واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: ابتكار در جمع اعضاي تشكلهاي زيستمحيطي استان فارس: دوره جنگ و گريز بين توسعه، صنعت و محيطزيست سپري شده است
دنبال كردن معيشت مقطعي كه با ايجاد چند مزرعه و با استفاده و از بين بردن منابع آب يك سرزمين، تامين ميشود، توسعه پايدار نيست. ابتكار در جمع اعضاي تشكلهاي زيستمحيطي استان فارس: دوره جنگ و گريز بين توسعه، صنعت و محيطزيست سپري شده است
![](http://ilna.ir/news/mi_news/show/1392/09/Small/129603-525.jpg)
معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست كشور گفت: رسانه و جامعه مدني آزاد، بستر مقابله با تخريب محيط زيست را فراهم ميكند.
به گزارش خبرنگار ايلنا از شيراز، معصومه ابتكار امروز دوشنبه (۲۵ آذر) در جمع اعضاي تشكلهاي زيستمحيطي استان فارس در شيراز، گفت: دنبال كردن معيشت مقطعي كه با ايجاد چند مزرعه و با استفاده و از بين بردن منابع آب يك سرزمين، تامين ميشود، توسعه پايدار نيست.
وي با بيان اين مطلب كه امروز كليد واژه حركت به سمت توسعه پايدار در سطح همه سطوح، همپيماني همه دستگاهها و مردم است، افزود: همپيماني بايد در سطح عمل مشهود باشد، نه اينكه در شعار باقي بماند.
وي تصريح كرد: براي توسعه پايدار بايد بتوانيم ناپايداريها و بيتوجهيها به محيطزيست كه عامل ايجاد بحرانهاي متعدد در سالهاي اخير بود را چاره كنيم.
ابتكار قرار گرفتن صنعت، دانشگاه و تشكلهاي مردمي در كنار دولت و برداشتن گامهاي مبتني بر علم و پژوهش را مورد تاكيد قرار داد و گفت: اين همپيماني اگر شكل بگيرد، ميتوان اميد داشت كه مشكلات به پايان برسد.
معاون رئيسجمهور گفت: امروز ديگر دوره جنگ و گريز بين توسعه و صنعت و محيط زيست سپري شده و همپيماني توسعه و محيطزيست عاملي براي ايجاد توسعه پايدار خواهد بود. تمام كشورهايي كه توسعه يافته و به پيشرفت دستپيدا كردهاند، فرايند توسعه را با نگاه دانشپايه دنبال كردند و در اين مسير نيازمند جلب مشاركتهاي مردمي و نظارت رسانهها هستيم.
وي سالهاي گذشته را مقطعي شتابآلود برشمرد كه بدون توجه به ديدگاههاي علمي و كارشناسي، تصميماتي مقطعي بهنام ايجاد بستر توسعه، اتخاذ شد و گفت: امروز ما ميراثدار آن بحرانها و سختيهايي هستيم و بايد با رويكردي علمي با اين مسايل مواجه شويم.
ابتكار مشاركت مردم را خواسته جدي دولت اعتدال و توسعه دانست و گفت: اصلاح و بهبود قوانين پشتيبان براي تشكلهاي مردمنهاد، انجمنها و انجمنهاي علمي را در دستور كار قرار دادهايم تا اين سازمانها در فضايي بهتر و با امنيت بيشتر پشتوانه قوي فعاليتهاي حفاظت محيط زيست باشند.
وي با تاكيد بر اينكه لازمه ايجاد جامعهاي پويا و هدفمند توجه به نقدها و انتقادپذيري است، گفت: نهادهاي مدني هم بايد سطح علمي خود را ارتقا بخشند و با دانشگاهها پيوندي مناسب ايجاد كنند.
ابتكار در عينحال گفت: بهبود شرايط زيست محيطي با جلب مشاركت جوامع محلي در محوريت برنامهها قرار دارد و دستيابي به راهكارهاي موثر نيازمند همپيماني همه جوامع محلي، ادارهها، شوراها و مردم است.
وي شوراهاي شهر و روستا را از محورهاي مهم تصميمگيري دانست و با اشاره به احياي شوراي عالي محيطزيست كشور، گفت: با احياي اين شورا، مسايل زيستمحيطي به جايگاه اصلي و واقعي خود باز ميگردد، زيرا تا زماني كه تصميمسازي و سياستگذاري بدون توجه به جايگاه محيطزيست انجام شود، مشكلات تداوم خواهد داشت.
ابتكار با قدرداني از مواضع آيتالله ايماني، نماينده ولي فقيه در استان فارس، اين مواضع را بسيار حكيمانه و عالمانه خواند و گفت: با وجود آيتالله ايماني بهعنوان نماينده ولي فقيه و دكتر احمدي بهعنوان استاندار، آينده خوبي پيشروي محيطزيست استان فارس قرار دارد.
وي در بخشي از سخنانش گفت: انقلاب اسلامي مردم ايران و نظام مردمسالاري ديني فضايي را فراهم كرد كه مردم در سرنوشت خود دخالت داشته و آينده را رقم بزنند و تحولي بزرگ مانند انتخابات ۲۴خرداد را بهوجود آورند.
ابتكار انتخابات ۲۴ خرداد و انتخاب دكتر روحاني را راي مردم به تغيير شرايط قبل، اعتدال و تدبير در امور كشور و توجه به انديشهورزي و خردورزي دانست و گفت: اين راي نقطه عطف مهمي در تاريخ ايران اسلامي و حاصل صبر و استقامت انديشهورزان و مردمي بود كه خواهان شرايط بهتري بودند و هستند.
معاون رئيسجمهور با اشاره به اينكه در گذشته گوش شنوايي براي شنيدن مشكلات زيست محيطي بهواسطه توسعه ناپايدار وجود نداشت، گفت: در شرايطي كه فرهيختگان نگران بودند، فضا به سمتي ميرفت كه اميدها بهسرعت كمرنگ ميشد، فضاي عمومي براي شنيدن صداي مردم و انتقادات و نقد منصفانه فراهم شده است.
ابتكار تصريح كرد: امروز دلسوزان و فرهيختگان و انديشمندان بهدور از تهديداتي كه در دورههاي گذشته سخن گفتن را مشكل كرده بود و بسياري نيز هزينههاي آن را پرداخت كردند و بواسطه برپا كردن پوستر و بنري، دچار ممنوعيت و محدوديت شدند، ميتوانند نقد كنند سخن بگويند، زيرا رويكرد دولت كنوني توجه به اين صداها و جلب مشاركت مردم است.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]