تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842225481




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

استروژن نقشي در شرايط روحي خانم‌ها ندارد


واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: استروژن نقشي در شرايط روحي خانم‌ها ندارد
درخصوص يائسگي و عوارض آن، اولين عاملي كه جلب توجه مي‌كند مظنوني هميشگي به نام استروژن است.استروژن، نام دسته اي از هورمون هاي جنسي است كه باعث بروز ويژگي هاي زنانه در افراد مي شود و به همين دليل به هورمون زنانه نيز معروف است. اشكال مختلف اين هورمون در بدن خانم ها در تخمدان توليد مي‌شود و نقشي اساسي در توليد مثل و مسائل مرتبط با آن به عهده دارد. از آنجا كه توليد و ترشح استروژن در دوران يائسگي كم مي شود، بيماري هاي مرتبط با يائسگي پيش از هر چيز به اين هورمون مربوط مي شود.

به گزارش وبسايت مجله پريونشن، يكي از اتهامات اين هورمون، اختلال در وضع روحي ـ رواني افراد در دوران يائسگي است. اما مطالعه جديد محققان دانشگاه استنفورد كه در ماه گذشته ميلادي منتشر شده، نشان مي دهد استروژن از اين اتهام مبراست و كم بودن مقدار اين هورمون در بدن تاثيري بر وضع روحي خانم ها ندارد. آنچه در پژوهش هاي قبلي به دست آمده بود، در واقع پيوند نه چندان محكمي را ميان استراديول، يكي از شكل هاي هورمون استروژن و بروز افسردگي در زنان پس از يائسگي نشان مي داد.

دكتر ويكتور هندرسون، سرپرست گروه پژوهش استنفورد مي گويد: در گذشته تصور مي شد استروژن نقشي اساسي در شرايط روحي خانم ها ايفا مي كند، به اين ترتيب كه مقادير بيشتر آن سبب بهبود وضع روحي ـ رواني خواهد شد، اما بايد گفت اين تصور بر پايه داده هايي كلينيكي شكل گرفته بود كه چندان محكم و موثق نيستند.

دكتر هندرسون و همكارانش در مطالعه جديدشان مقادير هورمون توليد مثل را در زناني كه بتازگي، حداكثر طي شش سال گذشته، يائسه شده بودند و نيز زناني كه بيش از يك دهه قبل پا به اين مرحله گذاشته بودند مورد مقايسه قرار دادند، و پس از آن به بررسي دقيق وضع روحي اين افراد پرداختند تا ببينند استروژن چه نقشي در اين خصوص دارد.

به گفته دكتر هندرسون، نتيجه نهايي اين پژوهش يافته هاي قبلي را زير سوال مي برد و پيوندي ميان ميزان استروژن در خون زنان يائسه و وضع نامطلوب روحي ـ رواني آنها نشان نمي دهد. (براساس اين پژوهش، استروژن حتي تاثيري بر حافظه اين زنان نيز ندارد.)

براي توضيح اين مطلب احتمالا بايد نقش اصلي را نوسانات هورموني بازي كند. يعني به جاي آن كه مقدار مواد شيميايي موجود در دستگاه گردش خون را عامل تعيين كننده احساسات به شمار آوريم، بايد شدت نوسان اين مواد را در اين كار دخيل بدانيم.

دكتر هندرسون مي گويد: پيش از رسيدن به مرحله نهايي يائسگي، مقطعي وجود دارد كه در آن مقطع ميزان هورمون در بدن زنان نوسانات شديدي دارد. تصور مي كنم اين همان زماني است كه نوسانات شديد روحي ـ رواني نيز روي مي دهد. اين ديدگاه بخوبي مي تواند توضيح دهد كه چرا زنان پيش و پس از مرحله يائسه شدن در شدت افسردگي با هم تفاوت دارند.

پس اگر مقدار كم استروژن نقشي در ابتلا به افسردگي در اين دوران ندارد، چه عاملي سبب مي شود برخي زنان پس از گذراندن مرحله گذار و رسيدن به مرحله ثبات يائسگي، مدام دچار وضع روحي نامطلوبي باشند؟

دكتر هندرسون مي گويد: هنوز بدرستي پاسخي براي اين سوال نداريم. هر چند شايد بتوان گفت پاي وراثت يا عوامل زيستي در كار است.

بسياري بر اين باورند كه ريشه اين مشكل را بايد در زمينه هاي رواني مانند ابتلا به استرس در دوران پيش از يائسگي، يا مسائلي مانند خواب ناكافي و از اين دست جستجو كرد. با اين همه هنوز به پژوهش هاي بيشتري نياز است تا علت واقعي آشكار شود.

اما اگر واقعا عواملي مانند استرس يا اختلالات خواب عامل اصلي اين داستان باشند، جاي بسي اميدواري است. زيرا به هر حال تا حدود زيادي مي توان با اين عوامل در روزگار ابتلا و پيش از رسيدن به يائسگي مقابله كرد.

مترجم: مسعود ايثاري

جام جم

سه شنبه 26 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آفرينش]
[مشاهده در: www.afarineshdaily.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن