واضح آرشیو وب فارسی:الف: سرانجام «بانك فرهنگيان» از زبان فاني
وزير آموزش و پرورش از اجراي طرح سرانهاي شدن بودجه از مهر ۹۳ به صورت آزمايشي در تعدادي از مدارس كشور خبر داد و گفت: پس از احصاء نتايج، اين طرح از سال ۹۴ به مدارس ديگر تسري مييابد.
به گزارش ايسنا، علي اصغر فاني، در خصوص ايجاد «بانك فرهنگيان» نيز اظهار كرد: در حال حاضر قسمت اعظم بانك «سرمايه» ويژه فرهنگيان است. وي با بيان اينكه بانك فرهنگيان زيرمجموعه صندوق ذخيره فرهنگيان است، ادامه داد: اقداماتي در خصوص اين بانك در دست انجام است كه در صورت موافقت رييسجمهور شاهد يك تحول در اين بخش خواهيم بود.
وزير آموزش و پرورش با اشاره به اينكه آموزش و پرورش امروز را با همين منابع فعلي ميتوان بهتر اداره كرد، درباره راهكارهاي تحقق اين امر و ايجاد منابع جديد در آموزش و پرورش، گفت: در حال حاضر ۸.۵ درصد يعني يك ميليون دانشآموز در مدارس غيردولتي تحصيل ميكنند، در حالي كه اگر تسهيلاتي را قايل شويم و از بخش غيردولتي حمايت كنيم، اين ۸.۵ درصد تا دو سال آينده به ۱۲ درصد قابل افزايش است.
فاني ادامه داد: اگر بتوانيم دانشآموزان غيردولتي را به ۱.۵ برابر برسانيم و ۵۰۰ هزار نفر از دانشآموزاني كه از مدرسه دولتي خدمات ميگيرند به سمت مدارس غيردولتي سوق بدهيم با هزينههاي آن ميتوانيم آموزش و پرورش را بهتر اداره كنيم لذا توسعه بخش غيردولتي در اداره آموزش و پرورش موثر است و بخش ديگر تقويت مديريت مدارس است.
وزير آموزش و پرورش در توضيح اين موضوع گفت: در مدرسهاي ممكن است يك يا دو نفر معلم وجود داشته باشد و كاري هم انجام نميدهند، اما بدليل آنكه حقوق اين معلمان را آموزش و پرورش پرداخت ميكند، مدير مدرسه حساسيتي روي اين موضوع ندارد، لذا اگر اين هزينهها را تجميع كنيم، سالانه ۱۰۰۰ ميليارد تومان مبلغ اين پرداختهاست؛ اما اگر بتوانيم به گونهاي برنامهريزي كنيم كه مدير مدرسه نسبت به كارهاي مدرسه مسئول باشد و اختياراتي هم به آنها داده شود، قطعا اين هزينهها مديريت ميشود.
وي سرانهاي كردن بودجه را يكي از طرحهاي زيرساختي براي بهرهوري مناسب از بودجه عنوان كرد و افزود: هر ساله آموزش و پرورش به طور ميانگين براي هر دانشآموز يك ميليون و ۴۰۰ هزار تومان هزينه ميكند. اگر مدرسهاي ۲۰۰ دانشآموز داشته باشد، اين رقم در تعداد دانشآموزان ضرب و سرانه مدرسه اعم از پرداخت حقوق، پول آب و برق و گاز و ساير مسايل بر عهده مدير گذاشته شود تا منابع خود را با اولويتهاي خود هزينه كند، صرفهجوييهايي صورت خواهد گرفت كه اين برنامه با تقويت مديريت آموزشگاهي و افزايش اختيارات مديران قابل اجراست. به گفته وزير آموزش و پرورش، طرح سرانهاي شدن بودجه از مهر ۹۳ به صورت آزمايشي در تعدادي از مدارس كشور اجرا ميشود و پس از احصاء نتايج، از سال ۹۴ به مدارس ديگر تسري ميِيابد.
تاسيس دفتر بهبود مديريت آموزش و پرورش
وي ادامه داد: سالها پيش دفتري به نام بهبود مديريت آموزش و پرورش را تاسيس كردم ،اما پس از رفتن من اين دفتر تعطيل شد كه اين دفتر دوباره احيا ميشود. وزير آموزش و پرورش درباره مطالبات رييسجمهور از آموزش و پرورش در آيين بازگشايي مدارس، گفت: طرحهايي آماده شده كه مقرر شده در شوراي عالي آموزش و پرورش به تصويب برسد و رييس شوراي عالي آموزش و پرورش خود رييسجمهور است و از رييسجمهور درخواست كردم جلسه شوراي عالي را در حضور وي تشكيل و طرحها را به تصويب برسانيم.
وزير آموزش و پرورش درباره علل عقبماندگي آموزش و پرورش ايران از ساير كشورها، گفت: به نظر ميرسد آموزش و پرورش اولويت اصلي كشور نيست و اين موضوع به نوع نگرش بازميگردد. وزراي گذشته گفتند كه آموزش و پرورش را هزينهاي ميبينند در حالي كه آموزش و پرورش يك نهاد سرمايهاي است و اين تعبير كاملا درست است، چرا كه هنوز با ايدهآلها فاصله داريم و در تقسيم منابع و اولويتگذاري، آموزش و پرورش در اولويت اول قرار ندارد.
وي ادامه داد: اگر از اين نوع نگرش به آموزش و پرورش صرفنظر كنيم، روش و محتوا به عنوان بزرگترين مشكل آموزش و پرورش است و متاسفانه هر كسي كه آمده، خواسته با تغيير ساختار مشكلات آموزش و پرورش را حل كند. هر چند ساختار عنصر مهمي است اما مهمتر از ساختار، محتواي آموزشي، مقررات، وسايل آموزشي و روشهاست ضمن آنكه در راس همه اين عناصر توجه به معلم بسيار مهم است.
فاني با بيان اينكه جايگاه معلم آنقدر كه بايد و شايد ديده نشده، خاطر نشان كرد: معشيت و حقوق معلم خوب ديده نشده به طبع آن آموزش و پرورش ما طراز يك دنيا نيست، در حالي كه نگرش بايد اصلاح شده و آموزش و پرورش بايد در نگاه دولت، مجلس و ساير نهادهاي تاثيرگذار كشور در اولويت قرار بگيرد، به اين معنا كه اگر كشور هم با بحران مالي مواجه شد، از بودجه آموزش و پرورش كسر نشود.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]