واضح آرشیو وب فارسی:فارس: همزمان با هفته پژوهش در خراسان رضوي؛بانك اطلاعات پژوهشهاي فرهنگ، هنر و قرآني كريم رونمايي شد
همزمان با هفته پژوهش با حضور مديركل دفتر آموزش و پژوهش استانداري خراسان رضوي و مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي بانك اطلاعات پژوهشهاي فرهنگ، هنر و قرآن رونمايي شد.
به گزارش خبرگزاري فارس از مشهد، محمد عباسپور ظهر امروز در مراسم هفته پژوهش، ضمن تبريك و تقدير از ايجاد بانك اطلاعات پژوهشي اظهار داشت: در اين بانك اطلاعات پژوهشي به موضوع سبك زندگي اسلامي بيشتر تاكيد شود، سبك زندگي اسلامي اولويت ماست.
مديركل دفتر آموزش و پژوهش استانداري خراسان رضوي افزود: اولويتبندي طرحهاي پژوهشي امسال از سوي كميتههاي تخصصي ذيل اين كميسيون معين ميشود.
عباسپور با اشاره به افزايش 100 درصدي اعتبارات تكليفي- پژوهشي سال 92 دستگاههاي اجرايي استان گفت: سال گذشته ميزان اعتبارات تكليفي مربوط به امور پژوهش، توسعه علمي و فناوري از نيم تا 3 درصد بود كه اين مقدار در سال جاري به 1 تا 3 درصد افزايش داشته است.
دستگاههاي اجرايي بايد از اولويتهاي پژوهشي در كميسيون تخصصي دفاع كنند. يك درصد اعتبار براي فعاليتهاي پژوهشي -تكليفي است كه دستگاهها ميتوانند با اولويتهاي پژوهشي خود و تصويب در كميسيونهاي تخصصي اين را به 3 درصد افزايش دهند.
همچنين در ادامه مراسم سيد سعيد سرابي، مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي با تاكيد بر جايگاه پژوهش در تصميمسازي و برنامهريزي و اشاره به صحبتهاي رياست جمهور گفت: همانطور كه رئيس جمهور محترم فرمودند براي كارآمد كردن دولت راهي جز پژوهش نميشناسند، ما نيز توجه به اين حوزه را سرلوحه كار خود قرار ميدهيم و از شوراي پژوهشي اين اداره كل درخواست دارم هر چه بيشتر به پژوهشهاي كاربردي توجه داشته باشند.
در اين مراسم همچنين حسين اكبري معاون طرح و برنامهريزي از مديركل دفتر آموزش و پژوهش استانداري خراسان رضوي درخواست كرد در اعتبارات استاني به پژوهشهاي كاربردي بيشتر توجه شود.
در اين مراسم مسئول دبيرخانه شوراي فرهنگ عمومي خراسان رضوي اظهار داشت: هدف اصلي از اين بانك پژوهشي جلوگيري از به هدر رفتن سرمايه انساني و منابع مالي در مديريت دانش و نيز جلوگيري از موازي كاري و انجام پژوهشهاي تكراري و نيز روشن شدن مسائل پژوهشي در ساحت فرهنگ است.
محمد كاظم دبيري تأكيد كرد: اين بانك ميتواند به عنوان يكي از ابزارهاي اطلاعاتي براي سياستگذاري و برنامهريزيهاي راهبردي در سالهاي آينده استفاده شود و از سوي ديگر، دستگاهها ميتوانند بر اساس تحليل دادهها و اطلاعات اين پژوهش، در خصوص سياستهاي پژوهشي، تصميمات دقيقتر و مفيدتري اتخاذ كند و از پژوهشهاي تكراري و موازي كاري بپرهيزد.
وي ادامه داد: اين بانك مرجعي است براي پژوهشگران در اقصي نقاط كشور تا بر اساس آن تحليلهاي فرهنگي، هنري و قرآني انجام دهند به عنوان نمونه، براي پژوهشهايي كه به روش تحليل يا فراتحليل انجام ميشود، نخستين گام گردآوري پژوهشهايي است كه در آن مسأله خاص انجام شده است.
دبيري ادامه داد: اين ظرفيت علمي براي استفاده محققان، پژوهشگران و مديران براي انجام فرا تحليل پژوهشهاي كاربردي سازماني و كاربست پژوهشي قابل استفاده است.
مسئول دبيرخانه شوراي فرهنگ عمومي استان خراسان رضوي بيان داشت: اين بانك اطلاعاتي پژوهشي، بر اساس مسائل پيشنهاد شده از سوي شوراي پژوهش (بيست مسأله)، به لحاظ موضوعي محدود شده است.
وي با بيان اينكه به لحاظ زماني، تحليل پژوهشهاي فرهنگي از سال 1380 تا 1392 در اين بانك از اهميت بيشتري برخوردار بوده ادامه داد: به لحاظ مكاني، پژوهشهاي مرتبط به استان خراسان رضوي از اهميت بيشتري برخوردار است، ضمن اين كه پژوهشهاي كل كشور نيز مد نظر بوده است.
دبيري با اشاره به اينكه به لحاظ زباني، تمركز پژوهشهاي به زبان فارسي گفت: كتاب و كتابخواني، اقتصاد فرهنگ، فرهنگ سازي قرآني، سياستگذاري و برنامهريزي، تشكلهاي فرهنگي، فناوري اطلاعات در حوزه فرهنگ و سبك زندگي از جمله موضوعات اين بانك است .
مسئول دبيرخانه شوراي فرهنگ عمومي استان خراسان رضوي با بيان اينكه فعاليتهاي قرآني- هنري، صنايع فرهنگي و نيازهاي فرهنگي- هنري از ديگر موضوعات اين بانك است افزود: تبليغات فرهنگي،اخلاق فرهنگي مسجد، آسيبشناسي فرهنگي، ارزشهاي فرهنگي انقلاب، هويت فرهنگي، جبهه فرهنگي، كاركردهاي اجتماعي دين، فرهنگ تغذيه و طرحهاي فرهنگي- هنري استان موضوعات اطلاعات پژوهشي است كه در اين بانك گردآوري شده است.
انتهاي پيام/2202/ل40
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]