واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: ظريف: به ژنو ۲ دعوت شويم بدون پيش شرط شركت ميكنيم
وزير امور خارجه كشورمان با بيان اينكه دولتمردان اروپايي و آمريكايي به ناكارآمدي توسل به تهديد و تحريم پي بردهاند، گفت: سلاح اتمي هيچ جايگاهي در دكترين دفاعي ايران ندارد و آن را مخل و مضر منافع ملي ميدانيم.
به گزارش فارس، اعضاي كميته ايران در پارلمان اروپا به رياست خانم ماريل گرونبرگ در ادامه ديدارهاي خود در تهران بعدازظهر امروز (دوشنبه) با محمدجواد ظريف وزير امور خارجه كشورمان ديدار و در خصوص مسائل مورد علاقه و اهتمام مشترك گفتوگو و تبادل نظر كردند.
ظريف در اين ديدار با اشاره به سابقه تاريخي و ديرينه روابط ايران با كشورهاي اروپايي، اتحاديه اروپا را شريك اقتصادي كشورمان توصيف و بر ضرورت توجه جدي كشورهايي اروپايي به منافع راهبردي خود در ايران با توجه به واقعيتهاي ايران و احترام به شان و حقوق ملت ايران تاكيد كرد.
وي همچنين با اشاره به سوابق مذاكرات بين جمهوري اسلامي و اتحاديه اروپا در مباحث مختلف در گذشته خاطرنشان كرد: زمينههاي همكاري و تعامل زيادي در خصوص مسائل و چالشهاي مشترك از جمله مقابله و مبارزه با پديدههاي شومي مثل تروريسم و افراط گرايي و قاچاق مواد مخدر بين ما وجود دارد.
وزير امور خارجه موضوع مهم و اساسي در روند تعامل اروپا و به طور كلي غرب با ايران را اين نكته دانست كه غربيها بايد به واقعيات ايران در پرتو حضور گسترده مردم در انتخابات اخير رياست جمهوري توجه كنند و به شأن ملت و كشور ايران با تمدني كهن و چندين هزار ساله و فرهنگ غني اسلامي و ايراني آن به ديده احترام و تكريم بنگرند.
ظريف افزود: خود دولتمردان اروپايي و آمريكايي نيز به ناكارآمدي توسل به تهديد و تحريم پي بردهاند و همين امر دليل ورود دو طرف به مذاكره در بحث هستهاي است.
وزير امور خارجه با اشاره به پويايي و نشاط حاكم بر جامعه ايران در طول دوران بيش از 30 سال گذشته و برگزاري انتخابات متعدد و تثبيت مردمسالاري ديني، ايران را كشوري غني از همه ابعاد انساني و مادي با برخورداري از ظرفيتهاي گسترده دانست و گفت: مولفه مردمسالاري در ايران در منطقهاي كه هرگونه تغيير و تحولات سياسي در بسياري از كشورهاي آن با شيوههاي غيردموكراتيك صورت ميپذيرد، يك پديده كم نظير است.
وي افزود: در ايران همانند بسياري از كشورهاي جهان، اصول و مباني ثابتي در سياست داخلي و خارجي وجود دارد و تغيير دولتهاي مختلف در نتيجه مشاركت گسترده مردم در انتخابات و مشاركت مستقيم در تعيين سرنوشت سياسي منجر به انتخاب شيوه كارآمدتر و بهتري از مديريت كشور بر اساس انتخاب و راي مردم ميشود كه در رويكرد سياست و روابط خارجي كشور و تقويت و توسعه روابط با كشورهاي مختلف جهان تاثيرگذار بوده است.
ظريف همچنين با تشريح رويكرد اعتدال و تعامل دولت يازدهم در عرصه سياست داخلي و خارجي، ورود ايران به مذاكرات اخير هستهاي كه منجر به حصول توافق بين ايران و گروه 1+5 شد را منبعث از همين رويكرد دانست و افزود: بر اساس مباني اعتقادي و فتواي مقام معظم رهبري و منافع راهبردي، نه تنها سلاح اتمي هيچ جايگاهي در دكترين دفاعي ايران ندارد، بلكه آن را مخل و مضر منافع ملي خود ميدانيم.
وزير خارجه همچنين در اين ديدار موضع اصولي جمهوري اسلامي ايران در جهت ضرورت حل و فصل بحران سوريه از طريق راهكار سياسي و شيوه دموكراتيك بدون مداخله خارجي را تشريح كرد و گفت: در هرگونه راهكاري اين مردم سوريه هستند كه بايد براي سرنوشت سياسي و آينده خود تصميم بگيرند و ايران هم از هرگونه تلاش و ابتكاري در اين راستا حمايت ميكند و آمادگي دارد در صورت دعوت و بدون هيچ پيش شرط، در اجلاس ژنو 2 شركت كند.
خانم ماريا گرونبرگ رئيس هيئت پارلمان اروپا نيز در اين ديدار با ابراز خرسندي از سفرش به تهران و مذاكرات و ملاقاتهاي انجام شده، ابراز اميدواري كرد كه شاهد تداوم و گسترش اين گفتوگوها و سفرها بين پارلمان اروپايي و ايران در راستاي فهم و درك مشترك و بر اساس منافع و مصالح مشترك باشيم.
وي ايران را كشوري مهم و تاثيرگذار در عرصه تحولات منطقهاي و بينالمللي توصيف كرد و افزود: كشورهاي اروپايي و اتحاديه اروپايي براي ايران در روند اين تغيير و تحولات نقش بسزايي قائل است.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]