تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگهاى زیربناى اسلام سه چیز است: نماز، زکات و ولایت که هیچ یک از آنها بدون دیگرى درس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803481560




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معطل‌ماندن يك‌ماهه پول دانشجويان در بانك‌ها براي دريافت ارز دانشجويي!


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: معطل‌ماندن يك‌ماهه پول دانشجويان در بانك‌ها براي دريافت ارز دانشجويي!
اگر چه با روي كار آمدن دولت تدبير و اميد و تصميم بانك مركزي مبني بر بازنگري بخشنامه هاي ارزي، تغييري در روند ارائه ارز دانشجويي ايجاد نشد تا دانشجويان مانند سابق ارز خود را دريافت‌كنند، اما مدت زماني كه معادل ريالي ارز مورد نياز بايد در بانك عامل بماند به يكي از مشكلات عمده دانشجويان تبديل شده است.

به گزارش ايسنا، در حالي كه به دليل نوسانات ارزي و همچنين كمبود منابع ارزي كشور در سال گذشته صحبت هايي مبني بر حذف ارز دانشجويي به ميان آمد و حتي اين موضوع در مجلس نيز مطرح شد، اما پيگيري دانشجويان مانع از اين اقدام شد، اما در نهايت ساز و كار ارائه ارز دانشجويي تا حدودي تغيير كرد.

بر اساس شرايط كنوني، معادل ريالي ارز مورد نياز دانشجويان بايد مدتي طولاني در بانك باقي بماند كه اين موضوع مشكلاتي را براي دانشجويان كه عمدتا در شرايط مالي خيلي مناسبي قرار ندارند ايجاد مي‌كند، به گونه‌اي كه به طور مثال براي دريافت شش هزار دلار ارز دانشجويي از بانك، متقاضي بايد مبلغي معادل 150 ميليون ريال را به مدت 10 روز تا يك ماه نزد بانك مسدود كند كه اين مساله نگراني‌هايي را براي دانشجويان ايجاد كرده است.

دانشجويان خارج از كشور از اين موضوع گله‌مند هستند كه در شرايط دشوار اقتصادي كنوني كه بسياري از خانواده‌ها منابع مالي مازاد براي سرمايه‌گذاري يا بدون استفاده ماندن در اختيار ندارند و با توجه به هزينه‌هاي سرسام آور زندگي و تحصيل در خارج از كشور، چرا براي انجام كار ساده‌اي مانند دريافت ارز دانشجويي، بايد چنين پروسه طولاني و زمان‌بري را پشت سر بگذارند.

اين دانشجويان اين موضوع را مطرح مي‌كنند كه اگر براي دريافت مجوزها يا انجام امور بانكي يا هر دليل ديگري نياز به طي مراحل اداري و صرف زمان زيادي است، اين اقدامات مي‌تواند پس از مطرح شدن درخواست دانشجو براي دريافت ارز انجام شود و پس از طي مراحل اداري، دانشجو با در دست داشتن معادل ريالي ارز مورد نياز خود، مبلغ درخواستي را دريافت كند و اساسا باقي ماندن پول دانشجويان در بانك بدون استفاده و به مدت طولاني هيچ توجيه منطقي به همراه ندارد.

ارز دانشجويي چگونه پرداخت مي‌شود؟

بر اساس مقررات بانك مركزي، ميزان ارز قابل پرداخت به دانشجويان شاغل به تحصيل در خارج از كشور جهت شهريه، سالانه حداكثر 15 هزار دلار آمريكا و بابت هزينه اقامت ماهانه معادل هزار دلار آمريكا است.

بر اين اساس از سال گذشته فقط دو بانك سامان و تجارت وظيفه تامين ارز دانشجويان را به عهده دارند و دانشجو براي دريافت ارز ابتدا بايد در سامانه http://nesha.msrt.gov.ir/nesha/ ثبت نام و سپس درﺧﻮاﺳﺖ ﺧﻮد را در ﺳﺎﻳﺖ از ﻗﺴﻤﺖ ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ درﺧﻮاست‌ها ﺗﺤﺖ ﻋﻨﻮان درﺧﻮاﺳﺖ ﮔﻮاهي اﺷﺘﻐﺎل ﺑﻪ ﺗﺤﺼﻴﻞ ﺛﺒﺖ و پي‌گيري كند.

دانشجو براي ثبت نام در اين سامانه بايد ﮔﻮاهي اﺷﺘﻐﺎل ﺑﻪ ﺗﺤﺼﻴﻞ ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﺗﺮم ﺟﺎري از دانشگاه مربوطه ﻛﻪ ﺑﻪ ﺗﺎﻳﻴﺪ ﻧﻤﺎﻳﻨﺪگي ﺟﻤﻬﻮري اﺳﻼمي اﻳﺮان در ﻛﺸﻮر ﻣﺮﺑﻮﻃﻪ رﺳﻴﺪه ﺑﺎﺷﺪ (وﻳﮋه داﻧﺸﺠﻮﻳﺎن ﺷﺎﻏﻞ ﺑﻪ ﺗﺤﺼﻴﻞ) و ﻳﺎ ﭘﺬﻳﺮش ﺑﺎ ﺷﺮوع دوره ﻣﻌﺘﺒﺮ ﻛﻪ ﻣﻨﻘضي ﻧﺸﺪه ﺑﺎﺷﺪ ، ﻛﺎرت ﻣﻌﺎﻓﻴﺖ از ﺧﺪﻣﺖ ﻳﺎ ﭘﺎﻳﺎن ﺧﺪﻣﺖ ( وﻳﮋه آﻗﺎﻳﺎن) و ﻳﺎ ﺑﺮﮔﻪ ﻣﻌﺎﻓﻴﺖ ﺗﺤﺼﻴلي، ﺻﻔﺤﻪ اول ﮔﺬرﻧﺎﻣﻪ و وﻳﺰاي داﻧﺸﺠﻮيي ﺑﺎ ﺗﺎرﻳﺦ ﻣﻌﺘﺒﺮ از ﻛﺸﻮر ﻣﺮﺑﻮﻃﻪ را در اختيار داشته باشد.

بر اين اساس در صورتي كه درخواست دانشجو مورد تاييد قرار گرفته باشد بايد به موسسه انتخابي خود مراجعه كرده و نامه را دريافت كند. در اين نامه بايد قيد شود كه دانشجو براي بازه چند ماهه مي تواند ارز دولتي دريافت كند. دانشجو پس از دريافت تاييديه وزارت علوم با در دست داشتن نامه معرفي به بانك ، بايد به بانك مراجعه و ارز را دريافت كند.

اما يكي از مشكلات عمده دانشجويان براي دريافت ارز اين است كه معادل ريالي ارز مورد نياز بايد 10 روز تا يك ماه نزد بانك باقي بماند. شعبه هاي مختلف دو بانك سامان و تجارت بازه هاي زماني متفاوتي را براي نگهداري اين مبلغ اعلام و دليل آن را تعداد متقاضيان دريافت ارز از آن شعبه و زمان تامين ارز از سوي بانك مركزي عنوان مي كنند.

در اين زمينه غلامرضا قاسمي، مدير اداره نظارت ارز بانك مركزي در واكنش به انتقادات مطرح شده از سوي دانشجويان تصريح كرد: با توجه به اينكه شعب بانكهاي عامل جهت خريد ارز بايد درخواست‌هاي خود را به ادارت مركزي خود ارسال كنند و سپس فروش ارز صورت مي گيرد، لذا پرداخت وجه قبل از خريد ارز اجتناب ناپذير خواهد بود.

با توجه به اين‌كه از زمان روي كار آمدن دولت تدبير و اميد و ايجاد تغيير در بدنه بانك مركزي، بخشنامه هاي ارزي اين بانك مورد بازنگري قرار گرفته است، به نظر مي رسد در اين روند معاونت ارزي اين بانك بايد ساز و كار ارائه ارز به دانشجويان را نيز مورد بازنگري قرار دهد.

انتظار مي‌رود مسئولان بانك مركزي يا با صدور دستورهاي جديدي فرايند اداري دريافت ارز از دانشجويان را كوتاه‌تر كرده تا سرمايه آن ها مدت طولاني در بانك بدون استفاده نماند و يا درصورتي كه صدور بخشنامه‌هاي جديد براي تسريع در روند ارائه ارز دانشجويي انقدر دشوار باشد، دريافت معادل ريالي ارز مورد نياز دانشجويان را به مرحله پاياني روند طولاني اداري موكول كنند كه دانشجويان نيز براي دريافت حق قانوني خود تا اين حد با مشكل مواجه نشوند.

دوشنبه 25 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن