تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):پرهيزكارى منافق جز در زبانش ظاهر نمى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832465176




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دكتر كواكبيان در جمع دانشجويان كازرون با اشاره به مذاكرات ژنو: ذوق‌زدگي غيرمنتظره و نگراني بي‌دليل نداشته باشيم


واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: دكتر كواكبيان در جمع دانشجويان كازرون با اشاره به مذاكرات ژنو: ذوق‌زدگي غيرمنتظره و نگراني بي‌دليل نداشته باشيم
نقاط قوت و ضعف دولت احمدي‌نژاد و قياس دولت‌هاي قبلي، ارتباط يا عدم ارتباط با آمريكا، تاثيرات جنبش دانشجويي و تسخير سفارت انگليس از موضوعات مطرح شده در اين مناظره بود.

به گزارش آنا؛ به مناسبت گراميداشت 16 آذرماه «روز دانشجو» مناظره‌اي تحت عنوان «تاثير‌گذاري و نقش تشكل‌هاي دانشجويي در سياستگذاري كلان نظام» با حضور «مصطفي كواكبيان» دبير كل حزب مردم‌سالاري و «حميد‌رضا ترقي» عضو شوراي مركزي حزب موتلفه اسلامي در دانشگاه آزاد اسلامي واحد كازرون برگزار شد.

دراين مناظره كه به دعوت انجمن اسلامي دانشجويان متحد دانشگاه آزاد كازرون برگزار شد، به هريك از مدعوين 10 دقيقه زمان پاسخگويي به سوالات مختلف داده شد.

گزارش اين مناظره به شرح زير است:

تاثير جنبش دانشجويي در سياست‌هاي كلي نظام از منظر شما و جريان فكري منتصب به شما چگونه است؟

كواكبيان:‌ اگر سه وظيفه كسب معرفت علمي و معرفت معنوي وسياسي- اجتماعي به عنوان سه اصل مهم فعاليت دانشجويي تلقي شود و در كنار آن، ارتقاي دانش و فضايل اخلاقي، دانشجو بايستي از ديگر افراد جامعه پيشگام باشد. بايد گفت كه طبيعتا در سياست‌هاي كلان نظام تشكل و جنبش دانشجويي بايستي تاثير‌گذار باشد.معتقدم كه آنچه بايد هم اكنون باشد برطبق گفته رهبر معظم انقلاب كه فرمودند: «خدا لعنت كند افرادي كه نمي‌گذارند دانشجو سياسي باشد» و يا به گفته امام خميني(ره) در بعد از انقلاب بعضي اينگونه رفتار كردند كه سياست بايستي در انحصار روحانيون قرار گيرد و اين توطئه از توطئه قبل خطرناك‌تر است، چون شكاف بين ملت و حكومت را ايجاد مي‌كند. ما معتقديم كه سياست و ديانت ما يكي است‌، بنابراين بايد در عرصه سياست نيز نقش‌آفرين باشيم‌. تعارف نبايد كرد كه در حال حاضر دانشجويان در سياست گذاري كلان نظام تاثير گذار نيستند. در بحث كرسي‌هاي آزاد انديشي نظام و نهضت نرم‌افزاري و ديگر فعاليت‌هاي اجتماعي تشكلات دانشجويي فروغ لازم را ندارند.آنچه بايد باشد خوب است ولي شرايط كنوني باعث تكدر خاطر مي‌شود.

نظر شما در مورد ارتباط يا عدم ارتباط با آمريكا چيست؟

حميد‌رضا ترقي: ارتباط با دنيا در متن سياست جمهوري اسلامي است . حضرت امام و رهبري ارتباط نظام با همه كشورها و ملت‌هاي دنيا را لازمه جهاني شدن نظام اسلامي مي‌دانند به جز رژيم صهيونيستي كه حكومت نامشروع دارد و مبنايي براي پذيرش آن به عنوان حكومت ندارد. بايستي گفت در مورد ارتباط با حكومت آمريكا ما ارتباط را قطع نكرديم تا وقتي خود آنها اين قطع ارتباط را استمرار دادند و روش خصمانه را دنبال كردند. در اين شرايط كه آن‌ها شاهد پيشرفت ملت ما و اقتدار نظام جمهوري اسلامي در منطقه و جهان هستند و اين مسايل باعث شده كه در يك سطح هم وزن با آمريكا قرار بگيريم طبيعي است كه مذاكره با رعايت مصالح ملي مشكلي را ايجاد نخواهد كرد. البته بايد دراين مذاكره هوشمندانه عمل كنيم و مراقب آسيب‌هاي وارده از سوي آمريكا باشيم. اكنون با تدبير رهبر فرزانه انقلاب و فرمايشات ايشان مبني بر نرمش قهرمانانه زمينه اين تعامل از حدود سال 2011 شروع و به مرور زمان بسترها فراهم شده است. بايستي توجه داشت كه نكته مهم در بحث مذاكرات اخير تفاوت ميان اين نوع مذاكرات و روابط در زمان اصلاحات است. در زمان اصلاحات بر‌اساس يك انفعال و كوتاه آمدن در برابر زياده خواهي و عدول از اصول و مواضع نظام ارتباط برقرار شد. بنا بر اسناد منتشر شده توسط صادق خرازي در سال 2003 براي حل مشكل هسته‌اي و جلوگيري از ورود پرونده هسته‌اي در شوراي امنيت وعده خلع سلاح حزب‌الله و پيروي از سياست‌هاي آمريكا در منطقه از سوي دولت اصلاحات به آمريكايي‌ها داده شد كه اين بر خلاف سياست كلي نظام بوده است.

مصطفي كواكبيان: در بحث ارتباط با آمريكا به طور كلي چهار ديدگاه در كشور وجود دارد:

1- گروهي معتقدند بدون هيچ شرط و خط قرمزي بايستي روابط را بهبود بخشيد مثل شرايط قبل از انقلاب، اين ديدگاه نمي‌تواند منطقي باشد و مورد قبول ما نيست. زيرا اگر قرار بود همان روابط باشد ديگر نيازي به انقلاب نبود.

2- نقطه مقابل ديدگاه اول، هر گونه رابطه و مذاكره را ممنوع مي‌دانند. در ميان دوستان اصولگرا افرادي وجود دارند كه هر‌گونه رابطه‌اي را خيانت مي‌دانند حتي اكنون بعضي دوستان توافقنامه ژنو را امان‌نامه‌اي به شمر زمان مي‌دانند‌، ما اين تفكر را نيز غلط مي‌دانيم. نفس مذاكره را نبايستي زير سوال برد. معتقدم كه اين تفكرات در جامعه توسط برخي افراد تندرو منتشر مي‌شود و اساسا حتي باوري به سخن رهبري كه بر اصل مذاكره با آمريكا صحه گذاشتند ولي خوشبين نبودن را مطرح كردند، ندارند.

3- ديدگاهي كه تيم مذاكره‌كننده كنوني دارد. در مذاكرات هسته‌اي مي‌توان مذاكره با آمريكا را مطرح نمود كه اين نيز خود داراي نقايصي است بنده معتقدم كه اگر شما موفق به حل مسئله هسته‌اي شديد تا مشكل اصلي رابطه سياسي با آمريكا حل نشود مسايل ديگري نيز از جمله حقوق بشر و تروريسم و... مطرح خواهد شد.

4- ديدگاه چهارم ديدگاهي است كه مدت‌ها مطرح كرده‌ايم بايستي براي ايجاد رابطه و مذاكره برنامه‌ريزي كنيم اينگونه نيست كه بنشينيم و يك شبه رابطه برقرار نماييم. دراين ميان مهم اين است كه بخواهيم چه به دست آوريم و چه امتياز‌هايي مي‌خواهيم بدهيم؟ بنده روش مذاكره تيم فعلي را قبول دارم ولي بايد اصل موضوع را مطرح كرد، در همين مذاكرات ژنو هم ديپلمات‌هاي ما نه ذوق‌زده و مرعوب باشند و نه نگراني بي‌منطق. اعتقاد نداريم كه با ايجاد رابطه با آمريكا حتما لازم است كه دچار اوج صميميت شويم بايستي توطئه‌ها را در نظر گرفت كه انرژي مذاكره و ارتباط را از ما مي‌گيرد.

من با گفته جناب ترقي مخالفم كه دولت اصلاحات به يك باره تسليم منافع آمريكا شده بود اين گونه نيست كه بدون نظر رهبري و بر خلاف مصلحت‌هاي نظام عمل شده باشد و يا اقدامي صورت گرفته باشد.

نظر شما در مورد تسخير سفارت انگليس چيست؟

حميد‌رضا ترقي: در اين كه اين كشورها (انگليس و آمريكا) به تعبير امام خيانت‌هايي به ملت ايران نموده‌اند شكي نيست و پرونده كثيف فراواني در مورد استعمار و چپاول اموال ملت ايران داشته‌اند،جاي هيچگونه شبهه‌اي وجود ندارد. در سال‌هاي اخير به خصوص در حوادث تحريف‌آميز كوي دانشگاه و فتنه بعد از انتخابات 88 تاثير بسزايي داشته ترديدي نداريم . به اعتقاد ما و بر اساس شواهد موجود اشغال سفارت انگليس دست پخت و توطئه خود آن‌ها بود و افرادي كه دست به چنين كاري زدند به عواقب اين كار آگاهي نداشتند. بسياري از شواهد ازجمله باز شدن درب سفارت و اعترافات دستگير شدگان نكته فوق را تاكيد مي‌كند. بايد مراقب بود كه اگر در رابطه با مخالفت با اقدامات كشوري چنين رفتارهاي غير قانوني صورت بگيرد به ضرر كشور در سطح بين‌المللي است.

مصطفي كواكبيان: ضمن احترام به جناب ترقي من ديدگاه ايشان را دايي جان ناپلئوني مي‌دانم. بنده به دليل عضويت در كميسيون امنيت ملي در آن زمان در جريان اين مسئله هستم در آن زمان يك ديدگاه اين بود كه سطح روابط را كاهش دهيم و ديدگاه ديگري مبني بر قطع رابطه وجود داشت. در حالي كه قرار بود اين مسئله به صحن علني مجلس بيايد با مخالفت هيات رييسه اين موضوع مطرح نشد تا اينكه بعد از گذشت يك سال مسئله تحريم بانكي مطرح شد و انگليس به عنوان عضو اصلي اين تحريم را پيگيري نمود. ما همان حرف قديمي خود را مبني بر كاهش سطح روابط مطرح نموديم كه در صحن علني مجلس مطرح شد و راي آورد. متاسفانه از همان جا عده‌‌اي فرمان دادند براي تجمع و متاسفانه بر خلاف تمام سياست‌هاي ديپلماسي رفتار شد. اين گروه اندك با تند‌روي‌هاي خود در مسايل مختلف ايجاد حاشيه مي‌كند.

نقاط قوت و ضعف دولت پيشين را در چه مواردي عنوان مي‌كنيد؟ و تا چه سطحي استفاده از اين نقاط را موثر مي‌دانيد؟

حميد‌رضا ترقي: نقاط ضعف در دو دولت در عرصه‌هاي مختلف متفاوت است، در عرصه اقتصادي هر دو دولت در جهت وابستگي به نفت و اجراي سياست 44 قانون اساسي ودر مواردي توسعه عدالت اجتماعي، گام كامل و لازم را برنداشت.

مصطفي كواكبيان: دولت آقاي احمدي‌نژاد داراي پشتكار خوب و تلاش فراواني بود در عين حال بايد توجه كرد كه اگر با عقلانيت و تدبير لازم عمل مي‌شد مي‌توانست نتايج خوبي را به همراه داشته باشد. ببينيد سفرهاي استاني جزو نقاط قوت دولت احمدي‌نژاد بود ولي وقتي منجر به دادن وعده‌هاي بي‌سرانجام شد نتيجه‌اي مناسب اين حجم تلاش نداشت . در بحث جوان گرايي اصل كار خوب بود ولي بدون رعايت اصل شايسته‌سالاري صورت گرفت.

در بحث تخلفات دولت نهم ودهم از قانون باعث گرديد كه شاهد بروز مشكلات مالي و پرونده‌هاي مالي بزرگ باشيم. حقيقتا در دولت اصلاحات به احزاب بيش از حد بها داده شد . معتقدم كه فضاي سياسي دولت خاتمي بر فضاي امنيتي ترجيح داده شد. ولي فرصت تاريخي اصلاح‌طلبي به دليل انحصار‌طلبي و افراط‌گرايي برخي جريان‌ها از دست رفت.

در حاشيه اين مناظره آقايان ترقي و كواكبيان همراه با دكتر شريفي رياست دانشگاه آزاد اسلامي كازرون و برخي ديگر از مسوولين و دانشجويان، از سه اصله درختي كه سال گذشته، به صورت نمادين و به عنوان «يادبود شهداي دانشجوي سال 32 » در اين دانشگاه كاشته شده بود، بازديد نموده و آبياري كردند.

پنجشنبه 21 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مردم سالاری]
[مشاهده در: www.mardomsalari.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن