محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832465176
دكتر كواكبيان در جمع دانشجويان كازرون با اشاره به مذاكرات ژنو: ذوقزدگي غيرمنتظره و نگراني بيدليل نداشته باشيم
واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: دكتر كواكبيان در جمع دانشجويان كازرون با اشاره به مذاكرات ژنو: ذوقزدگي غيرمنتظره و نگراني بيدليل نداشته باشيم
نقاط قوت و ضعف دولت احمدينژاد و قياس دولتهاي قبلي، ارتباط يا عدم ارتباط با آمريكا، تاثيرات جنبش دانشجويي و تسخير سفارت انگليس از موضوعات مطرح شده در اين مناظره بود.
به گزارش آنا؛ به مناسبت گراميداشت 16 آذرماه «روز دانشجو» مناظرهاي تحت عنوان «تاثيرگذاري و نقش تشكلهاي دانشجويي در سياستگذاري كلان نظام» با حضور «مصطفي كواكبيان» دبير كل حزب مردمسالاري و «حميدرضا ترقي» عضو شوراي مركزي حزب موتلفه اسلامي در دانشگاه آزاد اسلامي واحد كازرون برگزار شد.
دراين مناظره كه به دعوت انجمن اسلامي دانشجويان متحد دانشگاه آزاد كازرون برگزار شد، به هريك از مدعوين 10 دقيقه زمان پاسخگويي به سوالات مختلف داده شد.
گزارش اين مناظره به شرح زير است:
تاثير جنبش دانشجويي در سياستهاي كلي نظام از منظر شما و جريان فكري منتصب به شما چگونه است؟
كواكبيان: اگر سه وظيفه كسب معرفت علمي و معرفت معنوي وسياسي- اجتماعي به عنوان سه اصل مهم فعاليت دانشجويي تلقي شود و در كنار آن، ارتقاي دانش و فضايل اخلاقي، دانشجو بايستي از ديگر افراد جامعه پيشگام باشد. بايد گفت كه طبيعتا در سياستهاي كلان نظام تشكل و جنبش دانشجويي بايستي تاثيرگذار باشد.معتقدم كه آنچه بايد هم اكنون باشد برطبق گفته رهبر معظم انقلاب كه فرمودند: «خدا لعنت كند افرادي كه نميگذارند دانشجو سياسي باشد» و يا به گفته امام خميني(ره) در بعد از انقلاب بعضي اينگونه رفتار كردند كه سياست بايستي در انحصار روحانيون قرار گيرد و اين توطئه از توطئه قبل خطرناكتر است، چون شكاف بين ملت و حكومت را ايجاد ميكند. ما معتقديم كه سياست و ديانت ما يكي است، بنابراين بايد در عرصه سياست نيز نقشآفرين باشيم. تعارف نبايد كرد كه در حال حاضر دانشجويان در سياست گذاري كلان نظام تاثير گذار نيستند. در بحث كرسيهاي آزاد انديشي نظام و نهضت نرمافزاري و ديگر فعاليتهاي اجتماعي تشكلات دانشجويي فروغ لازم را ندارند.آنچه بايد باشد خوب است ولي شرايط كنوني باعث تكدر خاطر ميشود.
نظر شما در مورد ارتباط يا عدم ارتباط با آمريكا چيست؟
حميدرضا ترقي: ارتباط با دنيا در متن سياست جمهوري اسلامي است . حضرت امام و رهبري ارتباط نظام با همه كشورها و ملتهاي دنيا را لازمه جهاني شدن نظام اسلامي ميدانند به جز رژيم صهيونيستي كه حكومت نامشروع دارد و مبنايي براي پذيرش آن به عنوان حكومت ندارد. بايستي گفت در مورد ارتباط با حكومت آمريكا ما ارتباط را قطع نكرديم تا وقتي خود آنها اين قطع ارتباط را استمرار دادند و روش خصمانه را دنبال كردند. در اين شرايط كه آنها شاهد پيشرفت ملت ما و اقتدار نظام جمهوري اسلامي در منطقه و جهان هستند و اين مسايل باعث شده كه در يك سطح هم وزن با آمريكا قرار بگيريم طبيعي است كه مذاكره با رعايت مصالح ملي مشكلي را ايجاد نخواهد كرد. البته بايد دراين مذاكره هوشمندانه عمل كنيم و مراقب آسيبهاي وارده از سوي آمريكا باشيم. اكنون با تدبير رهبر فرزانه انقلاب و فرمايشات ايشان مبني بر نرمش قهرمانانه زمينه اين تعامل از حدود سال 2011 شروع و به مرور زمان بسترها فراهم شده است. بايستي توجه داشت كه نكته مهم در بحث مذاكرات اخير تفاوت ميان اين نوع مذاكرات و روابط در زمان اصلاحات است. در زمان اصلاحات براساس يك انفعال و كوتاه آمدن در برابر زياده خواهي و عدول از اصول و مواضع نظام ارتباط برقرار شد. بنا بر اسناد منتشر شده توسط صادق خرازي در سال 2003 براي حل مشكل هستهاي و جلوگيري از ورود پرونده هستهاي در شوراي امنيت وعده خلع سلاح حزبالله و پيروي از سياستهاي آمريكا در منطقه از سوي دولت اصلاحات به آمريكاييها داده شد كه اين بر خلاف سياست كلي نظام بوده است.
مصطفي كواكبيان: در بحث ارتباط با آمريكا به طور كلي چهار ديدگاه در كشور وجود دارد:
1- گروهي معتقدند بدون هيچ شرط و خط قرمزي بايستي روابط را بهبود بخشيد مثل شرايط قبل از انقلاب، اين ديدگاه نميتواند منطقي باشد و مورد قبول ما نيست. زيرا اگر قرار بود همان روابط باشد ديگر نيازي به انقلاب نبود.
2- نقطه مقابل ديدگاه اول، هر گونه رابطه و مذاكره را ممنوع ميدانند. در ميان دوستان اصولگرا افرادي وجود دارند كه هرگونه رابطهاي را خيانت ميدانند حتي اكنون بعضي دوستان توافقنامه ژنو را اماننامهاي به شمر زمان ميدانند، ما اين تفكر را نيز غلط ميدانيم. نفس مذاكره را نبايستي زير سوال برد. معتقدم كه اين تفكرات در جامعه توسط برخي افراد تندرو منتشر ميشود و اساسا حتي باوري به سخن رهبري كه بر اصل مذاكره با آمريكا صحه گذاشتند ولي خوشبين نبودن را مطرح كردند، ندارند.
3- ديدگاهي كه تيم مذاكرهكننده كنوني دارد. در مذاكرات هستهاي ميتوان مذاكره با آمريكا را مطرح نمود كه اين نيز خود داراي نقايصي است بنده معتقدم كه اگر شما موفق به حل مسئله هستهاي شديد تا مشكل اصلي رابطه سياسي با آمريكا حل نشود مسايل ديگري نيز از جمله حقوق بشر و تروريسم و... مطرح خواهد شد.
4- ديدگاه چهارم ديدگاهي است كه مدتها مطرح كردهايم بايستي براي ايجاد رابطه و مذاكره برنامهريزي كنيم اينگونه نيست كه بنشينيم و يك شبه رابطه برقرار نماييم. دراين ميان مهم اين است كه بخواهيم چه به دست آوريم و چه امتيازهايي ميخواهيم بدهيم؟ بنده روش مذاكره تيم فعلي را قبول دارم ولي بايد اصل موضوع را مطرح كرد، در همين مذاكرات ژنو هم ديپلماتهاي ما نه ذوقزده و مرعوب باشند و نه نگراني بيمنطق. اعتقاد نداريم كه با ايجاد رابطه با آمريكا حتما لازم است كه دچار اوج صميميت شويم بايستي توطئهها را در نظر گرفت كه انرژي مذاكره و ارتباط را از ما ميگيرد.
من با گفته جناب ترقي مخالفم كه دولت اصلاحات به يك باره تسليم منافع آمريكا شده بود اين گونه نيست كه بدون نظر رهبري و بر خلاف مصلحتهاي نظام عمل شده باشد و يا اقدامي صورت گرفته باشد.
نظر شما در مورد تسخير سفارت انگليس چيست؟
حميدرضا ترقي: در اين كه اين كشورها (انگليس و آمريكا) به تعبير امام خيانتهايي به ملت ايران نمودهاند شكي نيست و پرونده كثيف فراواني در مورد استعمار و چپاول اموال ملت ايران داشتهاند،جاي هيچگونه شبههاي وجود ندارد. در سالهاي اخير به خصوص در حوادث تحريفآميز كوي دانشگاه و فتنه بعد از انتخابات 88 تاثير بسزايي داشته ترديدي نداريم . به اعتقاد ما و بر اساس شواهد موجود اشغال سفارت انگليس دست پخت و توطئه خود آنها بود و افرادي كه دست به چنين كاري زدند به عواقب اين كار آگاهي نداشتند. بسياري از شواهد ازجمله باز شدن درب سفارت و اعترافات دستگير شدگان نكته فوق را تاكيد ميكند. بايد مراقب بود كه اگر در رابطه با مخالفت با اقدامات كشوري چنين رفتارهاي غير قانوني صورت بگيرد به ضرر كشور در سطح بينالمللي است.
مصطفي كواكبيان: ضمن احترام به جناب ترقي من ديدگاه ايشان را دايي جان ناپلئوني ميدانم. بنده به دليل عضويت در كميسيون امنيت ملي در آن زمان در جريان اين مسئله هستم در آن زمان يك ديدگاه اين بود كه سطح روابط را كاهش دهيم و ديدگاه ديگري مبني بر قطع رابطه وجود داشت. در حالي كه قرار بود اين مسئله به صحن علني مجلس بيايد با مخالفت هيات رييسه اين موضوع مطرح نشد تا اينكه بعد از گذشت يك سال مسئله تحريم بانكي مطرح شد و انگليس به عنوان عضو اصلي اين تحريم را پيگيري نمود. ما همان حرف قديمي خود را مبني بر كاهش سطح روابط مطرح نموديم كه در صحن علني مجلس مطرح شد و راي آورد. متاسفانه از همان جا عدهاي فرمان دادند براي تجمع و متاسفانه بر خلاف تمام سياستهاي ديپلماسي رفتار شد. اين گروه اندك با تندرويهاي خود در مسايل مختلف ايجاد حاشيه ميكند.
نقاط قوت و ضعف دولت پيشين را در چه مواردي عنوان ميكنيد؟ و تا چه سطحي استفاده از اين نقاط را موثر ميدانيد؟
حميدرضا ترقي: نقاط ضعف در دو دولت در عرصههاي مختلف متفاوت است، در عرصه اقتصادي هر دو دولت در جهت وابستگي به نفت و اجراي سياست 44 قانون اساسي ودر مواردي توسعه عدالت اجتماعي، گام كامل و لازم را برنداشت.
مصطفي كواكبيان: دولت آقاي احمدينژاد داراي پشتكار خوب و تلاش فراواني بود در عين حال بايد توجه كرد كه اگر با عقلانيت و تدبير لازم عمل ميشد ميتوانست نتايج خوبي را به همراه داشته باشد. ببينيد سفرهاي استاني جزو نقاط قوت دولت احمدينژاد بود ولي وقتي منجر به دادن وعدههاي بيسرانجام شد نتيجهاي مناسب اين حجم تلاش نداشت . در بحث جوان گرايي اصل كار خوب بود ولي بدون رعايت اصل شايستهسالاري صورت گرفت.
در بحث تخلفات دولت نهم ودهم از قانون باعث گرديد كه شاهد بروز مشكلات مالي و پروندههاي مالي بزرگ باشيم. حقيقتا در دولت اصلاحات به احزاب بيش از حد بها داده شد . معتقدم كه فضاي سياسي دولت خاتمي بر فضاي امنيتي ترجيح داده شد. ولي فرصت تاريخي اصلاحطلبي به دليل انحصارطلبي و افراطگرايي برخي جريانها از دست رفت.
در حاشيه اين مناظره آقايان ترقي و كواكبيان همراه با دكتر شريفي رياست دانشگاه آزاد اسلامي كازرون و برخي ديگر از مسوولين و دانشجويان، از سه اصله درختي كه سال گذشته، به صورت نمادين و به عنوان «يادبود شهداي دانشجوي سال 32 » در اين دانشگاه كاشته شده بود، بازديد نموده و آبياري كردند.
پنجشنبه 21 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[مشاهده در: www.mardomsalari.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]
صفحات پیشنهادی
خطيب جمعه اهواز: غربي هادر مذاكرات ژنو قابل اعتماد نيستند
خطيب جمعه اهواز غربي هادر مذاكرات ژنو قابل اعتماد نيستند اهواز واحد مركزي خبر سياسي خطيب جمعه اهواز گفت غرب و آمريكا در مذاكرات ژنو قابل اعتماد نيستد آيت الله حيدري در خطبه هاي نماز جمعه با اشاره به مذاكرات ژنو گفت از تيم مذاكره كننده كشورمان درخواست مي كنيم كه با عزت و اقتنوبري: مذاكرات ژنو برد-برد نيست، بُرد و بُرد است /كواكبيان: كم كم اوضاع روبهراه ميشود
نوبري مذاكرات ژنو برد-برد نيست بُرد و بُرد است كواكبيان كم كم اوضاع روبهراه ميشود كارشناس وزارت امور خارجه با بيان اين كه مذاكرات ژنو برد برد نيست و بُرد و بُرد است گفت مفهوم برداشته شدن نگراني ها از غربي ها در دراز مدت چيست متأسفانه در توافقنامه ژنو تشخيص اينكه ايران بنشست کارشناسی ایران و ۱+۵ در ژنو پایان یافت/ ادامه مذاکرات صبح جمعه
نشست کارشناسی ایران و ۱ ۵ در ژنو پایان یافت ادامه مذاکرات صبح جمعه اولین روز نشست کارشناسی ایران و گروه ۱ ۵ لحظاتی پیش در ژنو پایان یافت و قرار است مذاکرات فردا صبح ادامه یابد به گزارش نامه نیوز به نقل از فارس نشست کارشناسی ایران و گروه 1 5 ساعت 16 15 به وقت ژنو در هتل اسردار نقدي در جمع بسيجيان شهرستان مرند:مذاكرات ژنو اعتمادساز نبود/مرگ بر آمريكا با مذاكرات منافات ندارد/ آمر
سردار نقدي در جمع بسيجيان شهرستان مرند مذاكرات ژنو اعتمادساز نبود مرگ بر آمريكا با مذاكرات منافات ندارد آمريكا منشأ تروريستهاست رئيس سازمان بسيج مستضعفين با تأكيد بر اينكه آمريكا مركز و منشأ تروريستهاي بزرگ دنياست گفت آمريكا كه خود بزرگترين مستكبر جهان است ادعاي حقونشست كارشناسي ايران و ۱+۵ در ژنو پايان يافت/ ادامه مذاكرات صبح جمعه
نشست كارشناسي ايران و ۱ ۵ در ژنو پايان يافت ادامه مذاكرات صبح جمعه اولين روز نشست كارشناسي ايران و گروه ۱ ۵ لحظاتي پيش در ژنو پايان يافت و قرار است مذاكرات فردا صبح ادامه يابد به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس نشست كارشناسي ايران و گروه 1 5 ساعت 16 15 به وقت ژنو در هتژنو امروز ميزبان مذاكرات كارشناسي ايران و 1+5
ژنو امروز ميزبان مذاكرات كارشناسي ايران و 1 5 مذاكرات كارشناسي ايران و 1 5 بعدازظهر امروز پنجشنبه در شهر ژنو از سر گرفته ميشود به گزارش خبرگزاري فارس شهر ژنو ساعت 15 به وقت محلي 17 30 به وقت تهران ميزبان مذاكرات كارشناسي ايران و 1 5 است اين شهر ميزبان مذاكرات ژنو يك دو ومذاكرات كارشناسي ايران و 1+5 امروز در ژنو ادامه مييابد
مذاكرات كارشناسي ايران و 1 5 امروز در ژنو ادامه مييابد مذاكرات كارشناسي ايران و 1 5 در دومين روز در هتل اينتركنتيننتال ژنو ادامه مييابد به گزارش خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران ايسنا هياتهاي كارشناسي ايران و 1 5 در راستاي رسيدن به درك مشترك و مهمتر از آن تعحمايت مراجع تقليد وخطيبان جمعه ازمذاكرات هستهاي
حمايت مراجع تقليد وخطيبان جمعه ازمذاكرات هستهاي از سرگيري مذاكرات هستهاي بين ايران و گروه 1 5 در ژنو و تصويب پيشنهاد رئيس جمهور ايران در مجمع عمومي سازمان ملل متحد دو رويداد مهمي بودند كه در اظهارنظرهاي مراجع عظام تقليد علما و خطيبان جمعه سراسر كشور بازتاب يافت بعد از اعلام تآغاز دور چهارم مذاكرات كارشناسي ايران و ۱+۵ در ژنو
آغاز دور چهارم مذاكرات كارشناسي ايران و ۱ ۵ در ژنو چهارمين دور مذاكرات كارشناسي ايران و گروه ۱ ۵ در شهر ژنو آغاز شد به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس چهارمين دور مذاكرات كارشناسي ايران و گروه 1 5 آلمان انگلستان فرانسه روسيه چين و آمريكا لحظاتي پيش در هتل اينتركنتآغاز دور سوم مذاکرات عراقچی-اشمید در ژنو
آغاز دور سوم مذاکرات عراقچی-اشمید در ژنو سید عباس عراقچی عضو تیم مذاکره کننده هسته ای جمهوری اسلامی ایران و هلگا اشمید معاون کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مذاکرات روز جمعه خود را از سرگرفتند خبرگزاری ایرنا سید عباس عراقچی عضو تیم مذاکره کننده هسته ای جمهوریدور دوم مذاکرات «عراقچی و اشمید» در ژنو
دور دوم مذاکرات عراقچی و اشمید در ژنونشست سه جانبه میان اشمید شرمن و عراقچی درباره مسایل باقیمانده برای اجرای توافق نامه ژنو برگزار شد و سپس نمایندگان ایران و آمریکا با یکدیگر نشست دوجانبه ای داشتند پس از مذاکرات پنجشنبه شب به وقت تهران میان نمایندگان ایران و 1 5 این دومین دوآغاز دور دوم مذاکرات عراقچی و اشمید در ژنو
آغاز دور دوم مذاکرات عراقچی و اشمید در ژنو دور دوم مذاکرات نماینده پنج به اضافه یک با عباس عراقچی معاون وزیر خارجه کشورمان ساعت 9 30 صبح روز جمعه به وقت محلی در ژنو اغاز شد آفتاب به گزارش باشگاه خبرنگاران جلسه صبح امروز در ادامه جلسه دیشب برای نهایی کردن موارد باقی مانده اختلاژنو امروز ميزبان مذاكرات ايران و 1+5 خواهد بود
ژنو امروز ميزبان مذاكرات ايران و 1 5 خواهد بود العرب در گزارشي نوشت ايران مذاكرات با غرب را امروز از سر مي گيرد به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران پايگاه اينترنتي روزنامه العرب چاپ لندن در گزارشي نوشت انتظار ميرود تهران امروز پنج شنبه مذاكرات با قدرتهاي جهاني را درباره-
گوناگون
پربازدیدترینها