واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تدوين يك برنامه جامعه نگر براي آموزش به بيمار ضروري است
دبير اجرايي دومين كنگره ملي "آموزش به بيمار"، به نقش وزارت بهداشت در فرهنگ سازي براي آموزش به بيمار اشاره و پيشنهاد كرد: لازم است يك كميته و يا گروه كارشناسي قوي در معاونت درمان وزارت بهداشت با حضور متخصصين مجرب رشته هاي آموزش پزشكي، باليني، بهداشتي و آموزش بهداشت تشكيل شود كه بتوانند برنامه جامعهنگر عملياتي تدوين نموده و اجراي آن را مورد رصد و پايش قرار دهند.
به گزارش خبرگزاري مهر، سيما گرشاسبي به بررسي موانع پيش روي عدم گسترش آموزش به بيمار در كشور پرداخت و گفت: عدم وجود متولي مشخص و آشكار براي آموزش بيمار در نظام سلامت، عدم وجود برنامه مشخص و مدون براي آنجام آموزش بيمار به روش كاملا علمي، عدم وجود ساختارهاي لازم براي تحقق اهداف آموزش بيمار در نظام سلامت از جمله خلاهاي پيش روي عدم استقرار برنامهاي جامع براي آموزش به بيمار هستند.
وي همچنين عدم وجود برنامه درسي مشخص براي آموزش بيمار در كوريكولوم آموزش علوم پزشكي را نيز در عدم گسترش اين امر دخيل دانست و گفت: در حال حاضر آموزش به بيمار يك برنامه آموزشي پنهان است و به دليل اهميت موضوع لازم است از پنهان به آشكار و جدي تغيير جهت دهد.
دبير اجرايي دومين كنگره ملي آموزش به بيمار افزود: كمبود نيروي انساني نيز به عدم انجام موفق آموزش به بيمار دامن زده است. البته مشكل اصلي كمبود نيروي انساني نيست . گرچه تعداد نيروي انساني به لحاظ كمي بسيار مهم است و نبود آن ميتواند مشكل جدي ايجاد نمايد اما در حوزه آموزش بيمار كيفيت و كفايت حائز بيشترين درجه از اهميت است.
گرشاسبي در ادامه به تبيين برخي راهكارهاي موجود به منظور ارتقاي آموزش به بيمار پرداخت و گفت: تبيين برنامه درسي آشكار و عملياتي براي موضوع آموزش بيمار در كوريكولوم آموزش علوم پزشكي ضروري به نظر ميرسد. زيرا آموزش دانشجويان علوم پزشكي در رشتههاي مختلف سالهاست در كشور ما در حال انجام است و يك فرصت طلايي براي اجرا و نهادينه كردن آموزش بيمار در نظام آموزشي و سلامت محسوب ميشود.
وي افزود: لازم است از اين فرصت به بهترين شيوه ممكن استفاده كرد. علاوه بر اين لازم است موضوع آموزش بيمار در برنامههاي آموزش مداوم جامعه پزشكي به عنوان يك اولويت برجسته گنجانده شود.
دبير اجرايي دومين كنگره ملي آموزش به بيمار به نقش وزارت بهداشت در اين خصوص نيز اشاره كرد و گفت: تشكيل يك كميته و يا گروه كارشناسي قوي كشوري در معاونت درمان وزارت بهداشت با حضور متخصصين مجرب آموزش پزشكي، باليني، بهداشتي و آموزش بهداشت كه بتوانند برنامههاي جامعهنگر عملياتي تدوين نموده و اجراي آن را مورد رصد و پايش قرار دهند، پيشنهاد مي شود.
وي با تاكيد بر ضرورت برجسته كردن موضوع آموزش بيمار در حاكميت باليني به عنوان حق اساسي بيمار اظهار كرد: همچنين تامين نيروي انساني متخصص و متعهد آموزش ديده، حمايتهاي قانوني و تصويب و تامين بودجه كافي براي اجراي موفق آموزش بيمار در كشور بدون اينكه در هزينههاي قابل پرداخت از سوي بيمار تاثير بگذارد، از جمله راهكارهاي موثر در ارتقاي آموزش به بيمار هستند.
دومين كنگره ملي آموزش به بيمار از تاريخ 18 تا 20 دي ماه سال جاري در تالار امام مجتمع بيمارستاني امام خميني (ره) برگزار خواهد شد.
كد خبر: 2196433
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۵ - ۰۹:۳۰
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]