واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: مذاكرات به مانع برخورده است / به نظر من نگراني قانونگذاران آمريكايي طبيعي است
محمد جواد ظريف، وزير امور خارجه كشورمان، در گفتوگو با "ديويد ايگناتيوس"، گزارشگر روزنامه واشنگتنپست، به سؤالات وي درباره سياست خارجي ايران تحولات منطقه پاسخ داد.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از واشنگتنپست ، وزير امور خارجه كشورمان اعلام كرد هدف ايران دستيابي به يك نتيجه رضايتبخش بر اساس الزامات توافقنامه موقت است كه عبارت از حفظ حق غنيسازي اورانيوم در داخل ايران و رفع نگرانيها و محدوديتهاي بينالمللي است.
واشنگتن پست در اين مصاحبه ابتدا در رابطه با اقدام آمريكا عليه ايران در وضع تحريمهاي جديد با وجود توافق هسته اي ژنو و رويكرد ايران در اين باره با توجه به اينكه هيات اعزامي ايران به وين در مذاكرات فني اين مذاكرات را ترك كرد تا "واكنش مناسبي " را در اينباره ارزيابي كند سوالاتي را مطرح كرد .
ظريف در اين باره گفت : ما متعهد به اطمينان از اين امر هستيم كه فرايند شروع شده – كه براي نيل به آن شجاعت زيادي از جانب ما صرف شد – منجر به يك نتيجه رضايتبخش خواهد شد كه به الزامات مندرج در توافقنامه پاسخ ميدهد – يعني، برخورداري از يك برنامه غنيسازي در ايران و در همين حين رفع نگرانيها و نيز محدودهاي تحميل شده توسط جامعه بينالمللي. هدف اين است. از آنجايي كه ما باور داريم برنامهمان كاملا صلحآميز است، تمايلي به اينكه ابهامي درباره ماهيت كاملا صلحآميز آن باقي بماند، نداريم. بنابراين، ما اعتقاد داريم كه دستيابي به يك توافقنامه بسيار آسان است. البته نيل به اين توافق نياز به اراده سياسي جدي و نيز حسن نيات است.
هماكنون اظهاراتي از جانب واشنگتن به گوش ميرسد – ما ميفهميم كه تهران و واشنگتن، همچنين بسياري ديگر از اعضاي 1+5 داراي جوامع و عرصه سياسي يكپارچه نيستند. ما در ايران ديدگاههاي مختلفي داريم. برخي از اين ديدگاهها به صورت كاملا صادقانه و با حرارت زياد توسط مخالفين توافقنامه مطرح شد تا جايي كه برخي خواهان بركناري من شدند. من اعتقاد دارم در يك جامعه دموكراتيك كه نيروها و ديدگاههاي سياسي مختلف و نيز قواي مختلف حكومتي براي تنظيم و موازنه اعمال قدرت سياسي وجود دارند، اين امر طبيعي است. در آمريكا نيز چنين امري شايع است. به نظر من نگراني قانونگذاران آمريكايي طبيعي است.
ظريف افزود : ما اميدواريم كه مخالفين ما و همچنين مخالفين در آمريكا ابتدا و پيش از همه چيز منافع ملي را در نظر داشته باشند. من اين را درباره هر دو كشور ميگويم و تنها بر روي يك كشور تأكيد ندارم. اما اعتقاد من بر اين است كه مسائل سياسي مرتبط با بحث حوزههاي انتخابي در آمريكا برخي اوقات منجر به سردرگمي درباره منافع ملي ميشود. اما ابراز نظر در اين باره بر عهده من نيست. اين امر مسألهاي داخلي بوده و من معتقدم كه مردم و دولت آمريكا كاملا قادر به مديريت آن هستند.
اما زماني كه صداهايي از داخل خود دولت آمريكا به گوش ميرسد كه اصل وجودي اين مذاكرات را زير سؤال ميبرند اين مسأله غيرقابل تحمل ميشود – چه اين اظهارات و اقدامات در معناي دقيق كلمه به مثابه نقش برنامه اقدام ژنو باشد يا نه. اما اگر اظهاراتي در داخل دولت به زبان رانده شوند كه در تقابل با هدف مذاكرات باشند، اين مسأله به شدت زيانآور خواهد بود. بنابراين ما نياز داريم كه اين مسأله را با عباراتي بسيار قوي به اطلاع طرفهاي مذاكره كننده برسانيم و فكر ميكنيم كه اين كار را كردهايم. اين امر بدين معنا نيست كه مذاكرات متوقف شدهاند. بلكه مذاكرات به مانع برخورده است.
بنابراين به اعتقاد من بايد درباره اينكه چگونه ميخواهيم فرايند را ادامه دهيم ارزيابي دوبارهاي را انجام دهيم – همه بايد اين كار را انجام دهند– با ديدگاهي براي رفع اين موانع و حركت به جلو بايد به ميز مذاكرات بازگشت. نيت ما اين است. ما اين كار را با حسن نيت انجام ميدهيم، ما اين كار را با اراده و عزمي سياسي انجام ميدهيم تا نه تنها گام اول را به ثمر برسانيم بلكه در كمترين زمان ممكن به توافق نهايي دست يابيم، توافقي كه انتظار داريم به نفع همه باشد، و هر نوع تلاشي براي تضعيف آن بايد متوقف شود زيرا زيانده خواهند بود.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]