واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تلاش وزارت علوم براي حذف موازيكاريها/ نبود تفكر دانشبنيان دليل عقبماندگي
معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم حذف موازيكاريها در حوزه هاي پژوهشي را از برنامه هاي اين وزارتخانه نام برد و گفت: يكي از دلايل عقب ماندگي كشورها نبود تفكر دانش بنيان در جامعه است، از اين رو بايد به جامعه علمي و صنعتي كشور اعلام كرد كه سرمايه گذاري در حوزه پژوهشي هزينهاي است.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر وحيد احمدي در مراسم تجليل از پژوهشگران برتر افزود: هفته اي كه در آن قرار داريم شاهد حضور فعال صاحبان عرصه علم و فناوري و عرصه دستاوردهاي غرورآفرين هستيم كه در راستاي اقتدار ملي و بين المللي عرضه شده است.
معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با تاكيد بر اينكه در دنياي فعلي نگرش و توسعه سياسي با نگرش هاي متفاوتي همراه شده است، اظهار داشت: اقتصاد سنتي رنگ باخته است و اقتصاد دانش بنيان و پژوهش بنيان مبناي كار قرار گرفته است و اربابان علم و صاحبان فناوري نقش مهمي را در اقتصاد ايفا مي كنند.
وي با بيان اينكه امروز با واقعيت تلخي مواجه هستيم، ادامه داد: دليل عقب ماندگي و توسعه نيافتگي كشورها ناشي از نبود تفكر دانش بنيان است و رمز توفيق كشورهاي پيشرفته در تحقق چرخه علم، پژوهش و فناوري و توليد ثروت و محصول شكل گرفته از اين چرخه است.
احمدي با تاكيد بر اينكه فرهنگ حاكم بر جامعه توسعه يافته، فرهنگ اعتقاد به ارزشمندي و ثروتزايي علم و نقش كليدي علم و پژوهش در زندگي مردم است، خاطر نشان كرد: در كشورهاي توسعه نيافته و ايران از سال هاي قبل نبود اين فرهنگ و عدم باور قطعي به توانمندي پژوهش و فناوران عامل عقبافتادگي كشور بوده است.
معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم با بيان اينكه اين فرهنگ بايد در كشور ايجاد شود، ادامه داد: بايد اين باور را در بخش هاي علمي و صنعتي كشور ايجاد كنيم كه علم و دانش هزينه نيست بلكه ثروت زا است و اگر در اين مسير حركت نكنيم، همچنان عقب مانده هستيم.
رئيس ستاد ملي هفته پژوهش با اشاره به تاكيد دولت و شخص رئيس جمهور به موضوع توسعه علمي و فناوري در كشور يادآور شد: اقتصاد دانش بنيان به عنوان يك رويكرد راهبردي مورد تاكيد است و از اين رو لازم است تا به برخي موضوعات در اين حوزه توجه شود.
احمدي ارائه برنامه ها و ايجاد انسجام در راستاي تحقق و تكريم حماسه سياسي- اقتصادي با نگرش بر توسعه ثروت از طريق توسعه علمي را يكي از اين موضوعات دانست و اضافه كرد: علاوه بر آن بايد به ايجاد ساز و كار مناسب در تحقق چرخه علم، پژوهش و فناوري و توليد ثروت توجه بيشتري صورت گيرد.
وي همچنين اضافه كرد: علاوه بر اين تحقق دانشگاه هاي نسل سوم يعني گذر از مراحل ابتدايي دانشگاه صرفا علمبنيان و پژوهشمحور به مرحله توليد ثروت موضوع سومي است كه بايد در حوزه پژوهش به آن توجه شود.
معاون وزير علوم با تاكيد بر اينكه خوشبختانه در اين زمينهها به اندازه كافي قانون و سياست وجود دارد، ادامه داد: از جمله مسئوليت هاي اين وزارتخانه اجرايي كردن اسناد بالادستي و هدفمند كردن برنامه ها در حوزه هاي پژوهشي، اتخاذ سياستهاي تسهيلگري و حمايت از دانشآموختگان به گونه اي كه آنها اين دغدغه را از خود دور كنند، تعريف شده است.
احمدي همچنين با تاكيد بر جلوگيري از موازي كاري ها در حوزه پژوهشي خاطر نشان كرد: متاسفانه در امور پژوهشي شاهد موازيكاريهايي هستيم كه در صدد حذف اين موازيكاريها خواهيم بود و اميدواريم به صورت عملياتي و تقويت برنامهريزيها در جامعه علمي ايجاد اميد و نشاط كنيم.
كد خبر: 2196528
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۵ - ۱۱:۱۴
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]