واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: "خرگوش يشمي" چين نخستين عكسها را از ماه ميفرستد
به گزارش خبرگزاري فرانسه سازمان فضايي چين با نام "سازمان دولتي علوم، تكنولوژي و صنعت براي دفاع ملي" (SASTIND) در بيانيهاي در روز دوشنبه 16 دسامبر اعلام كرد: "كاوش فضاي خارجي مشغله دائمي نوع بشر است."
چين براي نخستين بار يك دهه پيش فضانورد به فضا فرستاد و سومين كشوري در جهان پس از آمريكا و اتحاد شوروي سابق است كه يك ماموريت شامل ماهنورد را تكميل كرده است.
اين فرود بر ماه نخستين گام در برنامه فضايي بلندپروزانه با مديريت نظامي چين است كه شامل طرحهايي براي استقرار يك ايستگاه مداري دائمي تا سال 2020 و فرستادن انسان به كره ماه است.
اين طرحها به عنوان نمادي از ارتقاي مقام جهاني و پيشرفت تكنولوزيك چين، و نيز موفقيت حزب كمونيست در تغيير دادن اقبال ملتي زماني محروم شمرده ميشود.
دولت مركزي چين اين ماموريت را "نقطه عطفي در توسعه صنعت هوافضاي چين تحت رهبري .... رفيق شي جينپينگ" خواند"
رسانههاي دولتي چين به طور گستردهاي اين ماموريت را پوشش دادهاند، و در سرمقاله روزنامه دولتي "چاينا ديلي" با عنوان "ماموريت عظيم ماه" آمده است كه اهميت اين ماموريت " فراتر از حد كسب شهرت براي كشور به عنوان يك منبع تكنولوژيك" است.
به گفته خبرگزاري رسمي شينهوا ماه نورد "يوتو" يا "خرگوش يشمي" در ساعت 4:35 بامداد (20:35 شنبه به وقت گرينيچ) ، چند ساعت پس از فرود كاوشگر "چانگئي- 3 بر روي ماه به كار انداخته شد، و عكسبرداري در ساعت 11.42 بعدازظهر پس از اينكه ماهنورد چند متري از محل فرود دور شد، آغاز شد.
moon۳
* تصويري از ماهنورد "خرگوش يشمي" كه 15 دسامبر با دوربيني از عرشه كاوشگر "چانگئي-3" "گرفته شده است
اين تصاوير رنگي كه به طور مستقيم از مركز كنترل هوافضاي پكن، در حضور رئيس جمهور شي و نخستوزير لي كه چيانگ، پخش ميشد.
ما شيانگرويي، فرمانده ارشد برنامه كاوش ماه چين، پس از اينكه عكسها نشان داد كاوشگر و ماهنورد به درستي كار ميكنند، اين ماموريت موفقيتي كامل توصيف كرد.
"ساخت چين" به ماه راه مييابد
امكان بالقوه استخراج منابع كره ماه به عنوان انگيزه اصلي در برنامه فضايي چين مطرح شده است، چرا كه اعتقاد بر اين است كه اين جرم آسماني حاوي اورانيوم، تيتانيوم، و ساير مواد معدني باشد.
اما به گفته كارشناسان قيمت سرسامآور چنين ماموريتهايي به معناي آن است كه چنين طرحهايي از لحاظ اقتصادي به صرفه نيستند.
جوان، جانسون- فريز كارشناس برنامه فضايي چين، استاد امور امنيت املي در كالج جنگ نيروي دريايي امريكا در نيوپورت ردآيلند در اين باره ميگويد: "چين به دلايل ژئواستراتژيك و كسب مشروعيت داخلي ميخواهد به ماه برود."
"در حاليكه برنامه كاوش فضايي آمريكا را در بهترين توصيف رو به زوال است، اين وضعيت فرصتي برا ي چين فراهم ميآورد كه به عنوان رهبر تكنولوژي جهاني پذيرفته شود- گرچه امريكا هنوز امكات بسيار پيشرفتهتري در فضا دارد."
moon۴
كاوشگر چيني پيش از فرود بر روي ماه - مشكلترين بخش ماموريت- سرعتش را از 1700 متر در ثانيه كاهش داد و حدود 20 ثانيه بر فراز سطح ماه پرواز كرد تا با استفاده از حسگرها و تصويربرداري سهبعدي يك منطقه مسطح براي فرود را پيدا كند.
سپس پيشرانهها (موتورهاي كنترل جهت) در 100 متري سطح ماه به آرامي سفينه در محل تعيين شده فرود آورند.
روند فرود در ساعت 9:00 بعدازظهر شنبه آغاز شد و حدود 12 دقيقه طول كشيد.
ماه نورد حدود 3 ماه را به كاوش بر سطح ماه خواهد پرداخت. اين ماه نورد ميتواند از شيبهاي تا حداكثر 30 درجه بالا رود و با سرعت 200 متر در ساعت حركت كند.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]