تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین چیزی که بنده بعد از شناخت خدا به وسیله آن به درگاه الهی تقرب پیدا می کند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842450839




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

منتقدان حرفه‌ای انگشت شمارند


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: منتقدان حرفه‌ای انگشت شمارند
متاسفانه از مطبوعات مبلغ قابل توجهی عاید منتقدان ادبی نمی‌شود/ آنچه بیشتر برای منتقدان امکان کسب درآمد را ایجاد می‌کند، انتشار کتاب است زیرا از این طریق منتقد نیز می‌تواند مانند یک مترجم به حق‌التالیف آثارش امیدوار باشد.
آفتاب: مشیت علایی(نویسنده و منتقد ادبی) معتقد است اگرچه امکان نقدنویسی به صورت یک حرفه در کشورمان وجود دارد، اما این امکان به سختی محقق می‌شود، لذا معدود منتقدانی را می‌توان برشمرد که از این طریق ارتزاق می‌کنند.

وی در گفتگو با خبرنگار ایلنا، در تشریح اصطلاح "نقد حرفه‌ای" اظهار داشت: البته این اصطلاح، یک اصطاح رایج نیست و مانند گونه‌های مختلف نقد (مثل نقد فلسفی، نقد روانکاوانه و...) دارای ترک ادبی و انتقادی مشخصی نیست. اما می‌توان این اصطلاح را به عنوان یک حرفه و شغل مورد بررسی قرار داد.

علایی در پاسخ به این سوال که آیا امکان حرفه‌ای شدن یک منتقد در کشور ما وجود دارد یا خیر، ادامه داد: در مواردی معدود دیده شده که برخی از منتقدان پیشکسوت و با تجربه از همین راه نقد نویسی امرار معاش کنند. مثلا آقای حسن میرعابدینی که از دوستان من است! البته ایشان کلاس‌هایی هم دارد اما کار اصلی‌اش نقد نویسی بوده و از امرار معاشش نیز بر همین محور استوار است.

وی گفت: بنابراین اگر منتقد دارای شرایط علمی لازم بوده و به واسطه‌ی سوابق خود درمیان اهالی ادبیات شناخته شده باشد، این امکان وجود دارد که انتقاد را به عنوان یک شغل دنبال کند. به نظرم از این زاویه، نقد تفاوتی با داستان‌نویسی ندارد و همانطور که نویسندگانی همچون مارکز در جهان و محمود دولت‌آبادی در ایران از راه نوشتن زندگی خود را می‌گذارنند، منتقدان نیز می‌توانند به چنین جایگاهی برسند.

این منتقد شناخته شده ضمن بیان این مطلب که البته نمونه‌هایی از این دست، انگشت‌شمار هستند، گفت: بسیاری از منتقدان ادبی نامی در کشورمان از راه نقد نیز درآمد دارند، اما محوریت درآمد ایشان بر این حوزه نیست. مثل جناب حسین پاینده که منتقدی کارآزموده است اما درآمد اصلی‌اش از راه تدریس در دانشگاه‌ها کسب می‌شود.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که ملزومات حرفه‌ای شدن منتقد چیست، اظهار داشت: طبیعتا نقد ادبی نیز مثل هر شغلی ملزومات خاص خودش را دارد و فرد شاغل در این حوزه باید لوازم حرفه‌ای بودن را داشته باش؛ مثل یک نقاش یا یک سینماگر! منتقد ادبی نیز باید با توجه به سلیقه و نوع نقدی که برمی‌گزیند، اطلاعات و مهارت‌های لازم را داشته باشد. البته داشتن صداقت و پایبندی به ارزش‌های اخلاقی از ابتدایی‌ترین ملزومات نقد است.

علایی درمورد محل کسب درآمد منتقدان ادبی توضیح داد: متاسفانه از مطبوعات مبلغ قابل توجهی عاید منتقدان ادبی نمی‌شود. معمولا این مبلغ آنقدر ناچیز است که نمی‌شود روی آن حساب کرد؛ برخی از مطبوعات نیز که اصلا خود را موظف به پرداخت حق‌التحریر نمی‌دانند. حتی برای خود من پیش آمده که هزینه‌ی پست یا پیک کردن مطالب را نیز خودم پرداخت کرده باشم.

وی افزود: آنچه بیشتر برای منتقدان امکان کسب درآمد را ایجاد می‌کند، انتشار کتاب است. از این طریق منتقد نیز می‌تواند مانند یک مترجم به حق‌التالیف آثارش امیدوار بوده و از این طریق امکان درآمدزایی داشته باشد.

این نویسنده در پاسخ به این سوال که وضعیت حرفه‌ای نقد ادبی در کشورهای توسعه‌یافته چگونه است، گفت: مطمئنا منتقدان ادبی در کشورهای پیشرفت، جایگاه تثبیت شده‌ای دارند و به مراتب امکان حرفه‌ای شدن برایشان مهیاتر است. دلیلش هم کار کردن با نشریات و مطبوعاتی‌ست که بسیار معتبرند و پرداخت‌های قابل توجهی نیز دارند.

وی ادامه داد: حتی از نقد هم که بگذریم، ریوویو نویسی نیز در این کشورها از ارج و قرب زیادی برخوردار است؛ آنچنانکه ریوویو نویسان با نگارش چند صد کلمه‌ی محدود در مورد یک اثر ادبی تازه، پول خوبی دریافت می‌کنند. بنابراین حتی ریوویو نویسی به یک حرفه‌ی شناخته شده تبدیل شده، درحالیکه در کشور ما چنین موقعیتی وجود ندارد.




تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن