرار گرفته اند كه در اين فهرست نام سم پلتزمن و ريچارد پازنر به دليل تحقيقاتشان در زمينه تئوري تنظيم اقتصاد و جاشوا آنگريست، ديويد كارد و آلن كروگر به دليل تحقيقاتشان در زمينه ميكرواكونومي تجربي نيز ديده مي‌شود.

محمد هاشم پسران كيست؟

پروفسور محمدهاشم پسران، متولد فروردين ۱۳۲۵ در شيراز است. وي ديپلم متوسطه خود را از مدرسه نمازي (شيراز) گرفت و در نوامبر ۱۹۶۴ با بورس تحصيلي بانك مركزي ايران براي تحصيلات عالي به انگلستان رفت. مدرك كارشناسي خود را در اقتصاد، رياضيات و آمار - با رتبه ممتاز - از دانشگاه سالفورد گرفت و در سال 1351 موفق به دريافت دكتري اقتصاد از دانشگاه كمبريج شد.

بعد از آن پرفسور پسران چند سال در مقام مشاور بانك مركزي و رئيس مركز تحقيقات اين بانك فعاليت داشت. وي پس از آن به كمبريج بازگشت و تا زمان بازنشستگي اش سالها استاد اقتصاد اين دانشگاه بريتانيايي بود.

وي صاحب كرسي عالي اقتصاد جان اليوت در دانشگاه كاليفرنياي جنوبي و عضو پژوهشي پيوسته كالج ترينيتي كمبريج است.

پسران كه سابقه تدريس اقتصاد و مديريت برنامه اقتصادسنجي كاربردي در دانشگاه كاليفرنيا در لس‌آنجلس و دانشگاه هاروارد را نيز در كارنامه علمي خود دارد، استاد انستيتو مطالعات پيشرفته وين، دانشگاه پنسيلوانيا، دانشگاه كاليفرنياي جنوبي، دانشگاه ملي استراليا و عضو پيوسته فرهنگستان بريتانيا (British Academy)، جامعه اقتصادسنجي (Econometric Society) و مجله اقتصادسنجي (Journal of Econometrics) است.

پسران از اقتصاددانان مكتب كمبريج و اقتصاد كينزي و معتقد به نظام اقتصاد بازار است هر چند دخالت محدود دولت را در شرايط بحران جايز مي شمارد.

او در اين سالها همواره وضعيت اقتصاد ايران را دنبال كرده است و توصيه هايي براي اقتصاد ايران داشته است.

ديويد پندلبري، تحليلگري كه مسوول اين پيش بيني‌ است مي‌گويد ما به دانشمنداني توجه مي‌كنيم كه در نشريه‌هاي علمي هزاران بار به يافته‌هاي آنها ارجاع داده شده است:«اين موضوع محدود به مقالات منتشر شده در سالهاي اخير نيست بلكه كارهايي كه در ۲۰ تا ۳۰ گذشته انجام شده اند مدنظر قرار مي‌گيرند، كارهايي كه در طول زمان از آزمونهاي مختلف سربلند بيرون آمده‌اند و تاثير عميقي بر دستاوردهاي آتي گذاشته‌اند.»

وي افزود: ما مي خواهيم دانشمنداني را كه از آنها بسيار نقل قول شده گرامي بداريم، آنها در كلاس برندگان نوبل هستند هرچند بسياري از آنها ممكن است هيچگاه برنده نوبل نشوند اما ما حداقل مي‌توانيم دستاوردهاي آنها را برجسته كنيم.

گوردون مكومبر، مدير تحقيقات علمي و دانشگاهي تامسون رويترز مي‌گويد: با تحليل ميزان ارجاع به مقالات در طول سالهاي متمادي، ما مي‌توانيم محققان يا نهادهاي پژوهشي را كه بيشترين تاثير را بر حوزه‌هاي مربوطه داشته اند شناسايي كنيم كه در نتيجه، به احتمال زياد توجه كميته نوبل را به آنها جلب مي‌كنيم.

به گفته وي، اين تحليل بر مبناي بررسي جامع تحقيقات افراد و تاثير آنها صورت مي‌گيرد و پيش بيني‌ها ممكن است در سال جاري يا در سالهاي آتي محقق شود.

پروفسور پسران از سال ۱۹۹۵ به بررسي چندوجهي داده هاي اقتصادي علاقه پيدا كرده است. او در سال ۲۰۰۳ مقاله اي در نشريه اكونومتريك منتشر كرد كه تاكنون بيش از ۱۲۵۰ بار به آن ارجاع داده شده كه اين ۷۶ برابر متوسط ارجاع براي مقاله‌اي است كه در ده سال گذشته در زمينه اقتصاد منتشر شده است. او در سال ۲۰۰۷ مقاله اي ديگر در نشريه اكونومتري كاربردي منتشر كرد كه به گفته تامپسون رويترز "محور و اساس" تحقيقات رو به رشد در اين حوزه قلمداد مي‌شود.

پروفسور پسران تحقيق خود را چنين توضيح مي دهد: بانك‌هاي مركزي، اقتصاددانان، شركت‌ها و دولت‌ها براي يافتن الگوهاي اقتصادي به گذشته نگاه مي‌كنند و بر اساس آن براي آينده تصميم مي‌گيرند. بدون پيش‌بيني آينده و اينكه چه چيزهايي در پيش روست تصميم‌گيري بسيار دشوار است. اين موضوع بخصوص براي بانك‌هاي مركزي در تمام دنيا اهميت دارد؛ مثلا تعيين نرخ بهره تاثير شديدي بر تصميم‌گيري دارد مثلا براي خريد خانه يا سرمايه‌گذاري‌هاي بزرگ شركتها.

وي افزود: در سطح فردي وقتي مي‌خواهيد به سر كار برويد بر اساس پيش بيني وضع هوا با خود چتر همراه مي‌بريد. بنايراين يكي از اهداف اوليه "مدلسازي اقتصادي در سري زماني" درك روابط متقابل و پيچيده متغيرهايي است كه مي‌تواند به پيش بيني اقتصادي و تصميم‌گيري بهتر منجر شود.

دكتر پسران همواره پيشنهاداتي براي بهبود وضعيت اقتصادي ايران ارائه داده است.

جمعه 5 مهر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن