تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):همان گونه كه قوام جسم، تنها به جانِ زنده است، قوام ديندارى هم تنها به نيّت پ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819261501




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«قرآن کریم و تمدن اسلامی» محور اصلی همایش پژوهش‌های قرآنی


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:




«قرآن کریم و تمدن اسلامی» محور اصلی همایش پژوهش‌های قرآنی خبرگزاری رسا ـ هشتمین همایش بین‌المللی پژوهش‌های قرآنی در هفت محور کلی سال آینده برگزار خواهد شد که «قرآن کریم و تمدن اسلامی» محور اصلی آن است.



به گزارش خبرگزاری رسا، فراخوان مقاله هشتمین همایش بین‌المللی پژوهش‌های قرآنی با موضوع محوری «قرآن کریم و تمدن اسلامی» اعلام شد.
هشتمین همایش بین‌المللی پژوهش‌های قرآنی همزمان با سی‌و‌یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم با موضوع محوری قرآن کریم و تمدن اسلامی برگزار خواهد شد.
این همایش دارای هفت محور کلی شامل؛ «ماهیت، اهداف، ارکان و آثار تمدن اسلامی»، «قرآن کریم، مبانی و شاخصه‌های تمدن اسلامی»، «اهل‌بیت(ع) و تمدن اسلامی»، «نقش نهضت‌های اسلامی در تحقق تمدن قرآنی»، «تمدن نوین اسلامی چالش‌ها و آسیب‌ها»، «تمدن نوین اسلامی راهکارها»، «تمدن نوین اسلامی و تمدن مهدوی» است.
موضوعات پیش‌بینی شده برای هرکدام از این محورها به شرح ذیل است؛
ماهیت، اهداف، ارکان و آثار تمدن اسلامی
چیستی تمدن اسلامی و تفاوت آن با فرهنگ و نظام، ارکان تمدن اسلامی از منظر قرآن کریم، اهداف تمدن اسلامی از منظر قرآن کریم، آثار تحقق تمدن اسلامی، نقش و جایگاه قرآن کریم در پایه‌ریزی تمدن صدر اسلام، تبیین جایگاه قرآن کریم به عنوان قاعده، قانون و اساس تمدن اسلامی، بررسی و تبیین وعده‌های الهی در قرآن کریم در خصوص ظهور و سقوط تمدن‌ها، قرآن کریم و طلوع و غروب تمدن‌ها، ارتباط سبک زندگی اسلامی و تمدن اسلامی، نقش تمدن اسلامی در دستیابی فرد و جامعه به حیات طیبه، تمدن نوین اسلامی و لزوم تحول در علوم انسانی، تمدن اسلامی و نقش آن در تحول علوم تجربی، جایگاه مساجد و اماکن مقدسه در تمدن اسلامی، نحوه تعامل تمدن اسلامی با سایر تمدن‌ها، منبع‌شناسی تمدن اسلامی.
قرآن کریم، مبانی و شاخصه‌های تمدن اسلامی
مبانی نظری تمدن اسلامی از منظر قرآن کریم، شاخصه‌های تمدن اسلامی از منظر قرآن کریم، عوامل و زمینه‌های شکوفایی تمدن نوین اسلامی، معیارهای توسعه و پیشرفت تمدن نوین اسلامی، نقش و جایگاه فرهنگ و هنر در تمدن اسلامی، نقش و جایگاه امنیت و آرامش روانی در تمدن اسلامی قرآنی، شاخصه‌های اقتصادی تمدن اسلامی با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآنی، نقش و جایگاه حقوق شهروندی در حاکمیت مبتنی بر تمدن اسلامی، بررسی مناسک حج به عنوان جلوه و نمود عینی تمدن اسلامی، نقش و جایگاه معماری اسلامی در تمدن اسلامی.
اهل‌بیت(ع) و تمدن اسلامی
نقش پیامبر گرامی اسلام(ص) و صحابه در پایه‌ریزی تمدن اسلامی، بررسی رهنمودهای اهل‌بیت(ع) در تثبیت پایه‌های تمدن اسلامی، قرآن کریم و اهل‌بیت(ع) محور شکوفایی علوم در تمدن اسلامی، نقش و جایگاه روایات اهل‌بیت(ع) به عنوان مفسران و مروجان قرآن کریم در شکوفایی تمدن نوین اسلامی، تبیین نقش حضرت علی(ع) در تثبیت پایه‌های تمدن اسلام، نقش و جایگاه ولایت و رهبری در شکوفایی تمدن نوین اسلامی، نقش انبیای الهی در تحقق تمدن توحیدی.
نقش نهضت‌های اسلامی در تحقق تمدن قرآنی
ارتباط بیداری امت اسلامی و تمدن اسلامی (ظهور، شکل‌گیری و شکوفایی)، تأثیر نظام اسلامی ایران در تحقق تمدن نوین اسلامی، مبانی و الزامات نهضت‌های بیداری اسلامی از منظر قرآن کریم در شکل‌گیری تمدن اسلامی، بررسی نقش ایمان، تقوا و پایداری امت اسلامی در تحقق تمدن اسلامی، نقش وحدت در تحقق تمدن یکپارچه اسلامی بر اساس آموزه‌های قرآن کریم، شاخصه‌ها و ویژگی‌های نظام توحیدی در تمدن اسلامی، تبیین نقش حکومت صالح در ایجاد تمدن یکپارچه اسلامی، رابطه الگوی ایرانی ـ اسلامی پیشرفت با تمدن اسلامی.
تمدن نوین اسلامی، چالش‌ها و آسیب‌ها
آسیب‌شناسی، چالش‌ها و موانع تمدن نوین اسلامی بر اساس آموزه‌های قرآن کریم و روایات اسلامی، بررسی موانع بازگشت به آموزه‌های اصیل قرآنی در تحقق تمدن اسلامی، ریشه‌های زوال و انحطاط تمدن‌ها از منظر قرآن کریم با بررسی مصادیق آن، موانع وحدت امت‌های اسلامی در شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی از منظر قرآن کریم، تبیین راه‌های نفوذ بیگانگان در ارکان تمدن اسلامی و راهکارهای مقابله با آن از منظر قرآن کریم، بررسی و تبیین دسیسه‌های دشمنان در انحراف تمدن اسلامی بر اساس آموزه‌های قرآن کریم، تحلیل نقش صهیونیسم در تخریب ارکان تمدن اسلامی با توجه به آموزه‌های قرآن کریم، بررسی لزوم رهبری یکپارچه در تحقق تمدن نوین اسلامی، عوامل انحراف تمدن اسلامی از منظر قرآن کریم، بررسی نشانه‌های انحراف تمدن اسلامی از اهداف و معیارهای الهی.
تمدن نوین اسلامی، راهکارها
راهکارهای احیای تمدن اسلامی با بازگشت به معارف و آموزه‌های قرآن کریم، راهکارهای تعمیق و تقویت بنیادهای تمدن اسلامی بر اساس آموزه‌های قرآن کریم، تأثیر عمل به آموزه‌های قرآن کریم در نیل به افق تمدن اسلامی، قرآن کریم و راهکارهای توسعه و پیشرفت تمدن اسلامی، راهکارهای ایجاد وحدت و یکپارچگی امت‌های اسلامی در دستیابی به تمدن اسلامی، بررسی نقش وقف و موقوفات در شکوفایی تمدن اسلامی، سیاست‌ها و راهبردهای دستیابی به اهداف تمدن اسلامی، راهکارهای مقابله با نفوذ و دسیسه‌های بیگانگان در مواجهه با تمدن اسلامی، راهکارهای هدایت و ساماندهی نهضت‌های بیداری اسلامی جهت دستیابی به تمدن اسلامی.
تمدن نوین اسلامی، تمدن مهدوی
ارتباط تمدن اسلامی با پیشرفت و تکامل جوامع انسانی، نقش قرآن کریم و آموزه‌های آن در هدایت و پیشرفت جوامع انسانی و اسلامی، نقش و جایگاه حکومت مهدوی در تحقق اهداف تمدن اسلامی، بررسی ارتباط مهدویت با تمدن اسلامی و آموزه‌های قرآن کریم، نقش آموزه‌های قرآن کریم در پایه‌ریزی تمدن مهدوی با بررسی آیات و روایات، بررسی تمدن آخر‌الزمان از منظر قرآن کریم، تمدن اسلامی و تحقق مدینه فاضله.
مقالات باید دارای ساختاری شامل؛ عنوان مقاله، چکیده مقاله، واژگان کلیدی، مقدمه، مطالب اصلی مقاله، نتیجه‌گیری، پی‌نوشت (در صورت وجود یادداشت توضیحی) و فهرست منابع باشد.
حجم مقالات نیز نباید از 25 صفحه حروف‌چینی‌شده (7500 کلمه) تجاوز کند، همچنین مقالات نباید در هیچ نشریه و همایشی ارائه شده باشند. 
مقالات ارسالی باید بر اساس شیوه‌نامه، نگارش و در محیط word  تایپ شود و از طریق پست پیشتاز بصورت CD به نشانی تهران، خیابان حافظ، خیابان نوفل لوشاتو، سازمان اوقاف و امور خیریه، ساختمان شماره 4، مرکز امور قرآنی، دبیرخانه همایش بین‌المللی پژوهش‌های قرآنی و یا از طریق سایت  www.quraniran.ir  به دبیرخانه همایش ارسال شود.
مهلت ارسال مقالات تا 20 فروردین‌ماه 1393 است و علاقه‌مندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر با تلفن 64872631-021  تماس حاصل کنند.
دبیرخانه علمی نیز؛ قم، میدان شهید صدوقی، بلوار شهید عطاران، بعد از چهار راه ولی‌عصر(عج)، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، معاونت پژوهشی، دبیرخانه علمی همایش بین‌المللی پژوهش‌های قرآنی تلفن: 2900597 ـ 0251 است./9598/د102/ن



۱۳۹۲/۱۰/۲۱






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[مشاهده در: www.rasanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن