واضح آرشیو وب فارسی:دانشگاه تهران: پژوهشگران برتر بيست و دومين جشنواره پژوهش دانشگاه تهران معرفي شدند
در مراسمي كه 25 آذر و با حضور رئيس و مسئولان دانشگاه تهران در تالار علامه اميني برگزار شد از پژوهشگران برتر دانشگاه در حوزه هاي مختلف تقدير شد.
دكتر رهبر رئيس دانشگاه تهران در اين مراسم با قدرداني از پژوهشگران دانشگاه تهران با اشاره به توليد 2/2 علم جهان در ايران كه از متوسط جهاني بالاتر است گفت: بايد اين پرسش را در روز پژوهش از خود بپرسيم كه چرا با وجود سهم 2/2 درصدي از توليد علم جهان نتوانستهايم از اين توليد علم بهره مند شويم و آن را به ثروت تبديل كرده و مشكلات كشور را حل كنيم .
رئيس دانشگاه تهران اظهار اميدواي كرد : پژوهشگران بتوانند پاسخ اين پرسش را بيابند.
دكتر رهبر همچنين با انتقاد از برخي نارسايي ها در بخش پژوهش كشور نبود مديريت دانش و وجود مراكز متعدد تصميم گيري را از دلايل عدم موفقيت در عرصه نوآوري فناوري دانست.
وي افزود:در برخي موارد تعدد مراكز تصميم گيري و در برخي جاها خلاء مديريتي در حوزه علم و فناوري وجود دارد. براي مثال نهادهاي اجرايي كه به عنوان همكار در طرح هاي كلان شوراي علوم ، تحقيقات و فناوري فعاليت مي كنند خود تبديل به نهادي براي تصميم گيري علم و فناوري در كشور شده اند.
دكتر رهبر همچنين روند كند فرآيند هاي تصميم گيري و سياست گذاري در حوزه علم و فناوري را از ديگر مشكلات كشور براي تبديل علم به ثروت اعلام كرد.
رئيس دانشگاه تهران گفت:در حال حاضر علت سوددهي در بورس كشور ناشي از افزايش قيمت ها و تورم است و در واقع اين سوددهي به دليل گسترش تحقيق و توسعه در صنايع نبوده است .
وي همچنين با انتقاد از نحوه تامين منابع مالي براي علم و فناوري گفت : هم اكنون در بيشتر كشورها از جمله ايران به دليل ريسك بالاي سرمايه گذاري در حوزه توليد علم و فناوري دولت متولي سرمايه گذاري در اين حوزه است و بخش خصوصي كمتر وارد اين كار مي شود اما بايد مشوق هاي براي ورود بخش خصوصي به اين عرصه ايجاد شود.
دكتر عمو عابديني معاون پژوهش دانشگاه تهران نيز در اين مراسم با ارائه گزارشي از فعاليت هاي پژوهشي دانشگاه تهران گفت: دبيرخانه نظام عرضه و تقاضا در اين دانشگاه ايجاد شده است كه وظيفه آن از يك طرف ارزيابي توانمندي ها و زيرساخت هاي دانشگاه و از سوي ديگر ارزيابي نيازهاي نهادهاي كشور در حوزه تحقيقات كاربردي است تا دانشگاه را به سمت رفع مشكلات كشور سوق دهد.
معاون پژوهشي دانشگاه تهران با اعلام اين خبر كه شبكه آزمايشگاه هاي تخصصي دانشگاه تهران شكل گرفته است گفت كه اين شبكه به مراكز تحقيقاتي درخواست كننده ارايه خدمات مي دهد.
دكتر عموعابديني با بيان اينكه در بازبيني مجدد آيين نامه هاي مربوط به گرنهاي پژوهشي استادان قراراست تا نيمي از اين گرنتها به حساب آنها واريز شود تا شاهد رشد كيفي طرحها باشيم.
وي افزود: اين امر در راستاي طرح جامع تحقيق استادان صورت گرفته است به طوري كه هر استاد دانشگاه بايد مشخص كند تا در دوره سه تا پنج ساله آينده در چه حوزهاي از تحقيقات پژوهشي فعاليت خواهد كرد.
معاون پژوهشي دانشگاه تهران همچنين گفت: در يك سال گذشته نظام نوآوري و شكوفايي در دانشگاه تهران شكل گرفته است و براساس آن 30 درصد از گرنتهاي پژوهشي به ايدههاي نوآورانه استادان دانشگاه تعلق گيرد.
معاون پژوهشي دانشگاه تهران در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه اكنون دانشگاه تهران در 27 طرح كلان فناوري كه از سوي شوراي علوم، تحقيقات و فناوري وزارت علوم تصويب شده است مشاركت دارد، افزود: در طرحهاي كلان كشور بيش از 300 عضو هيات علمي اين دانشگاه مشاركت ميكنند و انتظار ميرود با مشاركت هرچه بيشتر دانشگاه تهران در طرحهاي كلان تعداد استادان فعال در اين زمينه ها به 600 نفر برسد.
وي افزود: از سال ۱۳۸۷ تا سال ۱۳۹۱ اين دانشگاه در زمينه چاپ مقالات رشد ۳۸ درصدي داشته است و توانسته است تعداد ۲ هزار و ۲۴۱ مقاله آي اس آي، رشد ۵۳ درصدي در اسكوپوس،رشد ۹۶ درصدي در مقالات آي اس سي داشته باشد همچنين به تعداد مجلات دانشگاهي از ۳۲ به ۸۱ مجله و تعداد قطبهاي علمي دانشگاه از ۳۲ به ۳۷ ارتقاء پيدا كند.
در اين مراسم همچنين دكتر موسوي موحدي استاد برجسته دانشگاه تهران در باره پژوهش و اهميت ارتباطات در گسترش پژوهش سخنراني كرد.
استادممتاز مركز تحقيقات بيوشيمي بيو فيزيك دانشگاه تهران بر پژوهش بر مبناي هستي و قواعد هستي تاكيد كرد و گفت: پژوهش ها بايد مبتني بر دانش در راستاي سلامت و محيط زيست پايدار باشد.
در اين مراسم از 105 پژوهشگر برتر در بخش هاي مختلف قدرداني شد.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دانشگاه تهران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]