تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):خوبى و بدى در روز جمعه چند برابر (حساب) مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829714661




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

درياي‌خزر به زادگاه روساي‌جمهور مي‌رسد؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: درياي‌خزر به زادگاه روساي‌جمهور مي‌رسد؟
زماني كه دو سال پيش انتقال آب درياچه خزر به فلات مركزي ايران مطرح شد،منتقدان گفتند كه احمدي نژاد، رئيس جمهور وقت، مي خواهد آب درياي خزر را به زادگاه خودش ببرد.هرچند كه با مخالفت هاي زياد مسئولان محيط زيست، اين طرح در دوره احمدي نژاد اجرا نشد اما به نظر مي رسد وزارت نيروي دولت يازدهم هم قصد دارد اين طرح را به سرانجام برساند. دو روز پيش قائم مقام وزير نيرو اعلام كرد سازمان محيط زيست با اين طرح موافق است اما معاون دريايي اين سازمان، اين خبر را تكذيب كرده و باز هم معلوم نيست رييس جمهور سمناني فعلي مي تواند اين كار را به پايان برساند يا نه!
به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران ، به نقل از مهر، انتقال آب خزر به فلات مركزي ايران و به خصوص سمنان، فروردين سال 90 مطرح شد. همان زمان مديرعامل وقت شركت مديريت منابع آب ، اين پروژه را بزرگ‌ترين طرح استفاده از آب‌هاي غيرمتعارف در خاورميانه توصيف كرد و استاندار سمنان هم از اختصاص 10 ميليارد ريال اعتبار براي مطالعه انتقال آب اين درياچه به سمنان خبر داد و گفت كه كار مطالعات اين طرح پايان سال گذشته انجام شده است و عمليات اجرايي آن در حال پيگيري است.

طرحي كه براي حل مشكل كم‌آبي شمال شرق كشور قرار بود توسط قرارگاه خاتم‌الانبيا انجام شود. بعد از گذشت يك سال و پس از مخالفت و انتقادهاي فراوان ، معاون وقت وزير نيرو از آغاز عمليات اجرايي طرح شيرين سازي و انتقال آب درياي خزر به حوضه فلات مركزي ايران خبر داد اما هنوز هم اين طرح اجرا نشده و هنوز هم مخالفت ها ادامه دارد.

همانطور كه به گزارش مهر، معاون دريايي سازمان محيط زيست امروز اعلام كرده كه اين سازمان هيچ مجوزي براي اجراي اين طرح صادر نكرده و بارها مخالفت خود را هم با طرح انتقال آب از خزر به سمنان اعلام كرده . آن هم به دليل آسيبهاي زيست محيطي كه اين كار براي اكوسيستم خزر دارد.

دكتر محمد رضا كرباسي گفته كه اسراف و هدر دادن منابع آب براي ايران كه از مناطق خشك كره زمين است، غير قابل توجيه بوده و وزارت نيرو با سرمايه سه ميليارد دلاري كه براي اين طرح هزينه مي كند مي تواند از هدر رفت ميليونها متر مكعب آب در بخش كشاورزي با سرمايه گذاري در پروژه آبياري تحت فشار جلوگيري كند.

كرباسي با اشاره به اينكه راندمان آبياري در كشور در حال حاضر كمتز از 30 درصد است تصريح كرد : با سرمايه گذاري در اين بخش سالانه مي توان بيش از 250 ميليون متر مكعب آب صرفه جويي كرد.

خزر شورتر مي شود!

قرار است در اين طرح سالانه يك ميليارد و 200ميليون متر مكعب آب از خزر به استان سمنان منتقل شود اما به گفته كارشناسان محيط زيست، شوري درياي خزر بسياري بالاست و با انتقال آب به منطقه خشك سمنان اين ميزان شوري بر اثر تبخير افزايش پيدا مي‌كند و تنها درصورت شيرين‌كردن مي‌توان از اين آب استفاده كرد.

اما معاون دريايي سازمان محيط زيست مي گويد: در صورت استفاده از آب شيرين‌كن‌ها ميزان نمك درياي خزر در طول يكسال 32 ميليون تن افزوده مي شود، كه اين ميزان شوري براي اكوسيستم خزر فاجعه زيست محيطي به بار مي آورد.

دكتر حسين آخاني، مدرس منابع طبيعي درباره آسيب هاي زيست محيطي اين طرح مي گويد:« حفر تونل هم علاوه بر هزينه سنگين، باعث نفوذ آب شور به عرصه‌هاي جنگلي و اراضي‌ اطراف تونل مي‌شود و باعث نابودي اكوسيستم‌هاي منطقه خواهد شد و گونه‌هاي گياهي و تنوع زيستي را با خطر مواجه خواهد ساخت. علاوه بر اين مخاطرات، ساحل خزر 26 متر پايين‌تر از سطح درياست درحالي‌كه ميانگين ارتفاع سطح استان سمنان بيش از 1000 متر از سطح درياست كه براي انتقال آب ناگزير به پمپاژ هستيم.»

با وجود اين مخالفت ها قائم مقام وزير نيرو اعلام كرده كه فاز اول مطالعه براي انتقال آب درياي خزر به سمنان انجام شده و 200 ميليون مترمكعب آب براي مصارف شرب و صنعت، به فلات مركزي ايران منتقل مي شود.

بعد از گذشت دو سال از مطرح شدن انتقال آب درياي خزر به سمنان، هنوز به نظر مي رسد كه اين طرح در پيچ و خم مخالفت ها و انتقادها مانده است و سرنوشت آن معلوم نيست. آن هم در شرايطي كه درياچه اروميه با خطر مرگ رو به روست و كارشناسان محيط زيست نگران اين هستند كه با انتقال آب، درياچه بزرگ خزر هم به اين سرنوشت دچار شود.

دوشنبه 25 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن