واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تشكيل جلسه ويژه تدوين كليات طرح جامع عمليات مديريت بحران تهران
جلسه تدوين كليات طرح جامع عمليات مديريت بحران شهر تهران در خصوص سطح بندي حوادث در شهر تهران و تعيين معيارهاي سطحبندي حوادث برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري مهر، سومين جلسه تدوين كليات طرح جامع عمليات مديريت بحران شهر تهران در خصوص سطح بندي حوادث در شهر تهران و تعيين معيارهاي سطحبندي حوادث از مجموعه جلسات اتاق فكر با حضور رئيس سازمان مديريت بحران شهر تهران و متخصصان و مديران دستگاه هاي اجرايي برگزار شد.
در اين جلسه سيد جواد كشفي معاون آمادگي، عمليات و امور مناطق سازمان به ارائه گزارشي در مورد روش هاي تدوين طرح جامع مديريت بحران و معيارهاي كيفي و كمي سطح بندي حوادث در شهر تهران پرداخت.
وي با اشاره به اينكه در قانون مديريت بحران كشور حادثه در 4 سطح تعيين شده است اما قانونگذار مسئوليت مديريت بحران شهر تهران را بدون اشاره به تعيين سطح به شهردار تهران محول كرده است، گفت: بايد براي طرح جامع مديريت بحران شهر تهران نيز سطح بندي صورت بگيرد كه نخست اين سطح بندي در سازمان انجام و براي تاييد به سازمان مديريت بحران كشور ارسال مي شود و سپس ملاك عمل قرار خواهد گرفت.
كشفي در ادامه به ويژگي هاي خاص شهر تهران و مخاطره لرزه خيزي اين شهر با توجه به وجود گسل ها، بافت فرسوده، تراكم جمعيت و تراكم تجمع واحدهاي مسكوني شهر تهران اشاره كرد و در ادامه به بخشي از معيارهاي كمي و كيفي كه در سطح بندي حوادث نقش دارند پرداخت.
بر اساس اين گزارش در ادامه جلسه متخصصان و مديران دستگاه هاي اجرايي حاضر در جلسه ضمن تاكيد بر ضرورت تعيين سطح حادثه در شهر تهران و اهميت سنجش معيارها و اولويت بندي و سطح بندي حوادث، نظرات و پيشنهادات خود را ارائه دادند. محورهاي عمده اين پيشنهادات عبارت است از:
* توجه و برنامه ريزي براي عوامل تشديد كننده بحران مانند راه هاي ارتباطي شريان هاي حياتي
* تعيين سطوح فرماندهي و فرمانبرداري ارگان هايي كه در زمان بروز بحران نقش دارند
* تعريف مديريت بحران شهر تهران در سطح ملي با توجه به نقش تهران بعنوان پايتخت سياسي، اقتصادي و جمعيتي كشور
* طراحي يك سيستم هوشمند، خبره و قوي مديريت بحران كه پايدار، منظم و دايناميك باشد و سپردن نقش مديريت بحران از انسان به اين سيستم در زمان بحران و بازآزمايي اين سيستم، تعيين شاخصه هاي كمي، به روز رساني و دريافت اطلاعات به طور مستمر و تبديل آنها به يك برنامه و نرم افزار مانند سامانه تخمين خسارت سازمان در محيط دانشگاهي و بر مبناي برآوردهاي علمي براي اعمال مديريت بحران،
* برآورد ميزان آمادگي، شناسايي كامل وضع موجود و شناخت واقعي از امكانات و توانمندي سازمان ها مانند آمادگي بيمارستان ها، وضعيت شريان هاي حياتي و به تبع آن تعيين سطح بندي حوادث
* تعيين شاخص هاي كمي براي تمامي مخاطرات شهر تهران علاوه بر زلزله و شبيه سازي يك مانور با سناريو نزديك ترين حالت به حادثه و تطبيق آمار و ارقام با اين سناريو و ارتقاي آمادگي ها از وضع موجود و انتقال نتايج به مراجع بالاتر
* ايجاد هسته هاي محلي مديريت بحران و آموزش مردم به اين منظور كه در هنگام وقوع حادثه نزديك ترين افراد در محل وارد شوند و به صورت شبكه اي بهم بپيوندند
كد خبر: 2197493
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۶ - ۱۳:۱۴
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]