تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله چيزى مثل شام و غير آن را بر نماز مقدم نمى‏داشتند و ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849689724




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دغدغه هاي مقام معظم رهبري در باب فرهنگ


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دغدغه هاي مقام معظم رهبري در باب فرهنگ
دولت بايد اولويت هاي ويژه اي را براي فعاليت هاي ديني قائل شود. به عنوان نمونه اگر ما به تعدادي مسجد در كشور نياز داريم. حتما دولت بايد در ساخت اين مساجد به نوعي حمايت كند و پيش قدم باشد.


حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب سه شنبه 19/9/92 در ديدار رئيس و اعضاي شورايعالي انقلاب فرهنگي، با تبيين اهميت حياتي مقوله فرهنگ و جايگاه شورايعالي انقلاب فرهنگي در پيشبرد اهداف اساسي انقلاب اسلامي نكات مهمي را بيان كردند. بيانات ايشان بهانه اي شد تا گفتگويي را با دكتر جواد منصوري ترتيب دهيم كه در ادامه مي خوانيد:

به نظر شما چرا مقام معظم رهبري در اين موقعيت به مقوله ي فرهنگ پرداخته اند به عبارت ديگر چه اهميتي دراينباره احساس كرده اند كه در اين جلسه به اين موضوع مهم پرداخته اند؟

موضوع فرهنگ از موضوعات بسيار مهم و چالشي در طول تاريخ بوده است و هرچه كه ما به جلو مي آييم نقش فرهنگ در ابعاد مختلف جامعه بشري بيشتر و تاثيرگذارتر مي شود. نكته ي ديگري كه حائز اهميت است اين است كه انقلاب اسلامي، انقلابي است كه بيش از همه ي ابعاد ديگرش به مسئله ي فرهنگ توجه و تاكيد ويژه دارد و به اين دليل رهبري انقلاب در طول سالهاي بعد از پيروزي به صورت مستمر بر مسئله ي تقويت فرهنگ و زيرساخت هاي فرهنگ اسلامي در كشور و همچنين مقابله با فرهنگ هاي ضد ديني و مقابله با تهاجم فرهنگي تاكيد مي كردند.

لذا در اين جلسه هم ما شاهد هستيم كه ايشان فرهنگ را به عنوان حاشيه و ذيل اقتصاد و سياست نمي دانند بلكه معتقدند اقتصاد و سياست درواقع حاشيه فرهنگ هستند و به همين دليل هست كه براي فعاليت هاي فرهنگي معتقدند برنامه ريزي ضروري است و دستگاه هاي مختلف بايد نسبت به ارتقاء سطح فرهنگ ديني كشور مسئوليت بپذيرد و عمل كند.

چه كارهايي براي رفع و حل دغدغدهاي مقام معظم رهبري در باب فرهنگ مي توان انجام داد؟

شوراي عالي انقلاب فرهنگي به دليل جايگاهي كه دارد مي تواند براي تمام دستگاه هاي كشور خط مشي فرهنگي تعيين بكند و براي اجرا حتي با همكاري انها برنامه تعيين بكند و بعد در اجرا هم نظارت داشته باشد و بعد بر اساس اين برنامه عملكردها را ارزيابي كند و اگر نياز به تصميمات جديد هست اين تصميمات را در شورا اتخاذ كند.

نكته ي حائز اهميت اين است كه تا به حال شوراي انقلاب فرهنگي يك سازوكار مشخصي براي اجراي مصوبات خودش نتوانسته در كشور داشته باشد. به اين دليل بسياري از مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي مورد توجه جدي سازمان ها قرار نگرفته است و آنها خودشان را موظف و ملزم نداسته اند مصوبات شورا را عمل كنند .

به اين دليل صحبت از اين است كه بايد مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي مجدد به تصويب مجلس شوراي اسلامي يا تامين مالي و نيرو و مجوزهاي ديگر برسد كه به نظر من اين موضوع بيش از يك واقعيت قانوني و حقوقي يك بي توجهي به اهميت نقش فرهنگ و مسئوليت دستگاه هاي اجرايي است در اجراي مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي.

در سه دهه گذشته شاهد بوديم كه دولت ها معمولا احساس تعهد ويژه اي در زمينه ي مسائل فرهنگي نمي كنند و اشتغال خودشان را به مسائل اقتصادي و امنيتي - سياسي و خارجي درواقع به نوعي توجيهي بر براي بي توجهي و فراموشي در فرهنگ مي دانند .

حتي مي بينيم كه بعضي از مقامات دولتي در سه دهه ي گذشته به صراحت گفته اند مسائل ديني و اخلاقي يا مسائل فرهنگي را بايد به مردم سپرد و بايد روحانيون در اين زمينه فعال شوند حوزه هاي علميه بايد فعال شوند و به صورت كلي دولت را فاقد مسئوليت در اين زمينه مي دانند كه اتفاقا مقام معظم رهبري در اين جلسه به صراحت اين مطلب را نفي مي كند و فرموده اند كه سپردن مسائل فرهنگي به مردم نافي وسيله نظارتي و هدايتي دولت نيست و حضور حكومت و دولت در عرصه فرهنگ نيز به معناي سلب حضور مردم نمي باشد و اين مسئله مهمي است كه بايد بين دولت و شوراي انقلاب فرهنگي حل شود.

مهمترين توصيه هاي مقام معظم رهبري به شوراي عالي انقلاب فرهنگي چه بوده است؟

در ملافات سالانه شان تاكيدات زيادي درمورد مواجه با تهاجم فرهنگي داشته اند اگر چه شورا هم اقداماتي كرده است ولي نه پيگري لازم را داشته است و نه دستگاه ها پاسخگو بودند در قبال عدم اجراي طرحهاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي.ديگر اينكه يكي از توصيه هاي جدي رهبري به شورااين است كه به مسائل به موضوعات زير ساختي و اساسي بپردازند و از ورود به جزئيات جدا پرهيز كنند. و درعين حال پيگير اجراي مصوبات شورا باشند. زيرا كه درگذشته غالب مصوبات شورا بدون اجرا مانده است و توصيه ديگراين است كه بايد با مقوله ي تهاجم فرهنگي برخوردي حكيمانه بشود .

در اين ملاقات دو دستگاه را به صراحت نام مي برند. واقعيت قضيه اين است كه اين دو دستگاه در گذشته و هم در آينده مي توانند نقش بسيار تعيين كننده اي داشته باشند كه متاسفانه به دليل مديريت هاي ضعيف و يا تغيير مديران و يا سياست ها غلط، اين دوستگاه كه عبارت بود ند از صدا و سيما و وزارت فرهنگ و ارشاد نتوانستند در اين زمينه اقدامات موثري داشته باشند

به نظر شما رابطه ي دولت و فرهنگ را چگونه است و چگونه بايد باشد؟

يكي از مسائل مهمي كه به عنوان تفاوت بين حكومت ديني اسلامي با حكومت هاي غير ديني و سكولارمطرح ميشود اين است كه در حكومت اسلامي دولت مسئول هدايت مردم است. ضمن اينكه مردم هم مسئوليت هايي نسبت به يكديگر دارند.

مثلا در بخش امر به معروف و نهي از منكر هيچ تفاوتي بين دولت و مردم نيست. همه بايد بر اساس اصل كُلُكُم راعٍ و كلكم مسئول عن رعيته ناظربريكديگر باشد.بنابراين دولت ها نبايد شانه خودشان را از زير بار مسئوليت ديني خودشان خالي كنند.

