واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: شرط درمان دانشآموزان شينآباد دربيمارستان
«هنوز نتوانستهام ديه فرزندم را بگيرم» اين سخن را پدر آمنه راك يكي از دانشآموزان شينآبادي عنوان كرده و ميگويد: مسئولان گفتهاند اگر ميخواهيد روند درمان در بيمارستان ساسان ادامه يابد بايد هزينه ۲۷۰ ميليون توماني را تقبل كنيد.
تسنيم: دانشآموزان دبستان نداي انقلاب روستاي شينآباد هيچگاه خاطره تلخ صبح 15 آذر سال 91 را از ياد نميبرند خاطره تلخي كه توسط بخاري نفتي كلاس درس و معلمي كه حتي با شعلهور شدن شعلههاي آتش مانع خروج دانشآموزان از كلاس درس شد؛ رقم خورد و سرانجام در اين حادثه دو دانشآموز جان خود را از دست دادند و 28 نفر دچار سوختگي شدند كه سوختگي 12 دانشآموز شديد است.
دانشآموزان پيرانشهر اين روزها براي به دست آوردن بخشي از زيبايي به تاراج رفته خود در مسير شينآباد به تهران دائماً در حال رفت و آمد هستند.
رنج سوختگي و از دست رفتن زيبايي كودكانه و بازماندن از تحصيل كم نبود كه اين روزها خانواده دانشآموزان شينآباد كوچ از اين بيمارستان به آن بيمارستان را بخش ديگري از مشكلات خود تلقي ميكنند.
آمنه راك يكي از دانشآموزان شينآبادي است كه دچار سوختگي بالاي 50 درصد شده و بر اثر عوارض پس از سوختگي دچار قارچ خوني شده است؛ پدر آمنه به خبرنگار تسنيم ميگويد: سوختگي فرزند من بسيار زياد است، ابتدا در بيمارستان 15 خرداد بستري بود كه وضعيت رسيدگي مناسبي نداشت پس از آن به بيمارستان ساسان منتقل شد و تحت چند عمل جراحي قرار گرفت كه از وضعيت رسيدگي در بيمارستان ساسان بسيار راضي بوديم كه به يكباره مسئولان آموزش و پرورش گفتند هزينه درمان در بيمارستان ساسان بالاست و بايد به بيمارستان محب منتقل شويد.
وي ميگويد: به ما اعلام كردهاند كه اگر ميخواهيد فرزندتان در بيمارستان ساسان درمان شود، هزينه 270 ميليون توماني را دارد كه بايد خودتان آن را تقبل كنيد با وجود آن كه نامه درمان دانشآموزان در بيمارستان ساسان را داريم اما مسئولان ميگويند اين نامه مربوط به وزير پيشين آموزش و پرورش است و اعتباري ندارد. 22 روز از وقت عمل صورت بچهها گذشته است كه به ما اعلام كردهاند از 30 آذر درمان آنها آغاز ميشود اما نه در بيمارستان ساسان.
پدر آمنه در خصوص ديه دانشآموزان بيان ميكند: هنوز نتوانستهايم ديهاي را دريافت كنيم حتي گوش يكي از دانشآموزان به نام ناديا صالح بر اثر شدت جراحات سوختگي شنوايي خود را از دست داده است اما پزشكي قانوني اين موضوع را نميپذيرد و ميگويد بايد بلافاصله بعد از سوختگي براي اين موضوع به پزشكي قانوني مراجعه ميكرديد در حاليكه اين دانشآموز بيشتر از يك ماه در آي سي يو بستري بود.
وي ادامه ميدهد: 12 دانشآموز شينآباد كه درصد سوختگي آنها بالاست ديگر در دبستان نداي انقلاب درس نميخوانند بلكه مدرسه خود را عوض كردهاند و براي انها در نمازخانه مدرسه ديگري به صورت ويژه كلاس درس تشكيل ميشود چون بچهها به دليل رفت و آمد در مسير پيرانشهر به تهران از دروس عقب ماندهاند.
در حاليكه دانشآموزان شينآباد قرباني كمبود امكانات آموزشي در مناطق محروم كشور شدهاند و هنوز مقصر اصلي اين ماجرا نيز از سوي دادستاني معرفي نشده است اما آنچه كه پيداست روند درمان آنها نيز به اين آسانيها امكان پذير نيست چرا كه وزارت آموزش و پرورش براي درمان اين دانشآموزان با كمبود اعتبار مواجه است.
طبق مصوبه هئيت دولت در تابستان امسال مقرر شد كه سه وزارتخانه آموزش و پرورش، بهداشت و تعاون، كار و رفاه اجتماعي مسئول پيگيري روند درماني دانشآموزان شينآبادي باشند.
طبق اعلام محمد چينيان معاون سلامت وزارت آموزش و پرورش طرح درماني ويژه دانشآموزان شينآبادي با همكاري اساتيد و متخصصان مجرب تدوين شده است و روند درمان اين دانشآموزان به وزارت بهداشت واگذار شده است و از اين پس درمان دانش آموزان حادثه ديده به صورت متمركز در بيمارستان "محب" انجام ميشود.
محمودرضا محقق معاون اجرايي معاونت درمان وزارت بهداشت روز گذشته علت تأخير درمان دانشآموزان شينآبادي را عدم تأمين منابع مالي آنها اعلام كرد و افزود: مقرر شد 13 نفر از اين كودكان از روز شنبه در بيمارستان حضرت فاطمه دانشگاه علوم پزشكي ايران بستري و روند درماني آنها آغاز شود. پيشبيني ميشود به دليل عميق بودن سوختگيهاي اين عزيزان روند درمانشان 5 الي 6 سال به طول بينجامد.
وي بيان كرد: بودجه درمان اين كودكان فعلاً به صورت عليالحساب از سوي معاونت درمان به دانشگاه علوم پزشكي ايران پرداخت خواهد شد، هزينه درمان اين كودكان 5 تا 6 ميليارد تومان خواهد بود ولي تاكنون هيچ بودجهاي براي درمان به وزارت بهداشت تعلق نگرفته اما قرار است دولت تا پايان امسال بودجه درمان آنان را تأمين كند.جلسهاي با مسئولان آموزش و پرورش در اين خصوص داشتهايم و مقرر شده آنان مصوبه هزينههاي درمان را از دولت بگيرند، فعلاً فقط گفتگو و تفاهم شفاهي با وزير آموزش و پرورش در اين خصوص داشتهايم.
البته وزارت آموزش و پرورش مدتي پيش گزارشي را از روند درمان دانشآموزان شينآباد را منتشر كرد كه در اين گزارش برخي از اقدامات انجام شده براي درمان و بهبود اين دانشآموزان عنوان شده بود.
خطر بخاري نفتي هنوز هم در كمين دانشآموزان بسياري در مناطق محروم كشور است هماكنون اعتبار 100 ميليار توماني براي نوسازي سيستم گرمايشي مدارس در اختيار وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته است اما طبق اعلام مسئولان اين وزارتخانه براي رهايي مدارس از معضل بخاري نفتي به اعتبار يك هزار ميليارد توماني نياز است. اعتباري كه شايد به اين زوديها محقق نشود.
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فردا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]