تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833842121
گزارش جديد آمانو ميتواند، مانع از كارشكنيهاي احتمالي در دور بعدي مذاكرات شود
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: گزارش جديد آمانو ميتواند، مانع از كارشكنيهاي احتمالي در دور بعدي مذاكرات شود
گزارش جديد آمانو، مدير كل آژانس بينالمللي انرژي اتمي ميتواند بر فضاي مذاكرات تأثير مثبتي گذاشته و مانع از كارشكنيهاي احتمالي همچون فرانسه در دور بعدي مذاكرات گردد.
به گزارش حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران، مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي در تحليل سياسي اين هفته، مذاكرات ژنو 2، تفاوتها و موانع را مورد بررسي قرار داده است.
متن گزارش به شرح زير است:
مقدمه
دومين دور مذاكرات هستهاي جمهوري اسلامي ايران با گروه 1+5 درحالي به پايان رسيد كه طرفين تا آستانه رسيدن به توافقي نهايي پيش رفته بودند، اما موانعي نظير اختلاف نظرها در ميان خود گروه 1+5، لزوم پرداختن به جزئيات طرح پيشنهادي كشورمان و كارشكني وزير خارجه فرانسه موجب گرديد تا مذاكرات به دور سوم كشيده شود. درواقع، نمايندگان و مقامات عاليرتبه طرفين، يكبار ديگر جهت ازسرگيري مذاكرات در 29 آبانماه راهي ژنو خواهند شد.
مذاكرات ژنو 2 بهعلت برخورداري از حساسيت و اهميت فراوان براي صلح و امنيت منطقهاي و جهاني، در مركز توجهات بينالمللي قرار داشت. هرچند كه از آغاز بحران هستهاي، اين اولين بار نبود كه نمايندگان دو طرف، براي رسيدن به توافق يا دستكم كاهش تنشها به ژنو ميآمدند، لكن در سطوح مختلف، تفاوتهاي مهمي ميان اين دور از مذاكرات با ادوار پيشين قابل مشاهده بود. آگاهي از اين تفاوتها و موانع جهت پيشبرد روند مثبت مذاكرات و حفاظت از حقوق هستهاي كشورمان در ژنو 3 ضروري است.
سطح داخلي و مذاكرات ژنو 2
اوضاع داخلي جمهوري اسلامي ايران در آستانه مذاكرات دور دوم، بهمراتب مناسبتر از دور اول بود. در سطح نخبگان، فرمايشات مقام معظم رهبري در 12 آبان ماه، بهمثابه فصلالخطابي بر خودزنيهاي داخلي، از يك سو، روحيه و اعتماد به نفس تيم مذاكرهكننده ايراني را ارتقا بخشيد و ازسوي ديگر، با ناميدن مذاكرهكنندگان كشورمان بهعنوان فرزندان انقلاب، به طرفين غربي هشدار داد كه مذاكرات را جدي بگيرند. در سطح مردم نيز، حضور گسترده آحاد مختلف ايرانيان در سالروز يومالله 13 آبان، نشان از عزم جدي ملت ايران در استكبارستيزي و حراست از ارزشهاي انقلابي و اسلامي خويش داشت.
سطوح منطقهاي و بينالمللي مذاكرات
شرايط منطقه به نفع جمهوري اسلامي ايران درحال چرخش است. سفر هفته قبل دكتر ظريف به تركيه و گفتگوهاي مفصل وي با همتاي ترك خويش، نه تنها دورنماي حلوفصل بحران سوريه را روشن¬تر ساخت، بلكه با معرفي نيات و اهداف واقعي جمهوري اسلامي ايران در منطقه كه همان حفظ ثبات و جلوگيري از نزاع فرقهاي و مذهبي در جهان اسلام ميباشد، پرده از چهره مسببين اصلي بحران سوريه برداشت.
در سطح بينالمللي نيز 6 قدرت جهاني براي اولين بار مذاكرات را جدي گرفته و علاوهبر نمايندگانشان، وزراي خارجه اين كشورها برنامههاي قبلي خويش را لغو كرده و خودشان را به محل مذاكرات رساندند. مذاكره 5 ساعته دكتر ظريف ـ جانكري بيش از مجموع مذاكرات مستقيم جمهوري اسلامي ايران و آمريكا در سي سال گذشته بود. همچنين گفتگوهاي طولاني وي با وزير خارجه روسيه، قائم مقام وزير خارجه چين و نهايتاً نماينده ويژه اتحاديه اروپا، كاترين اشتون، همگي حاكي از عزم جدي طرفين مبنيبر رسيدن به توافق از يكسو و سطح بالاي مذاكرات ازسوي ديگر است.
موانع رسيدن به توافق نهايي
بهرغم اينكه دور دوم مذاكرات ژنو، بدون امضاي يك توافق مشخص به پايان رسيد، بسياري از تحليلگران اذعان داشتند كه مذاكراتي با اين سطح فشردگي، در تاريخ روابط بين جمهوري اسلامي ايران و غرب بينظير بوده است. متأسفانه عليرغم تلاشها و حسن نيت طرف ايراني باز هم شاهد حصول توافق در ژنو نبوديم هرچند كه 2 روز ديگر مذاكرات از سرگرفته خواهد شد و شايد در مذاكرات آتي طرف غربي بخواهد از فرصت ديپلماتيك موجود نيز استفاده نمايد. در اين ميان، نقش مخرب رژيم صهيونيستي و فرانسه در اين مذاكرات به وضوح قابل مشاهده بود.
هرچند كه وجود اختلاف نظر در مسائل جزئي و اجرايي طرح پيشنهادي ايران طبيعي بهنظر ميرسيد، اما سركشي و عدم تمايل دولت فرانسه براي حصول به توافق نهايي از همان روز اول مذاكرات بارز بود. در شرايطي كه انگليسيها مطابق روابط ويژه خويش با ايالات متحده موضعشان را با دمكراتهاي كاخ سفيد هماهنگ كردهاند، دولت سوسياليست پاريس با نمايندگي منافع صهيونيستها در مذاكرات مانع نيل به توافق نهايي شد. سه سناريوي مختلف را ميتوان براي رفتار مخرب و مبهم فرانسه متصور گرديد:
اول، مقامات فرانسه تحت نفوذ و فشار اسرائيليها تن به اين كار داده باشند. گفتني است كه از ديرباز لابي صهيونيستها در فرانسه قدرتمند بوده است و از آنجا كه در مقطع فعلي، روابط تل آويو ـ واشنگتن بهعلت تندرويهاي نتانياهو و دستيارانش به سردي گراييده است، اسرائيليها جهت گريز از فروپاشي ائتلاف ضدايراني و كاهش تحريمها چارهاي جز توسل به مقامات فرانسوي نداشتند. اين امكان نيز وجود دارد كه دولت اولاند كه از نظر محبوبيت، سير نزولي را طي ماههاي گذشته سپري كرده است، براي جلب نظر مساعد رسانههاي صهيونيستي داخلي و خارجي، ژست مستقل و متفاوتي را بهخود گرفته باشد. اهميت اين سناريو علاوهبر لابي قدرتمند صهيونيستي در پارلمان و رسانههاي عمومي، به عقده تاريخي فرانسويها مبنيبر متفاوت بودن از آنگلوساكسونها و مخالفت با هژموني آمريكا ناشي ميشود.
دوم، دولت فرانسه جهت گرفتن امتيازاتي در منطقه بهخصوص در ارتباط با سوريه و لبنان چنين سياستي را اتخاذ كرده باشد. فرانسويها كه در روزهاي اخير تلاشهايشان در سوريه و لبنان را نافرجام ميبينند، به زعم خويش به فكر باجگيري از جمهوري اسلامي ايران در منطقه شامات هستند. درواقع، طبق اين سناريو، هدف اصلي دولت پاريس، نمايشي تاكتيكي جهت اخذ امتيازاتي در منطقه بوده است، غافل از اينكه پرونده هستهاي كشورمان اساساً موضوعي متفاوت از بحران سوريه است. شايان ذكر است كه دولت فرانسه يكي از موافقين جدي حمله نظامي به سوريه به بهانه استفاده از تسليحات شيميايي بود و بهعلت سابقه تاريخي استعماري در منطقه شامات، خود را محق مداخله در امور داخلي كشورهاي لبنان و سوريه ميداند.
سوم، اقدام فرانسه نه يك سياستي مستقل، بلكه در چارچوب يك نيرنگ غربي صورت گرفته باشد. بدين شكل كه در اين دور از مذاكرات، نقش و مأموريت مخالفت با حقوق هستهاي كشورمان به فرانسه محول شده باشد. در شرايط فعلي، دولت اوباما قصد دارد چهره ضدجنگي و فريبكارانه خويش را حفظ نمايد تا همچنان انگشت اتهامات به سمت جمهوري اسلامي ايران بوده و تحت فشارهاي سياسي و رسانه¬اي، تهران مجبور به دادن امتيازات بيشتر گردد. انگلستان نيز از آنجا كه بهدنبال شروع مجدد روابط ديپلماتيك با ايران ميباشد، تمايلي به پذيرش چنين نقشي نداشته است.
