واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير خانه نور ايرانيان بصير:اختراع مكانياب براي نخستين بار در دنيا/بهرهبرداري از اين سختافزار عزم ملي را ميطلبد
مديرخانه نور ايرانيان بصير با بيان اينكه «مكانياب» براي نخستين بار در دنيا اختراع شده است، گفت: نصب سختافزار در اماكن شهري عزم ملي را ميطلبد. در اين راستا شهرداري و وزارتخانههايي كه مرتبط با امور نابينايان هستند، وارد عمل شوند.
به گزارش خبرنگار حماسه و مقاومت خبرگزاري فارس ،حميد جعفري مدير خانه نور ايرانيان بصير در مراسم رونمايي از اختراعات جديد «مكانياب» و «قلم هوشمند چندمنظوره» ويژه نابينايان كه امروز در سالن سيدالشهدا(ع) برگزار شد، اظهار داشت: يكي از مشكلات مهم و جدي نابينايان در محيط شهري و خيابانها پيدا كردن اماكن مورد نظر آنان بوده و نابيناياني كه به تنهايي و با عصا جهت پيگيري كارهاي شخصي در سطح شهر حاضر ميشوند، محل مورد نظر خويش را به راحتي پيدا نميكنند و با سؤالات متعدد از افراد ديگر كه گاهي با بيمهري همراه است، به سختي محل موردنظر را پيدا ميكنند.
وي ادامه داد: لذا با سفارش و همكاري خانه نور تصميم گرفتيم كه با كمك مهندسان، مكانياب اختراع شود. از اين جهت خانه نور ايرانيان بصير جهت رفع اين مشكل به مطالعه و پژوهش در اين خصوص پرداختند. در نمايشگاه بينالمللي سايت سيتي ويژه نابينايان به نمونه سختافزاري مكانياب برخورد كرد كه بسيار ابتدايي بود؛ خانه نور با گرفتن ايده و حتي بدون تهيه نمونهاي از آن با مهندسين داخلي وارد مذاكره شد و طي جلسات متعدد نهايتاً به طراحي و توليد دستگاه مكانياب كرد كه به مراتب از نمونه ابتدايي آن كاملتر، ايمنتر و سهلالوصولتر است.
اين جانباز بصير بيان داشت: دستگاه «مكانياب» از دو بخش سختافزاري و نرمافزاري تشكيل شده است كه قطعه سختافزاري آن بر سر در اماكن و معابر مورد نظر نصب ميشود و توسط نرمافزاري كه بر روي موبايل نابينا نصب شده به وسيله بلوتوث حداكثر تا فاصله 35 الي 40 متري با يكديگر ارتباط برقرار ميكند.
وي افزود: روش كار بدين ترتيب است كه هنگامي كه نابينا به مكان مورد نظر خويش كه دستگاه سختافزار بر روي درب ورودي آن نصب شده است نزديك ميشود، صداي زنگ پيامك از گوشي خود ميشنود، سپس با فشار دادن دكمه select پيام صوتي كه نام محل را اعلام ميكند از گوشي موبايل خود ميشنود، چنانچه مكان همان محل موردنظر نابينا باشد، با فشار دكمه بر روي گوشي دستگاه سختافزاري فعال شده و با پخش آهنگ ملايم نابينا را به سمت درب محل مورد نظر هدايت ميكند.
جعفري يادآور شد: نصب سختافزار در اماكن شهري عزم ملي را ميطلبد؛ در اين راستا با شهرداري صحبت كرديم كه آنها براي ايستگاه مترو و اتوبوس اين سختافزار را نصب كنند؛ درخواست داريم كه وزارت بهداشت در بيمارستان، اماكن درماني و آزمايشگاهها، وزارت علوم در دانشگاهها و مراكز علمي و ساير سازمانها در نقاط مرتبط با خود اين سختافزار را نصب كنند؛ در مجموع هر دستگاه نزديك به 200 هزار تومان با نرمافزار و دستگاه هزينه ميبرد.
وي درخصوص «قلم هوشمند چند منظوره» بيان داشت: با استفاده از اين دستگاه، تمام جانبازان بصير و نابينايان ميتوانند قرآن مجيد، نهجالبلاغه، صحيفه سجاديه، ادعيههاي مختلف، ديوان حافظ، گلستان سعدي، آموزش زبان و ديگر كتبي كه در آينده كدبندي شده و دراختيار ايشان قرار خواهند گرفت را بخوانند و همچنين از طريق ليبلخوان آن اشياء مشابه را از يكديگر تشخيص دهند.
مدير خانه نور ايرانيان بصير گفت: نحوه استفاده از اين دستگاه بدين شكل است كه دفترچه كوچك قرآني كه با ليبل برجسته شده و با انگشت نابينا قابل شناسايي است و همچنين ليبلهاي ويژه كتاب قرآن مجيد كه در انتهاي صفحه چسبانده ميشود با گرفتن قلم قرآن بر روي اين ليبلها جزء و سوره مورد نظر اجرا ميشود.
وي افزود: يكي ديگر از كاربردهاي ويژه اين دستگاه ليبلخوان است كه با چسباندن ليبل به اشياء مشابه مانند سيدي، اسناد و مدارك مكتوب، داروها، ظروف آشپزخانه ميتوان آنان را از يكديگر باز شناساند. روش كار بدين شكل است كه ابتدا ليبل را بر روي اشياء مشابه مورد نظر چسباند، سپس كاربر از طريق سيستم ضبط صدا شيء مورد نظر را به دستگاه معرفي مينمايد و پس از ذخيرهسازي فايلهاي متعدد ضبط شده هر گاه كاربر قلم را بر روي ليبل بگذارد، پس از اسكن توسط دستگاه از طريق فايل صوتي آن شيء به نابينا معرفي ميشود.
جعفري بيان داشت: پيش از اين فشارسنج و قندسنج گويا و همچنين رنگياب و نورياب براي نابينايان طراحي شده بود كه نياز است نهادها و سازمانها از اين اختراعات حمايت كنند.
انتهاي پيام/م
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]