واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تلاش دشمن براي ايجاد اختلاف بين حوزه و دانشگاه/ وحدت حوزه و دانشگاه مثال زدني است
تهران - خبرگزاري مهر: بدون شك امروز حوزه علميه و دانشگاه به عنوان دو جزء تأثيرگذار در پيشرفت و تعالي كشور محسوب مي شوند به طوري كه تلاش جهادگرانه نخبگان اين دو نهاد، ايران را به الگويي در دنيا تبديل كرده است. چند تن از اساتيد حوزه و دانشگاه با اشاره با تلاش دشمن براي ايجاد اختلاف بين حوزه و دانشگاه تأكيد كردند: بر اساس مكتب اسلام اين دو نهاد علمي در يك مسير و براي يك هدف حركت مي كنند.
به گزارش خبرنگار مهر، 27 آذرماه سالروز شهادت دكتر مفتح است كه امام راحل با تيزبيني و بصيرت مثال زدني خود و به پاس تلاش هاي اين شهيد بزرگوار در نزديك كردن دو نهاد بزرگ علمي كشور به يكديگر، اين روز را روز وحدت حوزه و دانشگاه ناميدند.
امام خميني(ره) جايگاه ويژه اي را براي حوزه و دانشگاه قائل بودند و حتي در وصيتنامه الهي و سياسي خود، بيان داشتند كه اگر اين دو نهاد علمي و بزرگ كشور اصلاح شود، كشور اصلاح خواهد شد.
شهيد دكتر محمد مفتح كه استادي به نام در حوزه علميه قم بود، حضور در دانشگاه را براي خود واجب و ضروري مي ديد به همين خاطر در كنار تدريس علوم حوزوي، به تحصيل در دانشگاه پرداخت و به درجه دكتري نائل آمد.
اين شهيد بزرگوار كه تجربه حضور در دو نهاد بزرگ علمي كشور را داشت، متوجه شد كه دشمن سعي دارد تا بين فرهيختگان دانشگاه و روحانيون فاصله بياندازد تا بدين وسيله راه نفوذ در كشور را به دست آورد.
دكتر مفتح با تيزبيني بالاي خود تلاش كرد تا اين دو مركز علمي را به يكديگر نزديك كند و در كنار شهيدان مرتضي مطهري و بهشتي شعار وحدت حوزه و دانشگاه را سر داد.
ايشان با سخنراني هاي حماسي خود در دانشگاه هاي مختلف و حوزه هاي علميه زمينه انس روشنفكران و تحصيلكردگان غربي با مباني حيات بخش اسلام را فراهم كرد و پيوندي ناگسستي بين نخبگان دانشگاهي و فضلاي حوزوي برقرار ساخت.
در حقيقت شهيد مفتح در راه پيوند حوزه و دانشگاه بسيار تلاش كرد و اين روز فرصت مغتنمي است تا از خدمات اين يار مخلص و ديرينه امام تجليل شود.
حوزه و دانشگاه در يك مسير و براي يك هدف حركت مي كنند
حجت الاسلام علي مرداني در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بدون شك امروز حوزه علميه و دانشگاه به عنوان دو جز اصلي و تأثير گذار در پيشرفت و تعالي كشور محسوب مي شوند.
اين استاد دانشگاه افزود: اگر امروز ايران پس از گذشت 35 سال از پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي، توانسته است قله هاي ترقي را طي كند و در دنيا به عنوان يك الگو مطرح شود به علت پيوند ناگسستني بين حوزه و دانشگاه و تلاش جهادگرانه نخبگان در اين دو نهاد علمي است.
وي ادامه داد: شهيد دكتر محمد مفتح به عنوان يك چهره حوزوي و دانشگاهي حركت بزرگي را آغاز كرد كه اكنون ثمرات و بركات آن به خوبي مشخص است.
مرداني اضافه كرد: حركات تأثير گذار و سخنان روشنگرانه دكتر مفتح همواره خشم دشمنان نظام و انقلاب را به همراه داشت و سرانجام استكبار جهاني و گروهك فرقان در 27 آذر ماه 1358 اين شخصيت بزرگ و علمي را از نظام اسلامي گرفت.
وي اظهار داشت: خدمات دكتر مفتح هيچگاه از اذهان مردم و نخبگان كشور پاك نخواهد شد و امام خميني(ره) نيز با بصيرت مثال زدني خود و نامگذاري روز شهادت ايشان، به نام روز وحدت حوزه و دانشگاه سنگ بناي احياي ارزشهاي مدنظر اين شهيد بزرگوار را پايه ريزي كرد.
اين مسئول بيان گفت: غربي ها معتقد به جدايي دين از سياست هستند اما جامعه ايران با تكيه بر ارزشهاي حيات بخش اسلامي معتقد به جدايي دين از سياست نيست.
وي تأكيد كرد: امروز دشمنان تلاش دارند تا دانشگاهيان را از مراكز ديني و حوزويان را از مراكز دانشگاهي دور كنند اما بر اساس مكتب اسلام اين دو نهاد علمي در يك مسير و براي يك هدف حركت مي كنند.
اين فعال فرهنگي گفت: اينكه برخيها به اين وحدت ايراد ميگيرند كه محيط دانشگاه متفاوت با حوزه است بايد بدانند كه در مسير ترسيم شده دشمنان گام برميدارند و هرگز حاضر نيستند از نتايج و ثمرات اين وحدت بهره ببرند.
مرداني افزود: جمعيت چند ميليون نفري دانشجويان در كشور ايران به همراه چند صد هزار نفر طلبه در سطح مدارس و حوزههاي علميه به عنوان يكي از مهمترين سرمايههاي كشور ما مطرح است و بايد با تقويت ارتباطي بين اين دو مجموعه بزرگ و تأثيرگذار زمينه رشد و تعالي كشور مهيا شود.
دشمن تلاش دارد تا ميان حوزه و دانشگاه فاصله ايجاد كند
استاد حوزه علميه خواهران نيز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: حوزه و دانشگاه دو مركز علمي و تأثيرگذار در روند توسعه و پيشرفت كشور هستند و اگر فعاليت موثر اين دو نهاد علمي نباشد، رسيدن به پيشرفت و توسعه امري غيرممكن است.
فاطمه اميني افزود: قطعا اگر نخبگان دانشگاه و اساتيد حوزه هاي علميه وحدت و انسجام خود را حفظ كنند، رسيدن به قله هاي پيشرفت و ترقي فراهم تر خواهد شد.
وي ادامه داد: امروز در جنگ نرم دشمن، وظيفه اساتيد و نخبگان حوزوي و دانشگاهي از اهميت بيشتري برخوردار است زيرا اكنون استكبار با تمام وسائل و امكانات، به جنگ اعتقادات نسل جوان اين كشور آمده است و وظيفه فرهيختگان اين دو مركز علمي است كه در اين زمينه آگاه سازي كنند.
اميني با بيان اينكه هر نوع اتحاد و همبستگي دانشگاهيان و حوزويان به سرعت و با وسعت به جامعه سرايت و زمينهساز يكپارچگي و اتحاد ملت ميشود، اضافه كرد: در نقطه مقابل، بروز نا پيوستگي و چند دستگي در ميان اين دو مركز بزرگ، به جامعه اسلامي راه مييابد و آثار خطرناك بر جا ميگذارد.
اين استاد حوزه تأكيد كرد: به تعبير مقام معظم رهبري حوزه و دانشگاه وظائف متعدد و مهمي دارند كه يكي از شاخص ترين آنها، ساختن كشور است.
اين فعال فرهنگي يادآور شد: امروز دشمن تلاش دارد تا ميان اين دو مركز علمي فاصله ايجاد كند و با ايجاد بدبيني و ياس زمينه همكاري دانشگاه و حوزه را كاهش دهد كه نيازمند بصيرت و آگاهي همه نخبگان كشور است.
وي عنوان كرد: اكنون حضور برخي اساتيد حوزه هاي علميه در دانشگاههاي كشور و برخي اساتيد دانشگاه در حوزه هاي علميه نشان دهنده پيوند و انس بين اين دو مركز علمي است كه بايد بيش از پيش تقويت شود.
كد خبر: 2198033
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۷ - ۱۰:۰۷
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]