واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: رئيس كل بانك مركزي :" بانكداري الكترونيكي وضعيت مطلوبي دارد
اكونيوز: رئيس كل بانك مركزي گفت: بانكداري الكترونيك با تلاش شبكه بانكي كشور ، وضعيت مطلوبي دارد و توانسته است اين خدمات را رشد و توسعه داده و به خدمتي همگاني تبديل نمايد.
![](http://www.econews.ir/fa/Files/NewsImages/2013/41_seif_Fixd.jpg)
به گزارش خبرگزاري اقتصاد ايران(econews.ir)، ولياله سيف رييس كل بانك مركزي در «همايش همافزايي دانشگاهها و بانكها در توسعه بانكداري مجازي» با بيان مطلب فوق خاطرنشان كرد : در سال هاي گذشته، توسعه فناوري و كاربرد آن در لايه هاي مختلف اجتماع از موضوعي پيچيده و فني كه به افراد ويژه اي اختصاص داشت به امري همگاني تبديل شده است.
رييس كل بانك مركزي افزود: امروزه در كشورهاي پيشرفته، كاربري فناوري اطلاعات و ارتباطات به عنوان شاخص سواد شناخته شده است .
وي با اشاره به اين كه ايران نيز از پيشرفتهاي بانكداري الكترونيك دور نمانده است، تاكيد كرد: امروزه ، مراودات شهروندان با شبكه بانكي عمدتاً بر بستر خدمات مبتني بر فناوري اطلاعات شكل گرفته است و بانكداري و پرداخت الكترونيكي، به عنوان ركن اساسي فعاليت هاي شبكه بانكي كشور شناخته مي شود.
سيف پيشرفت هاي بانكداري الكترونيك كشورمان را مطلوب توصيفكرد و افزود: مجازي شدن در بانكداري الكترونيكي، همچون موج است و مي تواند فرصتي عظيم يا تهديدي جدي باشد. در مقابل اين موج، ميتوان خنثي بود و در برابر ضرباتش، حالت انفعال و تسليم به خود گرفت يا اين كه با تدبير و شناخت دقيق فرصتها و تهديدها، از انرژي فراوانش براي پيشبرد سريعتر اهداف نظام پولي بهره برد.
رييس كل بانك مركزي، بانكداري مجازي را متفاوت از بانكداري الكترونيكي دانست و خاطرنشان كرد: بانكداري مجازي مفهومي است كه در آن بانك به عنوان يك عضو، در فضاي مجازي با ديگر افراد وارد تعامل مي شود. تعامل در اين منظر به معني ارائه خدمات نيست بلكه بانك به عنوان يك واسطه مالي، در كليت خود در اين فضا ، حضور مجازي دارد.
وي با بيان اينكه بانكداري مجازي به معني حضور بانكها در فضاي مجازي به مفهوم كلي آن است ، اضافه نمود : اين امر با خدمات بانكداري اينترنتي، بانكداري همراه ، كارتهاي بانكي و به طور كلي خدماتي كه از آن اصطلاحاً با عنوان بانكداري الكترونيكي ياد مي كنيم ماهيتاً متفاوت است . در اين تعريف نبايد مصاديق را با مفاهيم يكسان گرفت ، چه در غير اين صورت نيازي بين تفكيك دو عبارت بانكداري الكترونيكي و بانكداري مجازي نيست .
سيف با تاكيد بر اين نكته كه نبايد بانكداري مجازي را به حضور بانك در فضاي مجازي تنزل داد، به نقش اطلاعات و آمار در بانكداري الكترونيكي اشاره كرد و افزود : بحث بزرگ داده (Big Data) را مي توان از جمله مباحث مهم فناوري روز دانست. بانك به بركت حضور خود در فضاي مجازي، مي تواند حجم عظيمي از داده ها را اخذ نمايد كه دريافت و پردازش آن در مراودات فيزيكي به هيچ عنوان ميسر نبود .
رييس كل بانك مركزي ، جهان پيش رو را دنيايي در حال تغيير و دگرگوني مداوم خواند و اظهارداشت : در اين تغييرات نسبت به ثبات هيچ بخشي اعتمادي نيست . هيچ چيزي بيشتر از فضاي مجازي بيانگر اين تلاطم نيست . حضور بانكها در فضاي مجازي و به تبع آن بانكداري مجازي، مسيري است كه مي تواند بازتعريفي از بانكداري در اين دنياي پرتغيير خطرناك ارائه كند. همگامي حوزه پول و دانشگاه در واشكافي اين پديده ، فرصت مغتنمي براي كشور است تا پيش از تبديل فرصت به تهديد از مزاياي آن بهره مند شود .
سيف در پايان سخنانش با اشاره به توانايي مراكز علمي، دانشگاهي و توليدكنندگان تجهيزات و ابزارهاي الكترونيكي در حوزه بانكداري الكترونيك تاكيد كرد: لازم است بانك مركزي و بانكهاي كشور ، حمايت از توليدات داخلي و استقبال از طرح هاي پژوهشي دانشگاهها و مراكز علمي در رابطه با حوزه فناوري اطلاعات را در دستور كار خود قرارداده و به آن اهتمام جدي داشته باشند.
همايش علمي و پژوهشي «هم افزايي دانشگاهها و بانكها در توسعه بانكداري مجازي» با حضور مديران بانكي، صاحبنظران دانشگاهي و اجرايي در موسسه عالي آموزش بانكداري ايران برگزارشد. گفتني است در اين همايش يك ميزگرد تخصصي با موضوع «نقش دانشگاهها در توسعه بانكداري مجازي، فرصت ها و چالشهاي پيشرو » نيز برگزار شد.
انتهاي پيام//
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]