تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات دانش، آموزش به كسانى كه شايسته آن‏اند و كوشش در عمل به آن است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827436465




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازگشت فشار از پايين چانه‌زني از بالا


واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: بازگشت فشار از پايين چانه‌زني از بالا


سعيد حجاريان كه در زمان رياست جمهوري خاتمي در دوران اصلاحات مشاور وي بود و به ليدر جريان اصلاحات معروف شد، با سياست فشار از پايين و چانه زني از بالا كه واژه به كار رفته براي اولين بار از سوي او بود باعث شد تا فضاي سياسي كشور وارد عرصه‌اي شود كه تحولات و اتفاقات پس از آن را در پي داشت.
اصلاح طلبان در آن زمان سعي داشتند تا ساختار نظام اسلامي را با تغييراتي همراه سازند. استفاده سياسي و ابزاري از دانشجويان از يك سو و اعمال سياست‌هايي كه در مجلس ششم و دولت اصلاحات پيگيري مي‌كرد باعث ايجاد فضاي سياسي تنش و چالش در جامعه شد.
وقايع ۱۸ تير سال ۷۸ و تبعات پس از آن از مهمترين اتفاقاتي بود كه با همين سياست فشار از پايين چانه زني از بالا پياده شد.
اصلاح طلبان كه اكنون فضا را براي خودنمايي آماده مي‌بينند، از اين فرصت استفاده كرده و جريان سياسي خود را به ميدان آورده‌اند. نقل اين موضوع از سوي سعيد حجاريان كه آقاي روحاني باعث شد حصر آيت الله منتظري برداشته شود، به اين خاطر است كه رئيس جمهور تاريخ را تكرار كند و براي رفع حصر موسوي و كروبي كه از سران فتنه ۸۸ هستند اقدام كند.
اين مطالبه كه همواره و پس از انتخابات رياست جمهوري ۹۲ از زبان اصلاح طلبان مطرح شده است همان سياست چانه زني از بالا است كه فشار از پايين آن با اقداماتي كه اصلاح طلبان در فضاي دانشگاهي ايجاد كردند و نمود آن هم هنگام برگزاري مراسم ۱۶ آذر روز دانشجو بروز كرد.
در مراسمي كه از سوي اصلاح طلبان در فضاي دانشگاهي برپا شد در آن دانشجوياني كه حضور داشتند عمده مطالباتشان شكستن حصر موسوي و كروبي بود. اصرار اصلاح طلبان براي اين اتفاق را چگونه مي‌توان تحليل كرد؟ اين افراد كه به خاطر جرمي كه مرتكب شده‌اند تحت نظر هستند. بايد توجه داشت كه اين مراقبت از آنها نظام را از تبعات آزادي اين دو فرد مصون مي‌دارد. چه تضميني وجود دارد كه با آزادي آنها اتفاقي برايشان نيفتد و باعث اتفاقات بعدي وتنش‌هاي سياسي نشود؟
اصرار اصلاح طلبان بر اين موضوع خود شك و ترديد بزرگي را براي نظام ايجاد كرده است. حتي آنها اتفاقات رخ داده در جريان فتنه ۸۸ را سوء تفاهم مي‌دانند و خواهان رفع و حل اين سوء تفاهم هستند!
سعيد حجاريان پس از چهار سال از زمان انتخابات رياست جمهوري ۸۸ اعتراف كرد كه در آن زمان هيچ تقلبي در انتخابات رياست جمهوري صورت نگرفت. اما هيچگاه به جرم و تخلف بزرگي كه سران فتنه مرتكب شدند اشاره‌اي نكرده است.
چندي پيش بود كه دكتر احمد نقيب زاده از اساتيد اصلاح طلب علوم سياسي دانشگاه تهران گفته بود؛ «خيلي از اينها (اصلاح‌طلبان) پرونده‌هايي دارند كه اگر قرار بود اينها رو شود، مردم از اينها روي برمي‌گرداندند.»
وي در گفت‌وگو با هفته‌نامه آسمان با انتقاد از برخي «رفتارهاي افراطي اصلاح‌طلبان» در هشت سال دولت خاتمي مي‌گويد: «آن‌جاهايي كه اينها (اصلاح‌طلبان) بعضي از اركان نظام را مورد هجمه خودشان قرار مي‌دادند، معنايش اين بود كه قصد كودتا يا واژگوني دارند.»
نقيب‌زاده همچنين مي‌گويد: معتقدم باعث و باني شكست اصلاح‌طلبان تا حد زيادي خودشان و رفتارهاي غيرمنطقي‌شان بود.
اكنون نيز اصلاح طلبان همچنان همان رويه افراطي خود را دنبال مي‌كنند. خواسته‌هايي كه آنها پس از انتخابات رياست جمهوري ۹۲ مطرح مي‌كنند مطالبات افراطي آنهاست كه باز هم باعث شكست اصلاح طلبان در عرصه سياسي كشور خواهد شد.
اين استاد علوم سياسي دانشگاه تهران مي‌افزايد: «استدلال آنها (ليبرال‌ها) اين بود: وقتي اصلاح‌طلبان افراطي مطالبات جامعه را بالا ببرند، ديگر نظام نمي‌تواند يقه ما ليبرال‌ها را بگيرد، و حتي مي‌گفتند: سطح مطالبات ما (ليبرال‌ها) كمتر از سطح مطالبات اصلاح‌طلبان است و البته درست هم مي‌گفتند».
و اكنون نيز اين مطالبات غير‌منطقي و افراطي باز هم مطرح مي‌شود.
در همين زمينه سعيد حجاريان در پاسخ به اين كه چرا آقاي روحاني درباره مسأله رفع حصر يا آزادي فعالان فتنه گزارش نداده است، گفت: آقاي روحاني رييس شوراي عالي امنيت ملي است و مي‌تواند مؤثر باشد؛ ضمن اينكه ايشان در اين زمينه تجربه دارد و امتحان پس داده‌ است، بطوريكه رفع حصر آيت‌الله منتظري نيز كار آقاي روحاني بود. بنابراين من اميدوارم با مديريت ايشان، حصر موسوي و كروبي و نيز حبس‌ها به پايان برسد. البته من شنيده‌ام در اين زمينه دولت‌ تلاش‌هايي را هم انجام مي‌دهد.
وي افزود: در حال حاضر بديلي براي دولت روحاني وجود ندارد. بايد شخصيت‌هايي كه در بين مردم اعتبار دارند، مثل هاشمي رفسنجاني، سيدمحمد خاتمي، ناطق نوري و همچنين روزنامه‌نگاران و روشنفكران براي مردم توضيح دهند كه مشكلات كشور در مدت كوتاهي حل نمي‌شود.
سعيد حجاريان در گفت‌وگو با ايسنا، با اشاره به اينكه «ريل‌گذاري و سمت‌گيري دولت صحيح است»، اظهار كرد: دولت بايد شرايط سازماندهي جامعه مدني را فراهم كند و موانع را از ميان بردارد.
وي همچنين معتقد است كه مجلس دهم بايد شبيه مجلس پنجم شود يعني يك اقليت قوي و تأثيرگذار از اصلاح‌طلبان وارد مجلس شوند. حجاريان بيان مي‌كند كه اگر چنين تركيبي در مجلس آتي شكل بگيرد، وي از اين اتفاق راضي خواهد بود.
حجاريان ادامه داد: دولت در حال حاضر در حوزه اقتصادي و سياست خارجي بيشتر اقدام كرده و در حوزه تقويت جامعه مدني كمتر فعال بوده است. البته شايد اظهارنظرهاي كمتر دولت و رييس‌جمهور در اين حوزه‌ها به اين خاطر بوده كه دولت نمي‌خواهد فضا كُند يا ملتهب شود. البته به نظر من خود آقاي روحاني در زمينه اقتصاد و سياست خارجي تخصص بيشتري دارد.
وي در ادامه گفت‌وگوي خود درباره گزارش صد روزه رييس‌جمهور گفت: پس از ارائه اين گزارش عده‌اي روحاني را متهم كردند كه وي «سياه‌نمايي» كرده است. شايد منظور آنها اين بوده كه روحاني «نشر اكاذيب» كرده است و اگر اينگونه باشد، رييس‌جمهور بايد دادگاهي شود. اما سياه‌نمايي به معناي بيان كردن سياهي‌ها و تباهي‌هاست، يعني كسي جرمي مرتكب مي‌شود و كسي كه اين جرم را گزارش مي‌دهد در واقع سياه‌نمايي كرده است. از اين منظر، به نظر من آقاي روحاني سياه‌نمايي كرده است زيرا وي تباهي‌ها و سياهي‌ها را گزارش كرد.
حجاريان با ارائه تحليل خود درباره انتخابات آينده مجلس شوراي اسلامي نيز گفت: تا زمان انتخابات آتي مجلس زمان زيادي باقي است اما من معتقدم بايد مجلس دهم شبيه مجلس پنجم شود يعني اقليت قوي و تأثيرگذار از اصلاح‌طلبان وارد مجلس شوند و با توجه به شرايط موجود، چنين چيزي قابل قبول و راضي‌كننده خواهد بود. در مجلس پنجم، كارگزاران فراكسيوني قوي بودند. به نظر من حضور آقاي ناطق نوري در مجلس بعدي بسيار مؤثر خواهد بود و من از حضور چنين نيروهايي در مجلس بعدي استقبال مي‌كنم اما خود آقاي ناطق گفته است كه در انتخابات شركت نمي‌كند.

دوشنبه 25 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سياست روز]
[مشاهده در: www.siasatrooz.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن