واضح آرشیو وب فارسی:مهر: افراط و تفريط ها تعادل مباحث فرهنگي همدان را بهم زده است/خوشنويسي يكي از سه هنر قدسي است
همدان - خبرگزاري مهر: يك استاد خوشنويس همداني گفت: افراط و تفريط هايي كه در زمينه هاي فرهنگي و غير فرهنگي در همدان وجود دارد، باعث به هم خوردن تعادل شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، خوشنويسي يا خطاطي به معني زيبانويسي يا نوشتن همراه با خلق زيبايي است بهخصوص زماني كه خوشنويسي حرفه شخص باشد.
هنر خوشنويسي تقريبا در تمام فرهنگها به چشم ميخورد اما در مشرق زمين و بهويژه در سرزمينهاي اسلامي و ايران در قله هنرهاي بصري واقع شده است.
از اينرو استان همدان نيز از گذشته داراي استعداد هاي درخشاني در هنر خوشنويسي بوده و توانسته اساتيد مطرحي را نيز در اين زمينه پرورش دهد كه يكي از اين اساتيد برجسته استاد احمد تيموري متولد سال 1338 در همدان است كه از 40 سال پيش در رشته خوشنويسي فعاليت دارد.
اين استاد خوشنويسي در گفتگو با مهر با بيان اينكه هنر خوشنويسي يكي از سه هنر قدسي است كه از صدر اسلام در كنار دو هنر معماري اسلامي و قرائت قرآن توجه ويژه اي به آن شده است، درباره آثار خود اظهار داشت: تا كنون كتيبه هاي بسياري در همدان و ساير شهر ها نوشته و رباعيات باباطاهر را دوبار كتابت كرده ام.
تيموري كه آثار خوشنويسي خود را در بيش از 100 نمايشگاه جمعي در همدان و ساير شهرهاي داخل و خارج از كشور به نمايش گذاشته، درمورد آغاز به كار انجمن خوشنويسان همدان گفت: قبل از اينكه انجمن خوشنويسان همدان فعاليت خود را آغاز كند، اين بخش زير نظر ارشاد همدان اداره مي شد و عنوان انجمن هم نداشت.
وي افزود: پيشنهاد تأسيس انجمن خوشنويسان همدان از سوي استانداري داده شد و اين انجمن در سال 1372 در همدان رسما فعاليت خود را آغاز كرد.
وي ادامه داد: اين انجمن پس از تأسيس فعاليت خود را به صورت مستقل آغاز كرد و با توجه به استقبال هنرجويان تعداد كلاس هاي خوش نويسي افزايش يافت.
استقبال از كلاسهاي خوشنويسي كمرنگ شده است
وي با بيان اينكه اوايل در فصولي مانند پاييز و زمستان كه مدارس نيز فعال هستند حدود 400 هنرجو و در فصل تابستان كه با اوقاق فراغت دانش آموزان مصادف است، بيش از هزار هنرجو در اين دوره ها شركت مي كردند، گفت: اما متأسفانه در حال حاضر اين تعداد بسيار كاهش پيدا كرده است.
افراط و تفريط هايي كه در زمينه هاي فرهنگي و غير فرهنگي وجود دارد، باعث به هم خوردن تعادل شده است
اين مدرس خوشنويسي در پاسخ به دلايل كاهش استقبال از هنر خوشنويسي در سالهاي اخير اظهار داشت: افراط و تفريط هايي كه در زمينه هاي فرهنگي و غير فرهنگي وجود دارد، باعث به هم خوردن تعادل شده است،به طور مثال در دو دهه اول پس از انقلاب، هنر خوشنويسي مورد توجه ويژه اي قرار گرفت و افراد زيادي به اين هنر روي آوردند اما متأسفانه با تغييرات سياست گذاري هاي فرهنگي و هنري، گرايش ها نيز تغيير پيدا كرد و از تعداد هنرجويان رشته خوشنويسي كاسته شد.
تيموري با بيان اينكه مسئولان بايد با نظر سنجي از هنرمندان خوشنويس راهكارهاي علمي و عملي را براي بسط و گسترش اين هنر زيبا به كار گيرند تاكيد كرد : خوشنويسي يك هنر كاملا شناخته شده است و در هر مكاني با كمترين امكانات مي توان به آن پرداخت.
وي گفت: براي ترويج بيشتر اين هنر در جامعه بايد مسئولان از هنرمندان حمايت كنند و اين حمايت ها صرفا نبايد مادي باشد و حتي اگر مسئولي از نمايشگاه آثار يك هنرمند بازديد كند، براي وي دلگرمي زيادي به وجود خواهد آورد.
وي ابراز داشت: براي مثال در شب هاي تابستان مي توان در اماكني همچون پارك مردم يا تپه عباس آباد غرفه خوشنويسي برپا كرد تا هنرمندان جوان، در اين غرفه ها هنر خوشنويسي را به نمايش بگذراند چرا كه قطعا چنين اقداماتي باعث ايجاد علاقه و انگيزه در ساير جوانان خواهد شد.
لازم به ذكر است كه استاد تيموري در سال 1362 موفق به اخذ گواهينامه ممتاز خوشنويسي از انجمن خوشنويسان ايران شده و تا كنون بيش از 24 نمايشگاه در ايران و 3 نمايشگاه در خارج از كشور برگزار كرده است.
وي همچنين آثار خوشنويسي خود را در بيش از 100 نمايشگاه جمعي در همدان و ساير شهرها نيز به نمايش گذاشته است.
كد خبر: 2196415
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۵ - ۱۰:۱۶
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]