واضح آرشیو وب فارسی:ايران ورزشی: الزام براي پخش HD ليگ جهاني و نگراني واليبال ايران شش ماه زمان براي پشيمان نشدن
محسن آجرلو
خبري كه روز گذشته مخابره شد در ابتدا كمي نگران كننده بود. اين نگراني با بررسي عميقتر موضوع بيشتر و بيشتر شد. خلاصه خبر اين بود: «فدارسيون جهاني واليبال، تمامي هشت تيم حاضر در سطح اول ليگ جهاني را ملزم به استفاده از سيستم تصوير برداري و پخش HD و ويدئو چلنج كرده است.»
همين دو خط كافي بود كه نگرانيهاي زيادي را به وجود آورد. البته بند ديگر اين خبر اعلام ميكند كه كشوري كه نتواند اين امكانات را مهيا كند، به گروه يا سطح دوم تيمها سقوط ميكند كه اين نگرانيها را بيشتر كرد.
موضوع پخش HD ديدارهاي ليگ جهاني، در دوره گذشته نيز محل منازعه بود. كميته ليگ جهاني در دوره گذشته نيز به پخش ديدارهاي ايران در اين رقابتها با كيفيتي پايين تر، معترض بود. اعتراضي كه بر مبناي قرارداد بين دو طرف اعلام شده بود و وارد هم بود. اكنون هم در شرايطي كه صدا و سيما حتي حاضر نيست حق پخش اين رقابتها را پرداخت كند، آيا مايل است چنين هزينه سنگيني را براي پخش با كيفيت رقابتهاي ليگ جهاني متحمل شود؟
در حال حاضر تعداد دوربينهاي معدودي در كشور وجود دارد كه بتواند با كيفيت HD فيلمبرداري كند. آن تعداد هم اكثرا براي توليد فيلمهاي اندكي در سال مورد استفاده قرار ميگيرد. در طرف ديگر بايد ديد زير ساختهاي اين كار در كشور وجود دارد يا خير؟ و اينكه اين كار چه هزينههايي را براي صدا و سيما در بر خواهد داشت، آن هم همان صدا و سيمايي كه هزينه پخش ديداري كه به وسيله آن درآمدزايي كرده را پرداخت نميكند و كار را تا مرز محروميت پيش ميبرد؟
در هر صورت فدراسيون واليبال از همين امروز بايد به هوش باشد. نبايد فريب فاصله شش ماهه تا ليگ جهاني را بخوريم. اگر ميخواهيم در سيد نخست ليگ جهاني بمانيم بايد از همين امروز دست به كار شويم. براي رهايي از اين مشكل هم دو راه وجود دارد. راه اول به مذاكره و لابي ختم ميشود. اينكه فدراسيون واليبال در ماههاي باقيمانده تا ليگ جهاني، رايزنيها و مذاكرات زيادي را با فدراسيون جهاني انجام دهد. روي تعداد زياد تماشاگران و شور و اشتياق مثالزدني آنها و گسترش بيش از پيش اين رشته در كشور مانور دهد تا گراسا را متقاعد كنيم در اين مورد به ايران تخفيف دهد. كارهاي بسيار زيادي ميشود در اين زمينه انجام داد كه محمدرضا داورزني قطعا به آن اشراف دارد و ميتواند با كمك ديگر چهرههاي ورزشي و واليبالي كشور، اين مشكل را برطرف كند.
راه دوم اما به خودمان برميگردد و همتي كه بازهم بر دوش فدراسيون خواهد بود. اينطور كه به نظر ميرسد و با توجه به شواهد موجود، صدا و سيما علاقهاي به بهبود كيفيت تصاوير و پخش HD رقابتها ندارد. فدراسيون واليبال بايد خودش در اين زمينه دست به كار شود و ساز و كار مناسبي را براي اين اتفاق فراهم كند. ليگ جهاني اتفاق بزرگي در دنياي واليبال است كه موجوديت آن دقيقا به منظور به حركت در آوردن چرخهاي اقتصادي اين رشته در دنياست. توجه و پرداختن به مقوله ماركتينگ در اين رقابتها ميتواند هزينههاي مورد نياز صدا و سيما و يا حتي خود فدراسيون را براي پخش HD اين مسابقات تامين كند. وقتي ليگ جهاني بيش از هرچيز براي درآمدزايي و ماركتينگ برگزار ميشود، چرا ما از آن استفاده نكنيم؟ رييس فدراسيون واليبال در شرايط كنوني نبايد دست روي دست بگذارد و به نامه نگاريها هميشگي و جوابهاي هميشگي اكتفا كند. بايد خودش و تيم فدراسيون را بسيج كند تا ظرف مدت اين شش ماه، ساز و كاري مناسب اتخاذ و تصميمي درست گرفته شود تا واليبال ايران به خاطر ديگر ضعفهاي موجود لطمه نخورد. وقتي از امروز بيش از شش ماه فرصت داريم، ديگر نميشود توپ را در زمين ديگران انداخت و كمبودها در حوزههاي ديگر را بهانه كرد. پس بايد دست روي زانو بگذاريم و خودمان برخيزيم.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران ورزشی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]