واضح آرشیو وب فارسی:مهر: كليد نابودي ميراث فرهنگي با انتقال و ادغام زده شد/ تخريب بافت تاريخي به بهانه فرسودگي
ساري - خبرگزاري مهر: مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري مازندان گفت: سه سازمان تخصصي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با ادغام از حالت حرفه اي خارج و به آماتور تبديل شده اند و با انتقال و ادغام، كليد نابودي ميراث فرهنگي زده شد.
سيف الله فرزانه در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و ايرانگردي و جهانگردي سه سازمان مستقل حرفه اي بودند كه با ادغامشان از حرفه اي شدن خارج و آماتور شده اند.
وي اظهار داشت: در سازمان ميراث فرهنگي همه تفكرات ميراث بوده و وقتي با صنايع دستي و گردشگري ادغام شدند با سليقه هاي مختلف درگير شدند.
كليد نابودي ميراث با انتقال و ادغام زده شد
وي عنوان كرد: با انتقال معاونت ميراث فرهنگي از تهران به فارس و مرودشت كليد نابودي ميراث فرهنگي زده شد و اين سازمان از حالت تخصصي خارج شد.
فرزانه با اشاره به اينكه ادغام ميراث فرهنگي با ايرانگردي و جهانگردي اشتباه بود تصريح كرد: اشتباه بعدي اين بود كه يك شبه با صنايع دستي نيز ادغام شد، درحاليكه اين سه سازمان تخصصي مي توانست كار كارشناسي كند و يك يپكيج خوب و كارشناسي ارائه دهد.
مديركل ميراث فرهنگي مازندران يادآورشد: اگر به دنيا سفر كنيم، مي بينيم كه صنايع دستي پيكيج خوب گردشگري است ولي در مازندران به ليل برخي مسائل نمي تواند باشد درحاليكه ظرفيتهاي زيادي داريم.
وي عنوان كرد: اين درحاليست كه مازندران علاوه بر جاذبه هاي گردشگري، جاذبه هاي ميراثي و تاريخي زيادي دارد.
ثبت 700 اثر تاريخي مازندران
فرزانه يادآورشد: حدود و هزار و 800 بناي تاريخي و ميراثي داريم كه تاكنون 690 اثر را شناسايي و ثبت ملي كنيم.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري مازندران، عدم امكانات باور سازمان و نابسامانيها دست به دست هم داده اند تا ميراث روي ثبت آثار ضعيف عمل كند.
وي با اشاره به اينكه فقط باغ تاريخي عباس آباد ثبت جهاني شده است، گفت: باغ 33 هكتاري رامسر، چشمه سورت، برج مقبره هاي لاجيم از جمله گزينه هاي ثبت جهاني است.
سيف الله فرزانه با بيان اينكه گردشگري در مازندران خوب معرفي نشده است، اذعان داشت: اكنون گردشگر را فقط در محورهاي استان مي بينيم و كمتر گردشگر به عنوان نمونه به كجور و يا بلد مي رود و اين ناشي از آن است كه اين مناطق خوب شناسايي نشده است.
تخريب بافت تاريخي به بهانه فرسودگي
وي با اشاره به وجود آثار و بناهاي تاريخي فراوان در استان اظهار داشت: درحال حاضر شهرداريها در سراسر كشور و استان به بهانه حفظ و مرمت بافت هاي فرسوده، بافتهاي تاريخي را نابود مي كنند و از كميسيون ماده 5 مصوبه مي گيرند و بافتهاي تاريخي را به بهانه بافت فرسوده تغيير مي دهند و اين يعني عدم همكاري براي حفظ آثار تاريخي است.
شناسايي 122 منطقه نمونه گردشگري
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري مازندران با بيان اينكه در مازندران 122 منطقه نمونه گردشگري داريم، اظهار داشت: در ايجاد زيرساختها مشكل داريم درحاليكه وقتي كلمه گردشگري مي آيد همه تصور مي كنند اين منطقه بايد زير نظر گردشگري باشد، درحاليكه اينگونه نيست.
فرزانه افزود: وقتي اختيار منطقه نمونه گردشگري با سازمان ميراث فرهنگي نيست، چگونه مي توانيم زيرساختها را انجام دهيم.
وي يادآورشد: طبق قانوني به نام ماده 3 حفاظت و بهره برداري اراضي ملي براي مناطق نمونه گردشگري فراخوان انجام مي شود و در اين فراخوان همه مي توانند شركت كنند، درحاليكه كه كسي در اين فراخوان شركت مي كند بايد اهليت سرمايه گذاري را داشته باشد.
كد خبر: 2191748
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۱۸ - ۱۱:۳۷
دوشنبه 18 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]