واضح آرشیو وب فارسی:مهر: هر قصهگو روايت خاص خود را از قصه دارد
يك نويسنده كودك و نوجوان قصهگويي در جمع را موثرتر دانست و افزود: قصه گفتن براي جمع، بهتر و جذابتر از قصهگويي براي يك نفر است و مهدكودكها و كتابخانههاي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان ميتوانند اين فضا را در اختيار بچهها بگذارند.
حسين فتاحي، نويسنده كودكان و نوجوانان در گفتگو با خبرنگار مهر به اينكه قصهها همواره مخاطب خاص خود را دارند، اشاره و بيان كرد: هر قالبي، ظرفيت و جايگاه خاص خود را دارد و نميتوان گفت، با ورود ماهواره و اينترنت، قصه مخاطب خود را از دست داده است. بشر تنوعطلب است و به انواع سرگرميها نياز دارد.
او با اشاره به ضرورت نو شدن قصهها گفت: بهروز شدن، ويژگي ادبيات شفاهي است كه قصه هم بخشي از آن بهشمار ميرود. قصههاي امروز بايد از زبان مخاطب امروز بهره ببرند و فضا و شيوه اجراييشان امروزي باشد. اگر روزگاري به شيوه نقالي و پردهخواني، قصهگويي ميكرديم، امروز ميتوانيم از قالبهاي جديدتر چون كتاب و فيلم و پويانمايي استفاده كنيم.
فتاحي به اينكه پدر و مادرها، قصهگويي نميدانند، اشاره و بيان كرد: مادر و پدرها، قصهگويي نميدانند و بايد نهادها و سازمانهاي فرهنگي به آموزش قصهگويي بپردازند. چه اشكالي دارد مربيان، پدر و مادرها با قصهگويي آشنا شوند و آموزش و پرورش، شهرداريها، كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، قصهگويي را آموزش دهند؟
نويسنده مجموعه «پيامبران» ادامه داد: اگر سيستم توزيع كتاب اصلاح شود، حتي شرايط قصهگويي هم بهتر ميشود. ما 20 ميليون مخاطب كودك و نوجوان داريم و تيراژ كتابهايمان بين 2 تا 5 هزار نسخه است؛ علت اصلي شمارگان كتاب را نبايد در سرانه پايين مطالعه جستجو كرد، بلكه به جاي آن بايد درماني براي درد كهنه توزيع در نظر گرفت و شيوه توزيع را بهروز كرد.
فتاحي توزيع مناسب كتاب را يكي از راههاي گسترش قصهگويي دانست و افزود: ما حتي به يك درصد از مخاطبان خود هم كتاب نميرسانيم. 30 استان داريم و اگر در هر استان، 500 نفر كتاب خريداري كنند و بخوانند، سرانه كتابخواني در كشورمان بالا ميرود و بر شمارگان كتاب افزوده ميشود.
اين نويسنده كودك و نوجوان به پروسهاي كه يك قصهگو بايد پشت سر بگذارد تا يك متن نوشتاري را به قصهاي براي گفتن تبديل كند، اشاره كرد و افزود: ما ميتوانيم متني را براي قصهگويي آماده كنيم و در اختيار قصهگو بگذاريم. قصهگويان ميتوانند از قصههايي كه نوشته و منتشر شدهاند، استفاده كنند، اما همه قصهگوها متن نوشته شده را با لحن و زاويه ديد خود هماهنگ ميكنند؛ به عبارتي هر قصهگو روايت خاص خود از يك قصه را دارد.
فتاحي قصهگويي در جمع را موثرتر دانست و افزود: قصه گفتن براي جمع، بهتر و جذابتر از قصهگويي براي يك نفر است. از اينرو مهدكودكها و كتابخانههاي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان ميتوانند اين فضا را در اختيار بچهها بگذارند. از سوي ديگر وجود جشنوارههايي چون جشنواره قصهگويي كانون خيلي خوب است، اما نميدانم چرا پيشرفت نميكند. چه اشكالي دارد كانون، همانطور كه مربي استخدام ميكند قصهگو هم استخدام كند؟
كد خبر: 2196163
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۵ - ۰۸:۰۲
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]