نكته ي حائز اهميت اين است كه رفتار دستگاه هاي دولتي ها و مديران دولتي بسيار در بخش فرهنگي تعيين كننده است. يعني دستگاه دولتي حتي بدون اينكه حرف بزند درواقع با عملكردهاي خودش ارزش آفريني مي كند و يا تخريب ارزش مي كند. بنابراين دستگاه دولتي بايد خيلي مراقب باشد از لحاظ اينكه رفتار ش بايد منطبق با موازين شرعي باشد.

زيرا كه به هر تقدير بخش عمده اي از جامعه الگوي خودشان را مديران كشور مي دانند و اين نكته اي است كه متاسفانه غالبا از آن غفلت مي شود و تصور اين است كه فرضا هرگونه كه مديران رفتار بكنند تاثيري در ذهنيت مردم ندارد .درحالي كه اينچنين نيست.

نكته ي ديگري كه در رابطه با دولت، مردم و دين هست اين است كه دولت بايد اولويت هاي ويژه اي را براي فعاليت هاي ديني قائل شود. به عنوان نمونه اگر ما به تعدادي مسجد در كشور نياز داريم. حتما دولت بايد در ساخت اين مساجد به نوعي حمايت كندو پيش قدم باشد. حتي در مورد كتاب هاي ديني حتي در مورد حوزه هاي علميه. بنابراين دولت بايد براي فعاليت نهادهاي ديني اولويت قائل شود.

اين اولويت صرفا در شعار دادن نيست. درتوجه به امكانات و حل مشكلات انهاست. مورد ديگري كه نسبت دين و دولت را تعيين مي كند اين است كه دولت در تمامي آئين نامه ها و مقررات خودش حتما ضوابط ديني را نظر بگيردو حتما بايد منطبق با ضوابط ديني باشد. بنابر اين در دستگاه هاي دولتي اسراف و اتلاف حيف و ميل تبعيض و اينگونه مسائل كه صريحا مخالف مواضع ديني است نبايد در دستگاه هاي دولتي اجرا شود

اين در شرايطي هست كه همه دولت ها ادعا دارند كه هزينه هاي كلاني را صرف امور فرهنگي مي كنند.آيا به نظر شما در اين بين چه اتفاقاتي رخ مي دهد كه به مقصد اصلي خود كه همان فرهنگ هست، نمي رسند؟

البته بحث ضعف برنامه ريزي و ضعف مديريت ها در بخش فرهنگي متاسفانه چشمگير است و اين نكته اي است كه اتفاقا مقام رهبري در همين جلسه به صراحت به آن اشاره مي كنند و مي فرمايند براي فعاليت هاي فرهنگي برنامه ريزي ضروري است. نمي توان انتظار داشت كه فرهنگ يك كشور اعم از فرهنگ عمومي يا فرهنگ نخبگان يا فرهنگ دانشگاهي به خودي خود پيش برود. بنابراين نكته ي حائز اهميت دولت بايد مقوله ي فرهنگ را نه اينكه جدي بگيرد اصلا بايد يك ركن اصلي كار خود بداند

شما هم اكنون موقعيت فرهنگي جامعه را چگونه مي بينيد؟

به دليل عملكردهاي ضعيف و بعضا اشتباه گذشته ما. وضعيت فرهنگي مان از جهاتي تضعيف شده است. مثلا وقتي كه بي عدالتي در رفتاري هاي دولتي وجود داشته باشد زماني كه بي برنامه گي در فعاليت هاي فرهنگي وجود داشته باشد زماني كه در انتصابات روابط و رفاقت ها اولويت پيدا بكند طبيعتا مردم از چنين دولت ديني فاصله مي گيرند. حتي در بخش فرهنگي هم يك سياست مشخصي در مجموعه نظام پياده نشده است. به عبارت ديگر به طور دائم با تغيير مديران برنامه ها عوض شده است، امكانات جابه جا شده است.و به اين دليل ما نتوانستيم پيشرفت خوبي را داشته باشيم.

منبع: مركز اسناد انقلاب اسلامي

دوشنبه 25 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن