تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش، نابود كننده نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819908073




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توانمندي در توليد ناو موشك‌انداز/ساخت نخستين كشتي اقيانوس‌پيماي ايران


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: توانمندي در توليد ناو موشك‌انداز/ساخت نخستين كشتي اقيانوس‌پيماي ايران
مديرعامل سازمان صنايع دريايي وزارت دفاع اظهار كرد: ناو و ناو‌شكن‌هاي ايران امروز به موشك‌هايي مجهز است‌ كه وراي افق را هدف قرار مي‌دهد و زير‌دريايي‌ها‌ مجهز به اژ‌در‌هاي بسيار هوشمند و قدرتمندي هستند كه مي‌توانند از زير سطح دشمن متجاوز را مورد هدف قرار دهند.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، امير دريادار امير رستگاري در گفت‌وگويي، به دستاوردهاي سازمان صنايع دريايي در حوزه‌هاي نظامي و غيرنظامي اشاره كرد و گفت: نخستين كشتي اقيانوس‌پيماي مؤسسه اقيانوس‌شناسي ايران در صنايع دريايي شهيد درويشي وزارت دفاع در حال ساخت است و در آينده نزديك به آب انداخته مي‌شود‌.

وي درباره تاريخچه سازمان صنايع دريايي و مهترين مأموريت اين سازمان گفت: سازمان صنايع دريايي ‌از سال 1387 تأسيس شده و با پشتيباني همه‌جانبه وزارت دفاع و با اتكا به بنيه متخصصان متعهد و مجرب خود ‌توانسته است در حوزه ساخت و توليد تجهيزات متنوع دريايي و شناورها و تغيير كاربري و بهينه‌سازي و تعميرات اساسي به ‌نيروهاي مسلح خدمت‌رساني ‌كند.

مديرعامل سازمان صنايع دريايي، اولين مأموريت و مهمترين مسئوليت اين سازمان را پشتيباني از يگان‌هاي شناور نيروي دريايي ارتش و نيروي دريايي سپاه و نيروي درياباني نيروي انتظامي برشمرد و افزود: همانطور كه رهبر معظم انقلاب فرمودند، دريا براي هر كشور فرصت كلان و بزرگي است و ملت‌ها با اقتدار مي‌توانند از اين فرصت كلان و راهبردي استفاده كنند. سازمان صنايع دريايي در راستاي اين فرمايش حكيمانه مقام معظم رهبري، ‌مسئوليت خطيري را در پشتيباني از ‌نيرو‌هاي مسلح به عهده دارد.

رستگاري همچنين درباره جايگاهي ايران در ساخت شناورهاي دريايي اظهار كرد: بحمد‌الله ايران در حوزه شناور‌هاي سطحي، زير‌سطحي، ‌تندر‌و و اثر‌سطحي در جايگاه بالايي قرار دارد. در حوزه شناور‌هاي سطحي در ناوهاي موشك‌انداز كلاس سينا امروز به توانمندي بومي‌سازي كاملي رسيده‌ايم و ‌در حوزه توليد ناوشكن‌هاي كلاس موج هم به توانمندي كاملي رسيده‌ايم كه ناوشكن جماران با پشتيباني وزارت دفاع و سازمان صنايع دريايي ساخته شد.

‌وي افزود: ناوشكن ‌دماوند كه دومين سري از ناوشكن‌هاي كلاس موج است، در وزارت دفاع ساخته شد‌ كه هم‌اكنون با مشاركت نيروي دريايي در حال انجام آزمايشات ‌در دريا‌ست اما ناوشكن دماوند ‌قابليت‌هاي به‌روزي در زمينه تجهيزات در حوزه جنگ‌هاي الكترونيكي و رادار، بويژه رادار هوايي سه بعدي دار‌د و در حوزه مخابرات و ارتباطات و مديريت نبرد پيشرفته‌تر شده است.‌

رستگاري به حوزه ساخت شناورهاي زيرسطحي نيز اشاره كرد و گفت: در حوزه شناور‌هاي زير‌سطحي، سازمان صنايع دريايي اقدامات ‌حيرت‌آوري ‌انجام داده ‌و با نگاهي مبتني بر ‌آينده‌پژوهي و رفع نياز‌هاي عملياتي نيروهاي مسلح در حال توليد شناور و ديگر تجهيزات مورد نياز در حوزه درياست‌ و ‌در حلقه دفاعي و در زير‌سطح در تناژ‌ها و تيپ‌هاي مختلف با كاربرد‌هاي گوناگون، روي زنجيره‌هاي مختلف كار مي‌شود.

مديرعامل سازمان صنايع دريايي با بيان اينكه "ايران امروز به توانمندي توليد زير‌دريايي رسيده است"، تصريح كرد: ورود به ساخت زير‌دريايي، ورود به يك عرصه با دانش روز است و بسياري از كشور‌ها سال‌هاست كه زيردريايي دارند ولي جرأت ندارند به حوزه توليد راه پيدا‌ كنند. بسياري از كشور‌هاي همسايه هم كه امروز توليد‌كننده هستند، توليداتشان مشترك است، يعني طراحي توسط كشور خارجي و با نظارت آنها ساخته مي‌شود ولي در نظام مقدس جمهوري اسلامي ‌طراحي، ساخت و‌ تجهيز كاملا بومي و توسط متخصصان وزارت دفاع انجام شده و ‌حتي يك ياور خارجي در اين مسير نداريم و اين افتخاري ‌براي ‌كشور است.

وي درباره جايگاه محصولات صنايع دريايي در بين مسئولان نيروهاي مسلح اظهار كرد: در حوزه شناور‌هاي تند‌رو بحمدالله سازمان صنايع دريايي ‌توانسته نياز‌ها و مطالبات نيروي دريايي سپاه پاسداران را به شكل واقعي برآورده سازد‌ ‌كه فرمانده محترم نيروي دريايي سپاه عنوان كردند "امروز شناورهاي نيروي دريايي ‌در حوزه تندرو از كشورهاي غربي جلوتر است". سازمان صنايع دريايي توانسته محصولاتي را توليد كند كه داراي سرعت پايداري و ماندگاري بالا در دريا باشد تا ‌نيروهاي مسلح ايران با اين تجهيزات در گستره خليج تا ابد فارس حضور دائمي و پرقدرت و با ابهت‌ داشته باشند.

رستگاري در ادامه، به چالش‌هاي جدي صنعت دريايي ‌در برآورده كردن انتظارات و نيازهاي نيروهاي مسلح اشاره كرد و يادآور شد: ‌محصولات سازمان صنايع دريايي در دو حوزه ‌محصولات نظامي و محصولات غيرنظامي ساخته مي‌شود و از آنجايي كه محصولات نظامي بايد در محيط هاي سخت كار كنند، بايد از مقاومت و پايداري بيشتري برخوردار باشند كه عمدتاً زير‌دريايي‌ها و شناورها از نظر توليد در نهايت پيچيدگي هستند و پيچيدگي بيشتري نسبت به محصولات نظامي زميني و هوايي ‌دارند و ايجاد محصولي كه بتواند در شرايط سخت دريا كار كند نياز به يك سري زير‌ساخت و زير‌بنا دارد كه ‌بايد آن را در سازمان صنايع دريايي ايجاد كنيم.

مديرعامل سازمان صنايع دريايي ادامه داد: محصولات نظامي - چه هوايي و چه زميني - بحث خوردگي ندارند ولي يك محصول دريايي هر روز با رطوبت و آب شور دريا، گرما و خوردگي در تماس است و وقتي يك محصول دريايي ساخته مي‌شود بايد تست‌هاي لازم را در آزمايشگاه‌ها‌ي ‌سواحل جنوب و شمال كشور با موفقيت ‌تحمل كند ‌تا از كارايي و قابليت و ماندگاري آن مطمئن شويم. يك شناور نيروي دريايي حداقل بايد يك ماه بدون نياز به بنادر در دريا حضور داشته باشد.

وي با بيان اينكه "امروز يگان‌هاي شناور نيروي دريايي ارتش تا 90 روز بدون انقطاع در دريا هستند تا بتوانند از منطقه شمال اقيانوس هند حراست كنند"، خاطرنشان كرد: يگان‌هاي شناور نيروي دريايي سپاه نيز بايد بتوانند با سرعت، مقاومت و پايداري بالا در دريا حضور پيدا كنند و به موقع خود را به منطقه مورد نظر برسانند و اين قابليت‌ها را بايد سازمان صنايع دريايي ايجاد كند و براي ايجاد اين قابليت‌ها بايد زير‌ساخت‌ها را در حوزه‌هاي سطحي، زير‌سطحي، اثر‌سطحي و تندرو ايجاد كنيم و چون سازمان صنايع دريايي ‌پشتيباني‌كننده حوزه دريا‌ست‌، در اين زمينه بايد سرمايه‌گذاري كلاني انجام شود.

رستگاري در برابر پرسشي درباره تعامل سازمان صنايع دريايي با دانشگاه‌ها نيز پاسخ داد: سازمان صنايع دريايي ارتباط نزديكي با مراكز دانشگاهي و پژوهشي دارد و بسياري از پروژه‌هاي مورد نظر ‌توسط كارشناسان دانشگاه در حال اجراست. ‌دفاتر مشتركي با دانشگاه‌ها داريم و نيازهايمان را به دانشگاه منتقل مي‌كنيم تا در پروژه‌ها و طرح‌هاي تحقيقاتي دانشجويان و اساتيد مورد بررسي قرار گيرد و پس از اخذ نتيجه در عرصه توليد در دستور كار قرار گيرد و اين يكي از رموز موفقيت وزارت دفاع و سازمان صنايع دريايي است.

مديرعامل سازمان صنايع دريايي در پاسخ به اين پرسش كه "ضروري‌ترين نياز نيروهاي مسلح در حال حاضر ‌چيست؟" گفت: قطعاً نمي‌توان از يك محصول نام برد بلكه به زنجيره‌اي از محصولات مورد نياز است. ‌حوزه فعاليت نيروي دريايي ارتش در درياي عمان و شمال اقيانوس هند تا مدار 10 درجه به وسعت دو ميليون كيلومتر مربع است، پس بايد براي نيروي دريايي ارتش ‌تجهيزاتي را در حوزه شناورهاي سطحي، زير‌سطحي، تند‌رو و اثر‌سطحي بسازيم كه براي آنان كارايي لازم را داشته باشد و در طول انجام مأموريت در امواج اقيانوسي پايدار و ماندگار باشد.

‌وي يادآور شد: حوزه مأموريتي نيروي دريايي سپاه پاسداران در خليج فارس است ‌كه ‌مطالبه و نياز‌ اساسي آنها، پايداري و سرعت شناورهاست؛ پس سازمان صنايع دريايي‌ بايد قادر باشد محصولاتي را براي اين نيروها توليد كند كه داراي سرعت، ماندگاري، قدرت آتش و جنگندگي بالا باشد و همينطور براي درياباني نيروهاي انتظامي كه در سواحل و گارد ساحلي فعاليت مي‌كنند ‌بايد محصولاتي‌ توليد شود كه هم پايش كامل داشته باشد و هم بتواند به سرعت در محل مربوطه حضور پيدا كند. بنابراين بايد زنجيره‌اي از محصولات را براي اين نيروها طراحي كرد‌.

رستگاري در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود، درباره ارزيابي‌اش از محصولات صنايع دريايي وزارت دفاع ‌در رقابت با محصولات خاورميانه‌ و بويژه كشورهاي غربي، ‌تصريح كرد: با خودباوري كه حضرت امام خميني(ره) و پس از آن فرمانده معظم كل قوا امام خامنه‌اي(مدظله العالي) در كالبد نيروهاي مسلح ايران دميدند، امروز كشور به توانمندي خود متكي است و‌ روزي كه دشمنان در جنگ تحميلي سيم خاردار را هم از ما دريغ مي‌كردند، ‌امروز تمام تجهيزات و سلاح‌هاي نيروهاي مسلح ‌در حوزه‌هاي زمين‌، هوا و دريا توسط وزارت دفاع توليد مي‌شود ‌و ايران تا حدودي در صنعت دفاعي خود‌كفا شده و اين قابليت امروز در نيروهاي مسلح نهادينه شده ‌كه هرآنچه ‌نياز داشته باشند، مي‌توانند توليد كنند.

‌مديرعامل سازمان صنايع دريايي اضافه كرد: اگر امروز توان دفاعي ايران ضعيف بود، به طور حتم اسرائيل تهديدات نظامي خود را عملي مي‌كرد ‌ولي ‌توان غيرقابل انكار دفاعي جمهوري اسلامي اين جرأت را از دشمنان گرفته و به اين باور رسيده‌اند‌ كه اگر بخواهند ماجراجويي ‌كنند، آسيب جدي خواهند ديد و امروز نيروهاي مسلح ايران به توانمندي توليد تجهيزات صد‌در‌صد بومي رسيده‌اند. ايران در حوزه دريا‌ جزو كشورهايي است‌ كه توليد محصولات‌ كاملاً به‌روز است و با اين محصولات در درياها و اقيانوس‌ها حضور مؤثر داريم‌.

وي همچنين در پاسخ به اين پرسش كه "ارزيابي دشمن از توانمندي دريايي ما چگونه است و در حوزه تقابل دريايي آنها ما را چگونه مي‌بينند؟" اظهار كرد: در ‌تقابل دريايي، ‌فاكتورهاي ‌توان يگان‌هاي سطحي، ‌زير‌سطحي، ‌سامانه موشكي از لحاظ برد موشك، توان سامانه اژدري و قدرت پوشش هوايي منطقه داراي اهميت است كه ‌ايران ‌در حوزه سطح يگان‌هاي نيروي دريايي سپاه از شناور‌هاي تند‌رويي برخوردار است كه ‌غربي‌ها هم تعداد معدودي از اين شناورها را در اختيار دارند كه با اين سرعت در دريا حضور پيدا كرده و سلاح حمل مي‌كند‌.

رستگاري ادامه داد: ناو و ناو‌شكن‌ها ‌ايران امروز به موشك‌هايي مجهز است‌ كه وراي افق را هدف قرار مي‌دهد و زير‌دريايي‌ها‌ مجهز به اژ‌در‌هاي بسيار هوشمند و قدرتمندي هستند كه مي‌توانند از زير سطح دشمن متجاوز را مورد هدف قرار دهند. اين ارزيابي توسط نيروهاي فرا‌منطقه‌اي صورت گرفته و فهميده‌اند توان دفاعي ايران در دريا به چه ميزان است و چون صدها فروند يگان‌هاي فرامنطقه‌اي در منطقه ما حضور دارند كه اين افزايش حضور آنها نشان از بالا بودن سطح آمادگي نيرو‌هاي ايران و بالا بودن ارزيابي آنها از توان دفاعي نيروهاي دريايي ‌ا‌ست.

مديرعامل سازمان صنايع دريايي در ادامه، به نقش باورهاي ديني و اعتقادي در بين نيروها بر ارتقاي سطح كيفي و كمي ‌صنعت دريايي اشاره كرد و گفت: ‌پيشرفت‌هاي صنعت دفاعي ايران با تكيه بر باورهاي ديني بدست آمده است و نگاه ارزشي ‌كه نيروهاي متخصص وزارت دفاع به كار دارند، ‌موجب شده كارهاي بزرگي در اين وزارتخانه انجام شود.‌ اگر اين باورها و اعتقادات نبود‌، به اين درجه از رشد و پيشرفت نمي‌رسيديم. خيلي از كشورها داراي پيشرفته‌ترين تجهيزات هستند ولي جرأت ورود به عرصه توليد و خود‌كفايي را ندارند اما متخصصان دفاعي ايران با اعتقاد به ‌سربازي امام زمان(عج) ‌و نايب بر حقش مقام معظم رهبري فعاليت‌ مي‌كنند و تجهيزاتي توليد مي‌كنند كه دشمن را متحير كرده است و بدون كمك نيروهاي خارجي به ‌خود‌كفايي دست پيدا كرده‌اند و متخصصان سازمان صنايع دريايي وزارت دفاع نيز با همين نگاه ارزشي فعاليت كرده كه ‌قابليت حضور در دريا را داشته باشد‌.

وي همچنين در برابر اين پرسش كه "صنعت دريايي ايران چه خدمتي به صنعت دريايي خصوصي و تجاري انجام مي‌دهد؟" پاسخ داد: با اينكه صنعت دريايي ايران ‌صنعت نوپايي است، اما سازمان صنايع دريايي بسياري از محصولات غير‌نظامي شامل ده‌ها فروند انواع يدك‌كش‌ها، لندينگرافت‌ها و انواع باج‌ها و دوبه‌ها را توليد كرده و در اختيار بخش خصوصي و كشتيراني و سازمان دريايي بنادر و دريانوردي قرار داده است‌.

مديرعامل سازمان صنايع دريايي در پايان ‌خبر داد: هم‌اكنون نخستين كشتي اقيانوس‌پيماي مؤسسه اقيانوس‌شناسي ايران در صنايع دريايي شهيد درويشي وزارت دفاع در حال ساخت است كه ‌در آينده نزديك اين كشتي‌ به آب انداخته مي‌شود‌ تا پژوهشگران ايراني بتوانند در اقيانوس‌ها كارهاي تحقيقاتي و علمي انجام دهند.

انتهاي پيام

دوشنبه 25 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن