واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: عضو شوراي شهر: شهرداران مناطق به كميسيون باغات اهميت بدهند
تهران/ واحد مركزي خبر / اجتماعي 1392/09/24
رئيس كميسيون شهرسازي و معماري شوراي شهر تهران گفت: در اجراي طرح تفصيلي به برخي ساخت و سازها اجازه 100 درصد سطح اشغال را هم داده مي شود كه منجر به نابودي حيات املاك و قطع درختان موجود در اين ريز دانه ها مي شود.
به گزارش خبرنگار واحد مركزي خبر، محمد سالاري در جلسه امروز شوراي اسلامي شهر تهران افزود: ماده 4 قانون باغات كه به بحث جريمه در صورت قطع درخت و از بين بردن درختان به هر نحوي مي شود به صورت جدي اعمال نمي شود.
وي يكي ديگر از مشكلات درباره تخريب باغات را شركت نكردن شهرداران مناطق در جلسات كميسيون ماده 7 كه بر زمين هاي 500 تا 2000 متر اعمال نظر مي كند، اشاره كرد و افزود: به شهرداران مناطق در خصوص اهميت دادن به كميسيون باغات بايد تذكر داده شود.
سالاري همچنين به نحوه جابجايي درختان اشاره كرد و گفت: براي جابجايي درختان ، مكانيسم كارشناسي وجود ندارد بنابراين در بسياري از جابجايي ها درختان خشك مي شوند.
وي در پيشنهادي افزود: بهتر است مديريت شهري از ايجاد شركت هاي مادر تخصصي براي جابجايي درختان حمايت كند.
در ادامه جلسه، نايب رئيس شوراي اسلامي شهرتهران نيز با اشاره به اينكه در بحث طرح تفصيلي آيين نامه باغات در بحث باغ ها و ساخت ساز در اين املاك تغيير كرده است، گفت: با توجه به تسهيلاتي كه براي ساخت وساز در باغات ايجاد شده است ، بسياري از مالكان درخواست دارند كه براساس ضوابط باغ به ساخت و ساز ورود پيدا كنند بنابراين نياز است كه بازنگري در اين خصوص صورت گيرد.
مرتضي طلايي همچنين خاطرنشان كرد: حفظ درختان در زمين هايي كه بر اساس ضوابط باغات ساخته مي شود نيز بايد مورد توجه قرار گيرد.
وي گفت: موارد فراواني وجود دارد كه نه تنها درختان باقي مانده در اين املاك از بين مي روند كه حتي درختان بيروني و مجاور اين ساخت و ساز ها نيز در معرض آسيب قرار مي گيرد.
طلايي افزود: بهتر است ساز و كاري طراحي شود كه در ابتداي كار از درختان موجود ملك مجاور آن صورت جلسه اي تنظيم شود تا بعد از اتمام كار از سرنوشت درختان مطلع شويم، كه اگر درختان از بين رفته اند پايان كار به مالك داده نشود.
رئيس كميسيون عمران و حمل و نقل شورا نيز با اشاره به اينكه مديريت شهري از تمام ابزارهاي در اختيارش براي حفظ و گسترش باغات استفاده نكرده است، گفت: با وجود تمام زحماتي كه شهرداري تهران در خصوص حفظ باغات و گسترش فضاي سبز كشيده است، قبول كنيد كه در حوزه فضاي سبز تهران كمبودهايي وجود دارد و از همه ابزارها براي توسعه آن استفاده نشده است.
احمد دنيا مالي همچنين به بحث اجراي پشت بام هاي سبز و فضاي سبز عمومي اشاره كرد و گفت: با يكسري روش هاي ساده مي توان پشت بام ها را سبز كرد.
دنيا مالي با اشاره به برنامه 5 ساله دوم شهرداري خاطر نشان كرد: در ارتباط با فضاي سبز تهران، در اين برنامه احكام عمومي و كلي تدوين شده است در صورتي كه مكانيزم هاي جديدي وجود دارد.
نايب رئيس كميسيون عمران شوراي شهر نيز در ادامه جلسه تاكيد كرد: فضاي باقيمانده از اجراي قانون باغات در ساخت و سازها به فضاي سبز و در برخي موارد به خدمات عمومي اختصاص پيدا كند.
اسماعيل دوستي همچنين خاطرنشان كرد: قبل از اينكه شهر توسعه پيدا كند بايد فكري براي باغات كرد زمين هاي 2 تا 3 هزار متر به بالا كه تحت عنوان برج باغ ساخته مي شود براي ما كه عملكرد باغ و فضاي سبز را نخواهد داشت، چه مكانيزمي وجود دارد كه اين املاك باغ باشند.
اقبال شاكري عضو كميسيون عمران شورا، ايجاد انگيزه هاي اقتصادي را در كنار مصوبات مربوط به باغات ضروري دانست و افزود: اين انگيزه هاي اقتصادي است كه نابودي باغات را رقم مي زند.
انصاري عضو كميسيون برنامه و بودجه شورا نيز تاكيد كرد: بايد فراتر از قانون حفظ باغات تصميم گرفت و براي اجراي طرحهاي مرتبط با گسترش فضاي سبز ، سياست هاي تشويقي در نظر گرفته شود.
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]