واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
حجاریان:ریلگذاری دولت صحیح است/رفع حصر منتظری کار روحانی بود/گزارش صدروزه سیاهنمایی بود
سعید حجاریان با بیان اینکه " پایگاه اجتماعی دولت نسبت به زمان انتخابات گستردهتر شده است"، گفت: در حال حاضر بدیلی برای دولت روحانی وجود ندارد. باید شخصیتهایی که در بین مردم اعتبار دارند، مثل هاشمی رفسنجانی، سیدمحمد خاتمی، ناطق نوری و همچنین روزنامهنگاران و روشنفکران برای مردم توضیح دهند که مشکلات کشور در مدت کوتاهی حل نمیشود.
به گزارش نامه نیوز، شاور سیدمحمد خاتمی در دوران ریاست جمهوری با اشاره به اینکه "ریلگذاری و سمتگیری دولت صحیح است"، اظهار کرد: دولت باید شرایط سازماندهی جامعه مدنی را فراهم کند و موانع را از میان بردارد.
وی همچنین معتقد است که مجلس دهم باید شبیه مجلس پنجم شود یعنی یک اقلیت قوی و تأثیرگذار از اصلاحطلبان وارد مجلس شوند. حجاریان بیان میکند که اگر چنین ترکیبی در مجلس آتی شکل بگیرد، وی از این اتفاق راضی خواهد بود.
اهم سخنان سعید حجاریان در ادامه به نقل از ایسنا میآید:
*در زمان انتخابات حدود 13 میلیون نفر در انتخابات مشارکت نکردند که اکثریت آنها متعلق به جامعه شهری بودند، به گونهای که شهرهای کوچکتر در انتخابات حضور گستردهتری داشتند اما مشارکت در شهرهایی مثل تهران، اصفهان و شیراز کمتر بود. این افراد شاید به این دلیل در انتخابات شرکت نکردند که احساس میکردند رای آنها بیاثر است اما در حال حاضر آنها هم از انتخاب روحانی خوشحال هستند و به پایگاه اجتماعی دولت پیوستهاند.
*ریلگذاری و سمتگیری دولت یازدهم صحیح است، اما مشکلات - به دلیل گستردگی - به آهستگی حل میشوند. ایرادی ندارد که گاهی آهسته حرکت شود، مهم این است که مسیر درست است. در دولت قبل، هم جهتگیری اشتباه بود و هم احمدینژاد و دولت وی در این مسیر غلط، تند حرکت میکردند. بنابراین تورم 40 درصد و نرخ رشد منفی 5.6 درصد به وجود آمد و کشور مفلوک و مفلس شد.
*اگر احمدینژاد پایگاه اجتماعی داشت، به این زودی فراموش نمیشد. ما شاهدیم که خاتمی دارای پایگاه اجتماعی است؛ بنابراین پس از پایان دوران ریاستجمهوریاش همچنان در صحنه حضور دارد و اکنون هم اگر اجازه داشته باشد، میتواند وارد صحنه سیاسی کشور شود.
* جامعه مدنی در زمان ریاستجمهوری خاتمی در حال شکلگیری بود. انجمنهای مختلف، احزاب، مطبوعات و تولیدکنندگان خصوصی در حال شکلگیری بودند. به نظر من سرمایهگذار و تولیدکننده خصوصی نیز بخشی از جامعه مدنی است اما در دولت احمدینژاد جامعه مدنی به صورت سازماندهی شده از بین رفت. در نتیجه هم احزاب و روزنامهها تعطیل شدند و هم دانشجویان و اساتید اخراج شدند و هم بنگاههای اقتصادی تعطیل شد. البته اکنون جامعه مدنی در حال جوانه زدن است.
*پس از ارائه گزارش 100 روزه عدهای روحانی را متهم کردند که وی «سیاهنمایی» کرده است. «سیاهنمایی» یک گزاره است که یا ناظر بر «نشر اصادیق» است، یا ناظر بر «نشر اکاذیب». شاید منظور آنها این بوده که روحانی «نشر اکاذیب» کرده است و اگر اینگونه باشد، رییسجمهور باید دادگاهی شود. اما سیاهنمایی به معنای بیان کردن سیاهیها و تباهیهاست، یعنی کسی جرمی مرتکب میشود و کسی که این جرم را گزارش میدهد در واقع سیاهنمایی کرده است. از این منظر، به نظر من آقای روحانی سیاهنمایی کرده است زیرا وی تباهیها و سیاهیها را گزارش کرد. به نظر من سیاهنمایی بد نیست؛ هرچند برای عدهای خوش نباشد، چراکه گاه حقیقت تلخ است.
*نمایندگان بر خلاف خواسته مردم حرف بزنند و عمل کنند و بعد آن وقت ببینند آیا مردم حوزههای انتخابیهشان آنها را به شهرشان راه میدهند؟ اگر این کار را بکنند مردم آنها را حتی به شهرهایشان راه نمیدهند. من معتقدم حتی اگر قرار باشد قانون اساسی عوض شود، باید شرایطی فراهم شود تا مانند بسیاری از کشورها، دولت بتواند مجلس را منحل کرده و انتخابات زودهنگام برگزار کند تا مردم مجدداً رای دهند و سیستمی هماهنگ پدید آورند. البته چنین چیزی در این کشور عملاً امکانپذیر نیست؛ چراکه آقای جنتی خود را هم بالای سر دولت و انتخابات آن میداند و هم بالای سر مجلس.
* آقای روحانی رییس شورای عالی امنیت ملی است و میتواند مؤثر باشد؛ ضمن اینکه ایشان در این زمینه (رفع حصر)تجربه دارند و امتحان پس دادهاند، بطوریکه رفع حصر آیتالله منتظری نیز کار آقای روحانی بود. بنابراین من امیدوارم با مدیریت ایشان، حصر موسوی و کروبی و نیز حبسها به پایان برسد. البته من شنیدهام در این زمینه دولت تلاشهایی را هم انجام میدهد.
* عربها ضربالمثلی دارند مبنی بر اینکه «الایدی المتعطلة تخلق السنة لاذغة» یعنی «دستهای بیکار، زبانهای گزنده را خلق میکند». باید برای مداوای اینگونه رفتارها، نهادی ایجاد کرد و به نظر من موعظهگری اثری ندارد. آسیبهای اجتماعی، بخشی از جامعهشناسی سیاسی است که به دنبال مقابله با این پدیدههاست اما اکنون با این رشته علمی برخورد میشود و کار پژوهشی در این زمینه صورت نمیگیرد. من در آن دادگاه سال 88 هم گفتم که نفرت، مشکل جامعه ماست. اگر کینه و نفرت وجود داشته باشد، ایران هم مثل برخی کشورها نظیر سوریه و لیبی دچار جنگهای داخلی میشود.
1392/9/24
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]