دلايل و پيامدهاي كارشكني فرانسه
كارشكني فرانسه در مذاكرات پيشين درحالي صورت گرفته است كه اين كشور در عرصه داخلي با بحران بيكاري مواجه ميباشد. محبوبيت حزب سوسياليست به رهبري فرانسوا اولاند به كمترين ميزان خويش از زمان دستيابي به قدرت رسيده است. درواقع اين حزب برخلاف شعارهاي انتخاباتي خويش در مسائل اقتصادي و سياست خارجي همان سياستهاي دولت ساركوزي را دنبال ميكند. در سطح منطقهاي شكست سياستهاي اقتصادي رياضتي، جايگاه فرانسه بهعنوان قطب سياسي اتحاديه اروپا را متزلزل ساخته است. در سطح بينالمللي نيز، مواضع ضدايراني فرانسويها بهويژه در بحران سوريه مثمرثمر نبودهاند.
روابط اقتصادي فرانسه با كشورهاي عربستان سعودي و امارات متحده عربي نيز مزيد بر علت شدند تا پاريس، سردمدار جبهه غربي در بحران سوريه گردد. همزمان با كاهش سرمايههاي خارجي در اقتصاد بحرانزده فرانسه، عربستان و امارات سرمايهگذاريهاي زيادي در اين كشور اروپايي كردهاند. افزون بر اين، رياض و ابوظبي در كنار ساير شيخنشينهاي خليج فارس از خريداران عمده تسليحات فرانسوي بهشمار ميروند. تطويل بحران سوريه به تداوم فروش تسليحات فرانسوي به كشورهاي منطقه كمك ميكند و در نظر مقامات اليزه، مفري جهت برونرفت از مشكلات اقتصادي كنوني تلقي ميگردد.
فارغ از نيات واقعي فرانسويها، كارشكني نماينده فرانسه در مذاكرات پيشين تأثير سويي بر روند مثبت گفتگوها خواهد گذاشت و دستكم با تطويل مذاكرات، رسيدن به توافق نهايي را دشوارتر ميسازد. دولت فرانسه با گره زدن مشكلات و ناكاميهاي داخلي، منطقهاي و بينالمللي خويش به پرونده هستهاي كشورمان، نه تنها احتمال دستيابي به توافقي پايدار را كاهش ميدهد، بلكه با آشكار نمودن اختلافنظرهاي موجود در داخل جبهه غربي، موجبات تضعيف ائتلاف هستهاي ضدايراني را فراهم مينمايد.
در سايه گزارش جديد آمانو كه تصوير نسبتاً مثبتي از فعاليتهاي هستهاي جمهوري اسلامي ايران، ارائه ميدهد. فلسفه رژيم تحريمهاي غربي عليه جمهوري اسلامي ايران زير سؤال ميرود. بهعبارت ديگر، تحولات جديد در رابطه با پرونده هستهاي كشورمان بار ديگر آشكار نمود كه برخلاف شعارهاي اعلامي، فصل مشترك ائتلاف ضدايراني، محدودسازي قدرت و نفوذ كشورمان با اهرم تحريمهاي همهجانبه ميباشد و پرونده هستهاي بهانهاي بيش نيست.
نتيجهگيري
با توجه به تاريخ مذاكرات هستهاي جمهوري اسلامي ايران و غرب، ميتوان گفت كه قطار گفتگوهاي هستهاي به ايستگاه آخر نزديك شده است و هر دو طرف منازعه، بر اين باور هستند كه مذاكرات ژنو 3 فرصت مناسبي براي نيل به توافق سياسي است. وجود اختلاف نظر اساسي ميان اعضاي 1+5 براي هيچ كس ترديدي باقي نگذاشت كه اين غربيها هستند كه مسئول عدم حصول به نتيجه مرضيالطرفين در اين سه روز ميباشند. كارشكني دولت فرانسه و عدم هماهنگي ميان سه كشور اروپايي حاضر در مذاكرات به تنهايي مؤيد اين مطلب است. هر يك از سناريوهاي فوق به تنهايي يا بهصورت تركيبي و مشترك، ميتواند تبيينكننده اين كارشكني باشد. اما اگر دولت فرانسه طبق سناريوي اول يا دوم، به فكر بهرهبرداري خودسرانه بوده باشد.
