واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: تشكيل ۶ هزار كانون فرهنگي محلي شمسه در پايتخت
آنگونه كه در شوراي سياستگذاري سومين جشنواره شمسه عنوان شده، اين دستاورد، محصول فراهم كردن زمينه مشاركت شهروندان در اجراي فعاليتهاي اجتماعمحور است.
سيدمحمدهادي ايازي، معاون امور اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران در اين باره، جشنواره شمسه را ظرفيتي براي بهرهگيري از پتانسيلها و توانمنديهاي شهروندان دانست كه زمينه فرهنگي، اجتماعي و آييني آن در 2سال گذشته فراهم شده است. فعاليت خانههاي قرآن و عترت، فرهنگ و هنر و كتاب زير مجموعه اهداف و سياستهاي جشنواره شمسه تعريف شده و در سومين سال اجراي اين جشنواره حضور فعال و مستمر شهروندان در اجراي فعاليتهاي فرهنگي محلي مشهود است.
همچنين خانه قرآن و عترت با هدف ترويج فرهنگ غني اسلام و با تكيه بر تعاليم قرآن كانونهاي قاريان، حفاظ، تواشيح، حديث و سيره نبوي، نماز و اذان، نهجالبلاغه و مشاوره و نيايش را ساماندهي و در اين مسير اصلاح شرايط زندگي و رفتارهاي فردي و اجتماعي شهروندان را دنبال ميكند.
از ديگر كانونهاي محلي شمسه ميتوان به كانونهاي خبرنگاران محله، خوشنويسي، نقاشي و تنديس، گرافيك و تصويرسازي، عكاسي، فيلم، ادبي، نمايش و سرود اشاره كرد كه زير مجموعه خانه فرهنگ و هنر فعاليت ميكنند.با گذشت 2سال از فعاليت شمسه، امروز برگزاري هرچه باشكوهتر آن در اولويت است تا با استفاده از ظرفيتهاي فرهنگي و هنري محله، كانونها در قلب محلهها بهصورت خود جوش، نهادينه شود. تهيه و تدوين نقشه راه براي آينده جشنواره شمسه نيز از ضروريات و كارهاي اساسي شوراي سياستگذاري به شمار ميرود كه معاون شهرداري تهران به آن تأكيد كرد.
سومين دوره شمسه در 12رشته با رويكرد فعالسازي كانونهاي محلي اجرا ميشود. تاكنون 169كانون فرهنگ وهنر، 147كانون قرآن و عترت و 143كانون كتاب و كتابخواني در اين جشنواره فعال شده است.
نگاه انسان محورانه با تمركز فرهنگي
شوراي اسلامي شهر تهران در دور جديد فعاليت خود درنظر دارد با تمركز روي مسائل اجتماعي و فرهنگي در تصميمگيريها و تصميمسازيهاي خود نگاه انسان محورانه تري در اداره شهر حاكم سازد.به گفته مجتبي شاكري كه رياست كميته فرهنگي شوراي شهر تهران را برعهده دارد، شوراي شهرتهران ظرف 4 سال آينده نگاه عميقتري به حوزه فرهنگ خواهد داشت.
وي كه در جمع دبيران جشنواره شمسه سخن ميگفت، از برپايي چنين جشنوارهها به نيكي ياد كرد و آن را نهتنها عامل پرورش روح شهر دانست بلكه بهعنوان سرمايهاي نام برد كه به سمت توليد محتوا و برنامهريزي حركت ميكند.
رئيس كميته فرهنگي شوراي شهر پيشنهاد داد كه جشنواره شمسه گرايشي هم به سمت گردآوري ايدهها در تمام حوزههاي مشترك هنري، فرهنگي و اجتماعي داشته باشد چرا كه از نظر شاكري مشاركت دادن ذهن خلاق جامعه دريچههاي بسياري را براي اداره بهينه شهر و ارتقاي زندگي شهري بازخواهد كرد.
ژوي همچنين با ابراز تأسف بابت اينكه در توليد متن بسيار فقير هستيم و كتاب در عرصه رمان و داستان كم داريم، گفت: اين حوزههايي است كه در عرصه فرهنگي ميتوان به آنها توجه كرد به همين دليل شوراي شهر در دورچهارم فعاليتش با انرژي بيشتري به مباحث فرهنگي نه فقط از لحاظ كالبدي بلكه توسعه مفاهيم فرهنگي و اجتماعي و شهروند مداري خواهد پرداخت.
براساس همين رويكرد شوراي اسلامي شهر تهران درنظر دارد با تغيير در بودجه سال آينده شهرداري تهران سهم حوزه فرهنگ را افزايش دهد. اين درحالي است كه سهم فعلي بودجه فرهنگي تنها يك تا 2درصد كل بودجه شهرداري است.
شوراي شهر همچنين در راستاي تغيير نگاه خود نسبت به مسائل فرهنگي و اجتماعي بهدنبال جمعآوري اطلاعات دقيق تري از نيازهاي فرهنگي شهر است تا با اتكا بر اين اطلاعات و خواستهها براي بودجه فرهنگي سال آينده شهر تصميمگيري كند.
بهعنوان مثال، شاكري از لزوم اتمام ساخت و سازها و بهعبارتي توسعه كالبدي فرهنگي در سطح شهر سخن گفت و افزود: هماكنون نوبت پرداختن به مسائل فرهنگي است.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]