واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: اعتراض فعالان و سازمانهاي زيستمحيطي به كنفرانس آب و هوا در ورشو
به گزارش دويچه وله،به گفته مدافعان محيط زيست، كنفرانس آب و هوايي سازمان ملل متحد در ورشو، پايتخت لهستان دستاورد روشني به همراه نداشته است. كنفرانس آب و هوايي ورشو كه روز جمعه ۲۱ نوامبر ( اول آذر) به كار خود پايان ميدهد، اعتراض فعالان محيط زيست را برانگيخت، به طوري كه روز گذشته نمايندگان تعدادي از سازمانهاي غير دولتي (مردمنهاد) طرفدار محيط زيست در اعتراض به اين كنفرانس محل اجلاس را ترك كردند.
اعتراض به سياستهاي محيط زيستي لهستان
سازمانهاي غيردولتي مدافع محيط زيست در كنفرانس ورشو به عنوان عضو ناظر شركت داشتند. اين سازمانها از جمله از سياستهاي محيط زيستي كشور ميزبان، لهستان نيز انتقاد كردند.
دانيل ميتلر، مدير سياسي سازمان محيط زيستي "گرين پيس" ميگويد: «اين كنفرانس به ميزباني كشوري برگزار شد كه سياستهاي آن در باره محيط زيست مورد انتقاد بوده است، از همين رو به جاي پيشرفت در گفتوگوها به عقب بازگشتيم.»
لهستان در كنفرانس سازمان ملل متحد در ورشو از استفاده خود از زغال سنگ براي توليد انرژي دفاع كرد. از اين گذشته بخش قابل توجهي از بودجه برگزاري كنفرانس مقابله با تغييرات آب و هوايي در ورشو توسط كارخانههاي توليد زغال سنگ تامين شده است.
كارگران معادن زغال سنگ و نمايندگانشان مخالف برچيده شدن معادن زغال سنگ و بيكاري كارگران هستند. آنها به رغم انتشار گازهاي گلخانهاي بر اثر سوختن زغال سنگ خواستار ادامه استفاده از اين نوع از انرژي هستند.
مارچين كورولتس، وزير محيط زيست لهستان تاكنون چند بار تاكيد كرده كه كشورش از ميزباني خود استفاده ميكند تا جلوي الزامي شدن كاهش گازهاي گلخانهاي را در پيمان جديد بگيرد.
كنفرانس محيط زيست سازمان ملل در ورشو با شركت نمايندگان ۱۹۴ كشور جهان دوشنبه (۱۱ نوامبر) شروع به كار كرد. هدف از اين كنفرانس تنظيم پيمان زيستمحيطي جديدي عنوان شده بود كه قرار است در سال ۲۰۱۵ به تصويب برسد و از سال ۲۰۲۰ ميلادي به مرحله اجرا درآيد.
آلمان از مدافعان پيمان جديد
آلمان از جمله شركتكنندگان در كنفرانس ورشو است كه بر روي عقد پيمان جديد تاكيد دارد. اين كشور خواستار آن است تا اعضاي شركتكننده در كنفرانس ورشو موافقت خود را با كاهش توليد گاز كربنيك تا سپتامبر سال ۲۰۱۴ ميلادي اعلام كنند.
اورزولا هاينن اسر، نماينده آلمان در كنفرانس ورشو ميگويد، برخي از كشورها از اعلام زمانبندي و اهداف خود خودداري ميكنند و نميخواهند متعهد به برنامه روشني براي رسيدن به پيمان جديد باشند.
به گفته نماينده آلمان بخشي از كنفرانس كه در اين دوره نتيجهبخش بود، مربوط به كمك كشورهاي صنعتي به كشورهاي فقيري ميشود كه از تغييرات آب و هوايي و فجايع طبيعي متضرر ميشوند.
از سوي ديگر اعلام شد، بان كي مون، دبير كل سازمان ملل از روساي كشورها خواسته است تا براي شركت در نشستي فوقالعاده با موضوع پيمان جديد محيط زيستي در ماه سپتامبر سال آينده به نيويورك سفر كنند.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]