در چنين حالتي تداوم اختلافنظرها ميتواند پايههاي ائتلاف بينالمللي شكل گرفته عليه جمهوري اسلامي ايران را سست نمايد و آن را در معرض فروپاشي قرار دهد و بايد انتظار داشت كه دولت اوباما براي جلوگيري از تكرار چنين اتفاقي، اقداماتي انجام دهد. در اينصورت ميتوان به مذاكرات دور سوم اميدوار بود. اما اگر سناريوي سوم درست باشد، احتمال دستيابي به توافق نهايي كاهش مييابد. طبق اين سناريو، واشنگتن طي سالهاي گذشته تمام تلاشهاي ضدايراني خويش را در جهت تشكيل اين ائتلاف سامان داده و همچنان بهدنبال حفظ فشار تحريمها حتي به قيمت شكست مذاكرات است.
در طرف ديگر، لفاظيهاي مقامات صهيونيست بار ديگر ثابت نمود كه هدف اصلي اسرائيل از تبليغات هستهاي، تنها محدودسازي ايران ميباشد وگرنه سازمانهاي جاسوسي اين رژيم بهتر از هر نهاد ديگري ميدانند كه در ايران برنامهاي براي توليد سلاح هستهاي وجود ندارد. با اينحال، گزارش جديد آمانو، مدير كل آژانس بينالمللي انرژي اتمي ميتواند بر فضاي مذاكرات تأثير مثبتي گذاشته و مانع از كارشكنيهاي احتمالي همچون فرانسه در دور بعدي مذاكرات گردد.
هرچند كه مواضع و سياستهاي دوپهلو، همچنان در گزارشهاي آژانس بهچشم ميخورد ولي محور اصلي گزارش اخير كه همان عدم انحراف در فعاليتهاي هستهاي جمهوري اسلامي ايران ميباشد. خط بطلاني بر لفاظيهاي صهيونيستها ميكشد. بيانيه مشترك ايران و آژانس نه تنها ميتواند تحركات تخريبي صهيونيستها را خنثي سازد، بلكه در تلطيف فضاي مذاكرات نيز مؤثر خواهد بود.
انتهاي پيام/
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]
صفحات پیشنهادی
خبر عراقچي درباره دور بعدي مذاكرات
خبر عراقچي درباره دور بعدي مذاكرات يك عضو ارشد مذاكره كننده هستهاي كشورمان اظهار داشت كه عليرغم وجود مذاكرات فشرده بين ايران و گروه ۱ ۵ اين گفتوگوها به دليل تفاسير و برداشتهاي نادرست به كندي پيش ميرود تسنيم سيد عباس عراقچي معاون وزير امور خارجه و عضو ارشد تيم مذاكره كنندهكري: در دور بعدي مذاكرات درباره از بين بردن تجهيزات هستهاي ايران گفتگو ميكنيم
كري در دور بعدي مذاكرات درباره از بين بردن تجهيزات هستهاي ايران گفتگو ميكنيم وزير خارجه آمريكا در مصاحبه با شبكه ايبيسي گفت 1 5 در گام بعدي براي از بين بردن تجهيزات هستهاي و افزايش محدوديتها بر برنامه هستهاي ايران تلاش خواهيم كرد به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگااحتمال برگزاري دوربعدي مذاكرات ايران و۱+۵
احتمال برگزاري دوربعدي مذاكرات ايران و۱ ۵ عضو ارشد تيم مذاكرهكننده هستهاي گفت ممكن است دور بعدي مذاكرات كارشناسي ايران و ۱ ۵ در سطح معاونان وزير يا حداقل بنده و خانم اشميت برگزار شود تا برخي مسائل كه نياز به تصميمگيري دارد در همان جلسه تصميمگيري شود فارس سيد عباس عراقچي معدور جديد مذاكرات ايران و آژانس امروز در وين برگزار ميشود
دور جديد مذاكرات ايران و آژانس امروز در وين برگزار ميشود اين مذاكرات ساعت ۱۰ صبح به وقت اتريش و در مقر نمايندگي دائم ايران در وين برگزار ميشود رضا نجفي نماينده ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي رياست تيم ايران در مداكرات جديد ايران و آژانس را بر عهده دارد دور جديد مذاكراعراقچی: احتمال برگزاری دور بعدی مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 در سطح معاونان وزیر/ سفر بازرسان آژانس ربطی به ت
عراقچی احتمال برگزاری دور بعدی مذاکرات کارشناسی ایران و 1 5 در سطح معاونان وزیر سفر بازرسان آژانس ربطی به توافقنامه ژنو نداشت عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای گفت ممکن است دور بعدی مذاکرات کارشناسی ایران و 1 5 در سطح معاونان وزیر یا حداقل بنده و خانم اشمیت برگزار شود تا برخعراقچي: احتمال برگزاري دور بعدي مذاكرات كارشناسي ايران و 1+5 در سطح معاونان وزير
عراقچي احتمال برگزاري دور بعدي مذاكرات كارشناسي ايران و 1 5 در سطح معاونان وزير عضو ارشد تيم مذاكره كننده هستهاي گفت ممكن است دور بعدي مذاكرات كارشناسي ايران و 1 5 در سطح معاونان وزير يا حداقل بنده و خانم اشميت برگزار شود تا برخي مسائل كه نياز به تصميمگيري دارد در همان جلسهجلالي در ديدار با رئيس كميته روابط با ايران در پارلمان اروپا: اعمال تحريمهاي جديد عليه ايران از چارچوب مذاكرا
جلالي در ديدار با رئيس كميته روابط با ايران در پارلمان اروپا اعمال تحريمهاي جديد عليه ايران از چارچوب مذاكرات صادقانه به دور است غرب تحليل درستي از واقعات جامعه ايران ندارد و به همين دليل دچار خطا در تحليل و تصميمگيري در ارتباط با ايران شده است جلالي در ديدار با رئيس كميته روافزايش تحريمها؛ تهديدي جهت تحت فشار قرار دادن ايران در دور بعدي مذاكرات
افزايش تحريمها تهديدي جهت تحت فشار قرار دادن ايران در دور بعدي مذاكرات دبيركل حزب وحدت و همكاري ملي گفت به نظر ميرسد تحريمهاي جديدي كه توسط كنگره و سناي آمريكا در حال تصويب است تهديدي براي جمهوري اسلامي ايران و تحت فشار قرار دادن آنان در دور بعدي مذاكرات است محمدرضا راهچدور جديد مذاكرات كارشناسي ايران و ۱+۵ امروز دنبال ميشود
دور جديد مذاكرات كارشناسي ايران و ۱ ۵ امروز دنبال ميشود رياست هيات مذاكره كننده ايراني در اين دور از مذاكرات كه در ژنو برگزار ميشود٬ برعهده حميد بعيدي نژاد مديركل سياسي و بينالمللي وزارت خارجه است دور جديد مذاكرات كارشناسي ايران و ۱ ۵ امروز دنبال ميشود مذاكرات كارشناسي ايردور جديد مذاكرات كارشناسي ايران و ۱+۵ آغاز شد
دور جديد مذاكرات كارشناسي ايران و ۱ ۵ آغاز شد در اين مذاكرات قرار است علاوه بر برخي مسائل فني درباره زمان عملي شدن توافق ژنو نيز رايزني شود دور جديد مذاكرات كارشناسي ايران و ۱ ۵ آغاز شد مذاكرات كارشناسي ايران و گروه ۱ ۵ دقايقي پيش در هتل اينتركنتينانتال شهر ژنو آغاز شد به گدور بعدي مذاكرات ايران و آژانس اول بهمن برگزار ميشود
دور بعدي مذاكرات ايران و آژانس اول بهمن برگزار ميشود جمهوري اسلامي ايران وآژانس بين المللي انرژي اتمي در بيانيه مشتركي نشست ديروز خود را ثمر بخش توصيف و اعلام كردند كه دور بعدي مذاكرات آن ها اول بهمن در تهران برگزار مي شود به گزارش ايرنا در اين بيانيه مشترك آمده است ما امروزتماس تلفني ظريف و اشتون/ دور بعدي مذاكرات ايران و 1+5 پس از تعطيلات كريسمس
تماس تلفني ظريف و اشتون دور بعدي مذاكرات ايران و 1 5 پس از تعطيلات كريسمس درتماس ظريف و اشتون نتايج مذاكرات كارشناسي در ژنو بررسي و مقررشد مذاكرات كارشناسي بعداز تعطيلات ميلادمسيح ازسر گرفته شود به گزارش خبرنگار سياست خارجي باشگاه خبرنگاران كاترين اشتون مسئول سياست خارجي اتحااز سر گیری دور جدید مذاکرات دو کره
از سر گیری دور جدید مذاکرات دو کره مقامات کره شمالی و جنوبی امروز پنج شنبه نخستین نشست خود را از زمان اعدام مرد دوم کره شمالی برگزار کردند به گزارش نامه نیوز به نقل از فارس مقامات کره شمالی و جنوبی در این دیدار مذاکرات مربوط به مجموعه صنعتی مشترک میان دو طرف را از سر گرفتند آ-
گوناگون
پربازدیدترینها