تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):براى هر چیزى زکاتى است و زکات بدنها روزه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830071824




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معبد آناهيتا لانه خفاش شد + تصاوير


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: معبد آناهيتا لانه خفاش شد + تصاوير
شهر تاريخي بيشاپور در كازرون اين روزها آنچنان به دست فراموشي سپرده شده كه خفاشها در بناهاي شهر مشغول لانه سازي هستند.
به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران، بيشاپور يكي از شهرهاي باستاني ايران در 25 كيلومتري غرب كازرون در استان فارس قرار دارد كه در زمان ساسانيان ساخته شده است.

بيشاپور با 200 هكتار وسعت از شهرهاي مهم دوران خود محسوب ميشده و اهميت ارتباطي داشته است. اين شهر از قديمي ترين شهرهايي بوده كه تاريخچه ساخت آن به صورت مكتوب در سنگ نوشته اي موجود است.

شهر بيشاپور مركز ايالت و كوره اردشير خوره بوده و تا قرن هفتم هجري آباد و مسكوني محسوب مي شده اما پس از آن ويران شده كه البته گنجينه اي از آثار ارزشمند ساساني مانند معبد آناهيتا به شمار مي رود.

طي سالهاي اخير روند بي توجهي به اين شهر تاريخي آنچنان زياد شده كه حتي خفاشها نيز مبادرت به لانه سازي در آثار تاريخي اين شهر كرده اند.

عضو شوراي مركزي انجمن هم انديشان جوان شهرستان كازرون در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: بزرگترين گنجينه ساساني ايران آنچنان در محاق بي توجهي قرار گرفته كه چندين خفاش در سقف دالانهاي يكي از برجسته ترين بناهاي آن لانه كرده اند.

محسن عباسپور افزود: بدون شك اين مسئله علاوه بر آنكه مشكلاتي را براي گردشگران اين مجموعه تاريخي به وجود مي آورد حاكي از مشكلات عديده اي است كه ماه هاست گريبان گير شهر تاريخي بيشاپور شده است.

وي اظهار داشت: مجموعه باستاني بيشاپور كه به عنوان گنجينه پرارزش ساساني، مي تواند به عنوان بستري ارزشمند براي فعاليتهاي پژوهشي و باستان شناسي قلمداد شود متأسفانه تبديل به شهري تقريبا متروك از فعاليتهاي باستان شناسي و بي طراوتي محض در شيوه مديريت آن شده است.
عضو شوراي مركزي انجمن هم انديشان جوان شهرستان كازرون بيان كرد: از آخرين فصل كاوش در اين شهر حدود دو سال مي گذرد و چند سالي هم هست كه بناهاي اين شهر 200هكتاري رنگ مرمت به خود نديده اند.

وي تاكيد كرد: مجموع اين بي توجهي ها نيز تا آنجا پيش رفته كه اكنون حتي خفاش ها هم مجال يافته اند تا از فرصت چندين ماهه كم توجهي به حل مصائب و مشكلات شهر تاريخي بيشاپور استفاده كنند و در سقف دالان غربي معبد آناهيتا لانه كنند.
خفاشها در معبد آناهيتا

عباسپور افزود: تاريكي فضاي دالانها به همراه رطوبت موجود در محل باعث ايجاد شرايطي مناسب براي حضور خفاش ها در اصلي ترين و برجسته ترين بناي تاريخي شهر بيشاپور شده و مشاهده چنين صحنه اي در نگاه هر گردشگر داخلي و به ويژه خارجي، نگرش هاي منفي را متوجه شيوه مديريت موجود در محوطه ي بيشاپور كرده و سئوال هاي متعددي را در ذهن آنها تداعي مي كند.

اين فعال حوزه محيط زيست گفت: اين موارد در حالي شكل مي گيرد كه سالهاست بيشاپور دايعه ثبت در فهرست آثار جهاني را دارد و بيش از يك دهه است كه مسئولان مربوطه در پايگاه پژوهشي بيشاپور و همچنين مسوولين سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي خبر از آماده شدن ي اين شهر براي ثبت در فهرست آثار جهاني مي دهند پرونده اي كه پس از اين همه سال هنوز به درستي وضعيت آن مشخص نيست.

عباسپور ادامه داد: يكي از عمده ترين چالش هايي كه اكنون متوجه بيشاپور است، آنجا نمود مي يابد كه تاكنون كمتر مسئولي حاضر به پاسخگويي و طرح ريزي مجموعه اقدام هاي عملي براي برون رفت اين نگين شهرهاي ساساني از وضعيت تأثربرانگيز فعلي شده است.

وي اظهار داشت: مسئولين ذي ربط در اين خصوص يا سكوت كرده اند يا فرافكني مي كنند و يا در خوشبينانه ترين حالت شروع به بيان وعده هايي براي حل اين مسائل مي كنند.
عضو شوراي مركزي انجمن هم انديشان جوان شهرستان كازرون گفت: يك زمان اعلام مي شود قرار است باستان شناسان ايتاليايي به انجام مطالعاتي در اين شهر بپردازند، زمان ديگر اعلام مي شود مسيرهاي مشخص براي تردد گردشگران ايجاد مي شود يك روز ديگر گفته مي شود جلوي دفن اموات در محوطه بيشاپور گرفته مي شود و از اين دست وعده هاي بي سرانجام .

وي گفت: واقعيت ماجرا اين است كه تمامي اين وعده ها كه هر يك مي تواند باري از مشكلات فعلي بيشاپور را كاهش دهد، در حد شعار باقي مانده اند.

عباسپور تصريح كرد: بيشاپور شهري است كه 97درصد آثار آن همچنان در زير خاك مدفونند و سه درصدي هم كه طي چند دهه اخير از زير خاك بيرون كشيده شده، به شدت نياز به مرمت و استحكام بخشي دارد اما با نگاهي به وضعيت فعلي اين شهر به جرأت مي توان گفت كه 100درصد شهر تاريخي بيشاپور به حال خود رها شده و تنها حضور يگان حفاظت ميراث فرهنگي است كه حداقل توانسته تاحدود زيادي مشكلات حفاظتي و امنيتي شهر را تسكين دهد.

عضو شوراي مركزي انجمن هم انديشان جوان كازرون بيان كرد: وجود گنجينه هاي ارزشمند تاريخي همچون بيشاپور براي هر جامعه اي، سند افتخاري است و مطمنا اگر اين شهر در مرزهاي ساير كشورهايي كه امروز ما به آنها خرده مي گيريم كه در حال ثبت آثار ملموس و غيرملموس ما در فهرست آثار جهاني هستند، قرار داشت چه بسا خيلي پيشتر از اينها در فهرست آثار جهاني شان به ثبت رسيده بود.

عباسپور بيان كرد: با اين وجود همچنان بسياري از فعالين ميراث فرهنگي و به ويژه اهالي شهرستان كازرون در انتظار پايان دادن به وضعيت فعلي و دميدن حيات در كالبد بي جان مديريت اين شهر و تبديل شدن بيشاپور به سايتي پژوهشي با حضور برجسته ترين باستان شناسان هستند.

سه شنبه 26 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن