تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند از آدم بد اخلاق توبه نمى‏پذيرد. عرض شد: اى رسول خدا، چرا؟ فرمودند: چون ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844137953




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازار مسكن هم‌چنان راكد و مبهم


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: بازار مسكن هم‌چنان راكد و مبهم
آيا «مسكن مهر» و سياست‌هاي دولت پيشين توانست پاسخگوي نياز مسكن مردم باشد؟ علت ركود بازار مسكن در وضعيت فعلي چيست؟ آيا وضعيت مبهم كنوني مسكن بهبود مي‌يابد؟ اين سئوالات و هزاران پرسش‌هاي ديگر ذهن مردم را به خود مشغول كرده است چون امروزه تامين مسكن مهم‌ترين دغدغه‌ي هر خانوار ايراني است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه‌ي ايلام، دولت‌هاي پيشين باوجود تلاش‌هايي كه در جهت كاهش قيمت خانه انجام دادند آنطور كه انتظار مي‌رفت نتوانستند عرصه‌ي بخش مسكن را ساماندهي كنند. رشد به يك‌باره قيمت مسكن در ابتداي دولت دهم و تزريق زياد نقدينگي در اين بازار تمامآ ناشي از وضعيت نابسامان اقتصادي كشور در آن دوره بود.

با وجود تلاش زياد در ساخت «مسكن مهر» در بازار مسكن چالش‌هاي سنگيني وجود داشت كه عملآ كنترل بازار را از دست وزارت مسكن و شهرسازي و ديگر متوليان خارج كرده بود. ورود مستقيم دولت و استانداران و علاقه آنان براي مديريت اين بخش و دخالت‌هاي گاه و بيگاه و اعمال نظر افراد غيركارشناس در مسكن ، وضعيت را روز به روز بدتر كرد به‌گونه‌اي كه مديران دولتي بخش مسكن را عملآ به مديراني دست بسته تبديل كرد . آنها نهايتآ به مجريان صرف سياست‌هاي دولت كه تنها به «مسكن مهر» ختم مي‌شد تبديل شدند كه اين امر نتيجه‌اي جز گراني بي‌سابقه‌ي قيمت مسكن تا 110 درصد را به ارمغان نياورد.

متاسفانه مسكن در كشور يك كالاي سرمايه‌اي محسوب مي‌شود و اين مساله سبب شده هميشه متاثر از فضاي اجتماعي و سياسي كشور باشد، تزريق نقدينگي به بازار مسكن نه تنها سبب رونق اين بازار شد بلكه ضربات جبران‌ناپذيري را به اين بخش وارد كرد. دولت اگر قصد رونق بخشيدن به اين بازار را دارد راهي جز فراهم كردن زمينه براي افزايش توليد ندارد. حمايت از انبوه‌ساز باعث افزايش عرضه مي‌شود و اين امر زمينه را براي خروج بازار از ركود و كنترل جهش قيمت‌ها فراهم مي‌كند.

برنامه‌ي چاره‌ساز دولت بايد به‌گونه‌اي طراحي مي‌شد كه نگاه به مسكن نگاه مصرفي باشد نه اين‌كه به‌عنوان يك كالاي سرمايه‌اي به عرصه‌اي براي جولان دلالان، واسطه‌ها و سودجويان و بساز بفروش‌ها تبديل شود كه خواهي نخواهي 35 درصد اقتصاد كشور به مسكن برمي‌گردد و حجم عمده‌ي اشتغال نيز در اين بخش است پس بايد زمينه‌هاي توليد بيشتر را فراهم كرد.

در استان ايلام همانند ديگر نقاط كشور اين بخش به چالش‌هايي دچار است. در سال‌هاي گذشته مسئولان دولتي به جاي يافتن درمان واقعي اين بازار بر اجراي طرح ناموفق «مسكن مهر» تاكيد داشتند و همه‌ي تلاش خود را بر روي آن گذاشتند. طرحي كه ظاهراً براي فقرا و افراد فاقد مسكن طرح‌ريزي شده بود اما برخي مديران كل دستگاه‌هاي اجرايي و اعضاي هيئت علمي دانشگاه‌ها و بخش ديگري از غيرنيازمندان با هدف انجام معامله و سود بيشتر در آن شركت و عرصه را بر نيازمندان تنگ كردند هر چند نحوه‌ي ساخت و ساز اين خانه‌ها در ايلام سبب شد تعداد انصرافي‌ها بيش از پيش شود.

«علي رازيني»، كارشناس حوزه‌ي مسكن در زمينه‌ي وضعيت كنوني بازار «مسكن مهر» ايلام به ايسنا گفت: سياست دولت قبل اين بود كه به نيازمندان واقعي مسكن ارزان قيمت بدهد و اين كار را در قالب طرح مسكن مهر انجام داد اگر از همه معايب اين طرح بگذريم بايد بگوئيم نيازمندان واقعي مسكن درصد كمي از واحدهاي «مسكن مهر» را به خود اختصاص دادند و نيازمندان واقعي هنوز مترصد به دست آوردن فرصت‌هاي بهتر براي خانه‌دار شدن هستند.

وي افزود : فاصله ايجاد شده بين قدرت خريد مردم و قيمت مسكن در چند سال اخير سبب ركود در بازار شد، تقاضاي موثر در بازار مسكن نيز به‌شدت كاهش يافته است و در حقيقت بسياري از مردم به اميد بهبود شرايط و در انتظار به سر مي‌برند.

اين كارشناس خاطر نشان كرد : چنانكه مي‌دانيم حاشيه‌ي سود در بازار مسكن به شكل غيرقابل تصوري زياد است در حالي كه بازار هنوز تعادل خود را باز نيافته است بايد مراقب افرادي بود كه داراي تقاضاي دارايي هستند و با ورود به اين عرصه تقاضاي احتكاري را افزايش مي‌دهند.

به گزارش ايسنا، «نادر شوهاني» رئيس هيئت مديره‌ي انجمن انبوه‌سازان مسكن ايلام نيز با بيان اين‌كه اجراي طرح «مسكن مهر» در شهرهاي كوچك تاثيري بسزايي بر وضعيت مسكن داشته است، اظهار كرد: طرح مسكن مهر به نوبه‌ي خود طرحي اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي بود كه معايبي هم به‌همراه داشت.

وي افزود: در شهرهاي كوچك اجراي اين طرح سبب شد تقريباً قيمت مسكن رشدي نداشته باشد كه اين امر به علت زمين آورده‌ي دولت بود و همين كار از پارامترهاي خوب مسكن مهر تلقي مي‌شود.

شوهاني گفت: دولت «تدبير و اميد» مي‌تواند با مكانيسمي جديد اين طرح را ادامه دهد كه يكي از راهكارهاي آن ايجاد صندوق‌هاي پس‌انداز مسكن است كه مي‌تواند وضعيت مسكن در استان را ارتقاء داد.

رئيس هيئت مديره انجمن انبوه‌سازان مسكن ايلام با اشاره به قيمت زياد زمين در ايلام تصريح كرد: در بحث ساخت مسكن، پرداخت وام به مردم به تنهايي كافي نيست چون يك ضلع ديگر اين مثلث گران در ايلام، زمين است كه در بحث ساخت مسكن اگر زمين آورده‌اي از سوي دولت نباشد هر كس نمي‌تواند ساخت و ساز كند.

وي به تاثيرات گراني زمين و ملك بر اجاره بها در ايلام پرداخت و با بيان اين‌كه معيار اجاره بها در ايلام بر اساس ارزش روز ملك محاسبه مي‌شود، گفت: با توجه به اين‌كه در اين شرايط، خيلي ساخت و ساز انجام نمي‌شود از اين‌رو وضعيت اجاره در ايلام به اوج خود رسيده كه عرضه‌ي مسكن‌هاي مهر هم در اين قضيه دخيل بوده است.

شوهاني خاطر نشان كرد : بازار مسكن ايلام هم‌اكنون در وضعيتي راكد به سر مي‌برد كه اخيراً قيمت مسكن نسبت به تندي سال قبل، 25 تا 30 درصد كاهش داشته است و اگر ثباتي در اين وضعيت ايجاد شود قطعآ به سوي كاهش قيمت در اين بخش مي‌رويم.

رئيس هيئت مديره انجمن انبوه‌سازان مسكن ايلام با بيان اين‌كه اگر از همان نخستين روزها بحث ساخت و ساز مسكن‌هاي مهر را به انبوه‌سازان مي‌دادند هم‌اكنون وضعيت اين‌گونه نبود، افزود: متاسفانه در اين جريان برخي‌ها با ايجاد يك سري تعاوني‌ها كه فاقد هر گونه تخصص و تجربه‌اي در زمينه ساخت و ساز بودند وارد جريان ساخت مسكن مهر شدند كه در حال حاضر نارضايتي‌هايي را به وجود آورده‌اند.

وي گفت: انبوه سازان ما با توجه به حرفه‌مند و ضابطه‌مند بودن فعاليتشان اگر وارد اين كار مي‌شدند مسلماً وضعيت ساخت اين خانه‌ها اين گونه نبود چون كار كارشناسي شده با كار اين تعاوني‌ها كه در برخي موارد نتوانستند پروژه‌ها را كامل تحويل دهند بسيار متفاوت است.

شوهاني اظهار اميدواري كرد دولت «تدبير و اميد» در راستاي شعارهايي كه در زمينه‌ي مسكن داده بتواند از طريق اجراي پروژه‌هاي مشاركتي توسط متخصصان و مهندسان طرحي ماندگار را در حوزه‌ي مسكن ايجاد كند.

براساس اين گزارش، «عبدالله بهادري» مديركل راه و شهرسازي استان ايلام نيز در اين‌باره گفت: از همان ابتدا مكان‌يابي صحيحي براي ساخت مسكن‌هاي مهر 1008 واحدي مشاغل آزاد در شهر ايلام انجام نشد كه تاثير منفي خود را بر روي وضعيت موجود شهر گذاشت.

وي با اشاره به اين‌كه شهر ايلام بر اساس طرح جامع تفصيلي،ظرفيت مشخصي دارد كه بر همين اساس زيرساخت‌هاي آن نيز فراهم شدند، گفت: متاسفانه ساخت «مسكن‌هاي مهر» در شهر ايلام در جايي انجام شد كه هيچ سرانه‌اي از جمله آموزشي، فضاي سبز، حمل و نقل، خدماتي و رفاهي براي ساكنان آن منطقه در نظر گرفته نشده است.

مديركل راه و شهرسازي استان ايلام خاطر نشان كرد: در ساخت مسكن‌هاي مهر هيچ توجهي به طرح تفصيلي شهر نشد و معايبي از جمله تعرض به همسايگان هم‌جوار، تعرض به طرح تفصيلي، توجه به ارائه‌ي خدمات شهري و زيرساخت‌ها نشده است.

انتهاي پيام

دوشنبه 25 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن