واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عضو هيئت علمي دانشگاه اصفهان:اگر اقتصاد به مردم واگذار شود مشكلات اقتصادي برطرف ميشود
عضو هيئت علمي دانشگاه اصفهان گفت: اگر اقتصاد به مردم واگذار شود، مشكلات اقتصادي برطرف ميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس از اصفهان، سعيد صمدي عصر امروز در هشتمين نشست ملي نفت و توسعه اقتصاد با موضوع بهبود نظام مالي و جايگزيني منابع مالي و نفتي كه در دانشگاه اصفهان برگزار شد با اشاره به هزينههاي بودجه كشور در سال 93 اظهار داشت: بودجه كل كشور حدود 783 هزار ميليارد تومان است. بودجه عمومي كشور 195 هزار ميليارد تومان و بودجه شركتهاي دولتي 588 هزار ميليارد تومان است.
وي ادامه داد: در اين شرايط بورس و فرابورس در حال پيشرفت و سوددهي مناسبي هستند، اما دولت ميگويد در سال آينده تنها 15 هزار ميليارد تومان به بورس اضافه ميكنم كه آمار پاييني است.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه اصفهان اضافه كرد: در شرايط كنوني به نظر ميرسد بورس به بلوغ خود نزديك ميشود و بازدهي مناسبي دارد؛ البته با توجه به ظرفيتهاي فراوان كشور ما جاي كار در اين زمينه بسيار فراوان است.
صمدي اضافه كرد: در همين بورس و در جريان واگذاريهاي شركتهاي بزرگ مشكلاتي وجود داشت؛ براي نمونه در بحث واگذاري پالايشگاه تهران و يا شركت مخابرات قيمتگذاريها مشكلات زيادي داشت و موجب به وجود آمدن حرف و حديث زيادي هم شد.
در ادامه جلسه مهدي طغياني، عضو هيئت علمي دانشگاه اصفهان عنوان كرد: نياز به يك تحول جدي در اقتصاد احساس ميشود.
وي تأكيد كرد: اگر روند قبلي در اقتصاد پيش گرفته شود به اهداف تعيين شده نميرسيم.
عضو هيئت علمي دانشگاه اصفهان تأكيد كرد: دولتها و نمايندگان مجلس زماني كه ميخواهند مورد اقبال مردم قرار گيرند، شعارهاي زيادي ميدهند و موجب به وجود آمدن توقعات زيادي ميشود كه پس از انتخاب شدن از طرف مردم و هنگامي كه به سمت و مقامي ميرسند آسانترين راه برطرف كردن توقعات را استفاده از درآمد سهلالوصول نفت ميبينند تا بتوانند رضايت عمومي مردم را به دست آورند.
وي عنوان داشت: در حال حاضر دو منبع مهم مالي براي تأمين بودجه وجود دارد كه يكي درآمدهاي نفتي و ديگري ماليات است؛ البته سهم ماليات در بودجه طي ساليان گذشته تقريباً هفت درصد و سهم درآمدهاي نفتي نزديك به 50 درصد بودجه است.
طغياني اضافه كرد: راهكار نجات اقتصاد كشور اين است كه اقتصاد را به مردم واگذار كنيم و يك اقتصاد مردمي داشته باشيم.
وي در پايان توضيح داد: در بخش تعاون بسيار ضعيف عمل شده است؛ حتي در دانشگاهها نيز به اين مقوله توجه كافي نميشود كه اميدواريم توجه بيشتري به اين مقوله شود تا در پايان چشمانداز 20 ساله سهم تعاون در اقتصاد كشور به 25 درصد برسد.
انتهاي پيام/63028/ذ30
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]