واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مهراد:ايران با توليد 32 هزار و ۸۴ مقاله مقام شانزدهم دنيا را دارد
سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام با اشاره به آخرين وضعيت توليد علم كشور گفت: ايران با توليد 32 هزار و ۸۴ مقاله در حال حاضر مقام 16 توليد علم جهان را در دست دارد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي مركز منطقهاي اطلاع رساني علوم و فناوري، جعفر مهراد سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام، گفت: شاخصهاي توليد علم در رتبه بندي كشورها، دانشمندان و پژوهشگران، دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي، رشتههاي موضوعي و نشريات علمي يكي از عمدهترين شاخصها است.
وي افزود: در كشورهاي پيشرفته جهان كه از بخش عمدهاي از مقالات تحقيقاتي در فرايند تجاري سازي ايدهها و تحقيقات استفاده كرده و به ثروت و رفاه مردم ميانجامد به عنوان معيار رشد و توسعه يافتگي نيز استفاده ميشود.
مهراد گفت: اكنون در هفته پژوهش و فناوري جا دارد كه از آخرين اخبار توليد علم استفاده شود و به درجه پيشرفت علمي كشور نيز در مقايسه با ساير كشورها اشاره شود.
وي خاطر نشان كرد: گرچه ماه پاياني سال ميلادي رو به اتمام است اما بهتر است براي رعايت دقت در بيان ميزان توليدات علمي ايران به سال 2012 ميلادي بسنده كرد. با اين حال به آمار سال 2013 نيز اشاره خواهم كرد.
مهراد افزود: با تلاش و مجاهدتهاي علمي استادان و پژوهشگران در سال 2012 ميلادي، ميزان آمار توليد علم ايران در پايگاه استنادي اسكوپوس 37 هزار مقاله بوده است. اين رقم در سال جاري ميلادي به بيش از 32 هزار مقاله رسيده كه پس از ثبت و نمايه سازي نشريات معتبر بين المللي قطعا ميزان توليدات علمي ايران به بيش از رقم سال 2012 خواهد رسيد.
ايران با توليد 32 هزار و 84 مقاله در حال حاضر مقام 16 توليد علم جهان را در دست دارد.
رئيس مركز منطقهاي تصريح كرد: اين تعداد مقاله نشان دهنده بخشي از فعاليتهاي علمي و تحقيقاتي پژوهشگران و اعضاي هيئت علمي جمهوري اسلامي ايران است. گرچه تلاش دولت بر تجاري سازي علم استوار است اما بايد به ياد داشته باشيم كه در ملاقاتهايي كه با مقام معظم رهبري صورت ميگيرد، مقام معظم رهبري بر توليد علم نيز تاكيد دارند و ضمن اشاره بر شتاب توليد علم ميفرمايند: مشاركت كشور ما در پيشرفت علمي و توليد علم در دنيا بيش از 11 درصد است در حالي كه ما بيش از 1 درصد مردم دنيا هستيم. اين خيلي پيشرفت است. بنابراين بايستي كار كرد و كار كنيد و فكر كنيد. حتما تاثير دارد.
وي خاطر نشان كرد: در حاليكه ايران رتبه اول منطقه و 16 توليد علم جهان را در دست دارد كشورهايي مانند فدراسيون روسيه، سوييس،تركيه و سوئد هر كدام به ترتيب با توليد 31 هزار و 425 مدرك، 30 هزار و 385 مدرك، 29 هزار و 396 مدرك و 26 هزار و 495 مدرك رتبههاي 17، 18، 20،19 توليد علم جهان را در اختيار دارند.
مهراد گفت: در همين بازه زماني يعني سال 2013 ميلادي از كشورهاي در حال توسعه و نوظهور علمي تنها هندوستان، كره جنوبي، برزيل و تايوان نسبت به جمهوري اسلامي ايران پيشي دارند.
به گفته مهراد ميزان توليدات علمي هندوستان 81 هزار و 908 مدرك (رتبه 7 جهان)، كره جنوبي 56 هزار و 178 مدرك (رتبه 12 جهان)، برزيل 43 هزار و 851 مدرك (رتبه 13 جهان) و تايوان 32 هزار و 770 مدرك (رتبه 15 جهان) است.
انتهاي پيام/
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]