واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عضو جامعه معلولان كيش مطرح كردكمبود امكانات آموزشي براي كودكان معلول در كيش
عضو جامعه معلولان جزيره كيش با بيان اينكه خانوادهها در اين جزيره براي نگهداري و آموزش كودكان معلول خود با مشكلات و هزينههايي هنگفت دست و پنجه نرم ميكنند، خواستار رفع مشكلات اينچنيني شد.
به گزارش خبرگزاري فارس از جزيره كيش، نگهداري و مراقبت از معلولان وظيفه جامعه است. وظيفهاي كه از عهده يك فرد يا گروه خاص به تنهايي خارج است.
تكتم بيدكي كارشناس ارشد روانشناسي و يكي از جوانان اين جزيره مرجاني است، اين جوان موفق ايراني سالهاست كه با معلوليت دست و پنجه نرم ميكند اما هيچ گاه نا اميد و مايوس نشده است.
بيدكي، پرتلاش ساكن جزيره كيش در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: طبق آمار بهداشت جهاني در حدود 10 درصد از كل جمعيت جهان دچار انواع معلوليتهاي جسمي حركتي و ذهني هستند كه نزديك به 80 درصد اين افراد در كشورهاي جهان سوم زندگي ميكنند.
بيدكي با اشاره به اينكه سهم كشور ما نيز از معلوليتهاي مختلف در حدود 10 تا 12 درصد است افزود: با وجود اينكه بهزيستي در كشور ما تنها متولي قانوني معلولان است اما با توجه به حجم بالاي نيازها به خصوص در زمان كنوني با وجود هزينههاي سرسام آمور زندگي و درمان نتوانسته است حتي نيازهاي اوليه اين قشر را پاسخگو باشد.
اين كارشناس ارشد روانشناسي كه خود يكي از اعضا خانواده معلولان كشور است با بيان اهميت توجه به آينده معلولان گفت: يكي از مهمترين مشكلات معلولان در جامعه ما اشتغال آنان است.
وي همچنين با اينكه بسياري از معلولان جامعه ما به خصوص با وجود وسايل پيشرفته امروزي ثابت كردهاند كه معلوليت برايشان محدوديتي به وجود نياورده است، گفت: عدم حمايت كافي و لازم از خانوادههايي كه داراي فرزندان معلول هستند، نبود وسايل توانبخشي لازم و استاندارد و بيمههاي درماني مكمل همچنين مشكلات مربوط به مسكن، وجود افكار و باورهاي غلط نسبت به معلولان در بين اقشار سالم جامعه، نبود بودجه كافي در سازمان بهزيستي براي برطرف كردن نيازهاي معلولان، عدم وجود امكانات لازم براي تردد معلولان در اماكن و معابر عمومي در بسياري از مكانها و معابر عمومي از جمله مشكلات معلولان در جامعه ماست.
اين عضو جامعه معلولين جزيره كيش با اشاره به اينكه به دليل يك بيماري كه با تشخيص به موقع و اهتمام براي درمان قابل پيشگيري و درمان بود به اين وضعيت مبتلا شده است گفت: معلوليت ميتواند مادرزادي و بر اثر حوادث و بيماري صورت پذيرد كه عوامل مادرزادي نيز ممكن است بر اثر ارث يا ابتلا مادر به بيماري قبل يا در حين بارداري باشد.
وي اضافه كرد: اما علت ابتلا من به اين وضعيت بيماري زردي بود. يك بيماري ساده كه با شناسايي و درمان به موقع به سادگي قابل كنترل بود.
اين معلول يادآور شد: با توجه به اينكه ما اهل خراسان شمالي و شهر بجنورد هستيم، من در هنگام تولد مبتلا به يرقان شديد شده بودم كه به دليل عدم وجود امكانات در بيمارستان محل تولد به مشهد اعزام شدم و متاسفانه پزشكان بيمارستان با تعلل در تعويض خون باعث شدند تا به مراكز حركتي در مغز آسيبهاي جبران ناپذيري وارد شود كه نتيجه آن عدم توانايي حركتي در پاها و معلوليت من بود.
تكتم بيدكي كه متولد 1365 و اهل بجنورد است چند سالي است كه به همراه چند تن از اعضا خانوادهاش در جزيره كيش زندگي ميكند و در اداره بهزيستي مشغول به كار و فعاليت است.
وي در مورد اينكه آيا تا به حال به دليل معلوليت خود دچار ياس و نااميدي شده است يا نه؟ گفت: من از هنگام تولد سختيهاي زيادي را متحمل شده ام زيرا در ابتدا حتي قادر به نشستن هم نبودم و تا كلاس چهارم دبستان تمام كارهاي من بر عهده مادر و ديگر اعضا خانوادهام بود، اما به مرور با تمرينات سخت و مداوم توانستم قدرت حركت پيدا كنم و كارهاي شخصيام را خودم انجام دهم.
بيدكي گفت: البته هنوز هم به تمرينات كار درماني و فيزيوتراپي خود ادامه ميدهم. اين تمرينات هميشه بسيار سخت و دردناك است اما براي كنترل بيماري و توان حركت افراد معلول مجبورند سالها اين تمرينات سخت كار درماني را انجام دهند.
بيدكي با اشاره به هزينههاي بالاي كاردرماني و فيزيوتراپي براي معلولان گفت: زندگي در دنياي امروز هزينههاي بسياري دارد. در شرايط كنوني افراد سالم هم توان اداره زندگي خود را ندارند مخصوصا در جزيره كيش كه هزينههاي زندگي و رفت و آمد به سرزمين اصلي بسيار بالاست، چه رسد به معلولان كه بايد هزينههاي درمان را هم براي هميشه به دوش بكشند.
وي در ادامه افزود: من از زمان دبيرستان سعي كردم به تنهايي مشكلاتم را حل كنم و استقلال داشته باشم به همين دليل به كارهايي همچون خبرنگاري و تحقيق و پژوهش روي آوردم و تحقيقات بسياري در حوزههاي اجتماعي انجام دادهام كه بسياري از آنها مقامات كشوري هم داشتهاند.
اين جوان موفق جزيره كيش با اشاره به اينكه در جزيره كيش محدوديتهايي براي معلولان وجود دارد گفت: ما در جزيره كيش كودكان معلولي داريم كه جايي براي نگهداري از آنان يا آموزش آنان وجود ندارد.
وي با بيان اينكه نگهداري از اين كودكان يكي از اولويتهاي نياز مادران جزيره است تاكيد كرد: همه ما ميدانيم كه زنان در جزيره كيش بيش از هر نقطه از كشور پا به پاي مردان در بيرون از خانه به كار و فعاليت مشغولند و اين اقتضاي زندگي در اين جزيره است اما تمامي مادراني كه كودك معلول دارند دغدغه آموزش و نگهداري آنان را در ساعاتي كاري خود دارند.
وي خاطر نشان كرد: در مدارس و مهد كودكهاي جزيره به ندرت اين بچهها پذيرفته ميشوند زيرا محدوديت حركتي دارند و توانايي انجام كارهاي خود را ندارند.
اين كارشناس ارشد روانشناسي ادامه داد: البته ما در جزيره يك مركز آموزش براي كودكان عقب مانده ذهني داريم اما براي كودكان عقب مانده حركتي و جسمي امكان تحصيل و نگهداري در حد بسيار محدودي است. جداي از اينكه هزينههاي كاردرماني كه بايد به طور مداوم صورت پذيرد براي بسياري از خانوادهها سنگين است.
بيدكي با درخواست از مسئولان و مردم براي توجه بيشتر به اين قشر آسيب پذير تصريح كرد: ما معلولان شايد از بسياري از تواناييهاي خدادادي محروم باشيم اما خداوند در قبال آنچه از ما گرفته تواناييهاي ديگري به ما بخشيده است كه با حمايت ميتوانيم آنها را شكوفا كرده و به بهترين نحو از آن بهره برده و سربار خانواده و جامعه نباشيم.
وي اضافه كرد: ما به ترحم آدمها احتياج نداريم. ما تنها كمي حمايت و كمك ميخواهيم آن چيزي كه حق هر شهروندي است. ما به خواسته خودمان در اين وضعيت گرفتار نشدهايم و نبايد ديگران فكر كنند كه اين مشكل فرد است نه جامعه. بايد به اين باور برسيم كه معلولان نيز عضوي از اين جامعه هستند و مانند ديگر اعضا جامعه بايد از حقوق شهروندي برخوردار باشند.
جزيره كيش شهري است با آغوش باز براي پذيرش ميهماني از سراسر جهان و مردماني كه از ديار خود آمدهاند تا در كنار هم دنيايي زيبا بسازند هزار رنگ و جذاب كه چشم از ديدنش مسرور شود.
اما اين بودن و ساختن نيازمند حمايت و توجه به نيازهاي اوليه هر كدام از آنان است. كودكاني كه در بعضي از اين خانوادهها عليرغم ميل باطني پاي به عرصه وجود نهادهاند امروز در انتظار چتر حمايت مسئولان و مردماني هستند كه دستانشان هميشه به مهرباني گشوده بوده است تا لحظات زندگي را اگر چه تلخ و سنگين در پشت قابهاي شيشهاي چشمان اشك آلوده مادراني كه در آرزوي سلامتشان هر لحظه دست بر آسمان بلند دارند كمي سهلتر و سادهتر كند.
معلوليت محدوديت نيست. معلولان نيازمند حمايت اند نه نگاه هاي ترحم بار سنگيني كه بودن را برايشان سخت مي كند و زندگي را در كامشان زهر.
===============
به كوشش زيبا حسين زاده
===============
انتهاي پيام/88003/
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]